مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

توضیحات:

  • به نام خدا

    کاشت دندان یک راه حل مؤثر برای پر کردن جای خالی دندان‌های از دست رفته است. شما می‌توانید با رعایت نکات و دستورات پزشک و انجام مراقبت‌های لازم، از این دندان یک عمر با خیال راحت استفاده کنید. برای آشنایی با مراقبت های پس از ایمپلنت دندان حتما ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید. فراموش نکنید که علاوه بر مراقبت‌های پس از کاشت، آماده‌سازی بدن برای انجام جراحی روی دندان اولین قدم در روند مراقبت های پس از ایمپلنت دندان است. پس از نصب ایمپلنت‌ها، مسواک زدن و استفاده از نخ دندان و مراجعه به پزشک به صورت منظم برای انجام معاینات دوره‌ای باعث می‌شود که عمر دندان کاشته شده بیشتر شود.

    ایمپلنت‌ها گاهی به صورت یک دندان منفرد و گاهی نیز به صورت یک ردیف دندان یا مجموعه‌ای کامل از دندان‌های فک فوقانی و تحتانی کاشته می‌شوند. نکته مهم در این مورد این است که رعایت نکاتی که قبل از جراحی و بعد از آن باید رعایت شود در هر دو صورت یکسان است.

     

    مراقبت های لازم برای ایمپلنت دندان

     

    با وجود پیشرفت‌های پزشکی که در چند دهه گذشته حاصل شده است هنوز هم تعداد زیادی از افراد در سراسر جهان با عارضه بی‌دندانی دست و پنجه نرم می‌کنند و برای حل آن به دنبال درمان هستند. پوسیدگی شدید دندان، بیماری پریودنتال یا آسیب‌دیدگی ناحیه فک و دهان از جمله مهمترین علل افتادن دندان‌ها محسوب می‌شوند. در گذشته تنها گزینه درمانی موجود برای مبتلایان به این عارضه، بریج‌ها و پروتزهای دندانی بود. اما امروزه ایمپلنت دندان یا ایمپلنت دندان گزینه جایگزین بسیار عالی و طبیعی است که هر ساله تعداد زیادی از مبتلایان را درمان می‌کند و آنها را به زندگی عادی باز می‌گرداند.

    کاشت دندان عملی است که طی آن دندانپزشک نه تنها جای ریشه بلکه تاج دندان را نیز با ابزای قوی و قابل اعتماد پر می‌کند. ایمپلنت پایه‌ای محکم برای دندان‌های مصنوعی جایگزین ثابت (دائمی) یا متحرک ایجاد کرده که برای مطابقت با دندان‌های طبیعی ساخته شده‌اند.

     

    مراقبت‌های قبل از ایمپلنت دندان

     

    آماده‌سازی بدن و رعایت دستورات پزشک قبل از عمل جراحی کاشت دندان شانس ایجاد نتیجه مطلوب را افزایش می‌دهد. متخصصان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه کرایتون رعایت نکات زیر را برای کمک به آماده‌سازی بدن جهت انجام جراحی ایمپلنت توصیه کرده‌اند:

    • قبل از تصمیم‌گیری در مورد انجام این عمل جراحی، اگر داروی خاصی مانند رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنید؛ این موضوع را حتما به دندانپزشک اطلاع دهید. معمولا پزشک تجویزکننده این داروها پس از مشورت با دندانپزشک، طی چند هفته قبل از عمل دوز دارو را تغییر می‌دهد. همانطور که می‌دانید؛ این دسته از داروها خون را رقیق کرده و موجب خونریزی بیش از حد لثه در زمان جراحی می‌شوند.
    • مصرف مسکن و آنتی‌بیوتیک قبل از عمل می‌تواند به کاهش درد ایمپلنت دندان و خطر ایجاد عفونت کمک کند. قبل از انجام عمل جراحی ایمپلنت با دندانپزشک خود در مورد داروهایی که می‌توانید برای کاهش این عوامل استفاده کنید؛ مشورت کنید.
    • اگر استرس دارید و از این جراحی می‌ترسید حتما چند جلسه مشاوره با پزشک داشته باشید. اگر این جلسات نتوانند استرس شما را کاهش دهند ممکن است دندانپزشک ترجیح دهد از آرامبخش وریدی در طی عمل استفاده کند.

     

    مراقبت‌های بعد از ایمپلنت دندان

    بعد از عمل کار گذاشتن ایمپلنت دندان در استخوان فک، بیمار به یک یا دو روز زمان برای ریکاوری احتیاج دارد. تورم و درد ناشی از این جراحی در ۲۴ ساعت اول طبیعی است. رانندگی کردن و برگشتن به خانه به تنهایی بعد از عمل به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. به خصوص اگر به جای بی‌حسی موضعی برای بیمار از آرامبخش وریدی استفاده شده باشد.

    بنابراین حتما توصیه می‌شود برای انجام این جراحی یک نفر همراه داشته باشید. متخصصان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه واشنگتن، نکات جامع دیگری را به شرح زیر در مورد اینکه پس از جراحی ایمپلنت دندان چه کاری باید انجام شود.

    • برای کنترل خونریزی و کاهش این عارضه و عوارض ایمپلنت بعد از آن، حداقل ۱ ساعت و حداکثر ۳ ساعت بعد از عمل، اسفنج‌هایی که روی محل جراحی گذاشته شده‌اند را با فک‌تان فشار دهید. البته این فشار نباید بیش از حد باشد.
    • هنگام استراحت سر خود را بالاتر از بدن نگه داشته و از حرکت بیش از حد سر به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت خودداری کنید.
    • از کمپرس یخ به مدت ۱۵ دقیقه روی صورت و گونه‌ای که جراحی روی آن انجام شده است استفاده کنید. سپس ۱۵ دقیقه استراحت داشته باشید. برای کاهش تورم در طول روز چند بار این کار را تکرار کنید.
    • در طی ۴۸ ساعت اول بعد از عمل فقط غذاهای نرم و مایعات بخورید و بنوشید.
    • تمام داروهای تجویز شده را طبق دستورالعمل دندانپزشک مصرف كنید.
    • در طی ۲۴ ساعت اول، مرتب دهان خود را بشویید. مخصوصا بعد از خوردن غذا به شدت توصیه می‌شود که دهان خود را به آرامی با آب گرم و نمک بشویید. برای انجام این کار نصف قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کرده و برای شستشو از آن استفاده کنید.
    • به معاینات دوره ایی  و چکاپ دندان در دوره های ۳ و ۶ ماهه اهمیت دهید.

    پزشکان دانشکده دندانپزشکی و کلینیک دندانپزشکی دانشگاه آیووا معتقدند که بهبودی اولیه بیمار پس از جراحی کاشت دندان ۷ تا ۱۰ روز طول می‌کشد.

     

    شانس موفقیت چند درصد است؟ آیا به رفتار بیمار بستگی دارد؟

    شانس موفقیت ایمپلنت‌های دندانی بسته به جایی که در فک قرار می‌گیرند؛ متفاوت است. اما به طور کلی و با توجه به شواهد تجربی و علمی کسب شده؛ شانس موفقیت این عمل جراحی ۹۸٪ تعیین شده است. با مراقبت مناسب، ایمپلنت‌ها می‌توانند یک عمر دوام بیاورند و مثل دندان‌های طبیعی برای‌تان کار کنند.

     

    مراقبت‌های دوره ریکاوری چیست؟

    لثه‌ها و استخوان فک بعد از این عمل بین ۶ هفته تا ۹ ماه زمان نیاز دارند که ریکاوری شوند. در طی این مدت بدن سعی می‌کند که ایمپلنت را پذیرفته و آن را با استخوان فک ادغام کند. ممکن است بیمار چندین هفته در لثه خود احساس درد خفیف داشته باشد. اما رعایت یک رژیم غذایی حاوی غذاهای نرم، غذاهای سرد و سوپ‌های گرم به کاهش این درد کمک می‌کند. البته برخی از بیماران بسته به شرایط خاصی که دارند؛ باید نکات بیشتری را رعایت کنند. این نکات به نظر پزشک بستگی دارد.

     

    مراقبت‌های بلند مدت چیست؟

    همانطور که متخصصان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه کرایتون اعلام کرده‌اند؛ مراقبت های پس از ایمپلنت دندان باید متناسب با شرایط بیمار باشند و به مدت طولانی رعایت شوند. این مراقبت ها، تقریبا همان اصول بهداشت دهان و دندان می باشند.

    • مسواک زدن
    • استفاده از نخ دندان
    • شستشو منظم دهان و معاینات منظم و دوره‌ای توسط دندانپزشک برای حفظ ظاهر ایمپلنت و کاهش احتمال خرابی آن ضروری است
    • بیمار می‌تواند برای تمیز کردن ایمپلنت‌های دندان از خمیردندان، مسواک و نخی استفاده کند، که معمولا برای دندان‌های طبیعی خود از آنها استفاده می‌کند.
    • نیازی نیست که خمیردندان یا نخ دندان خاصی را برای تمیز کردن دندان‌های ایمپلنت شده خود تهیه کنید.
    • هر ۶ ماهه یک بار، برای بررسی میزان تحلیل رفتگی استخوان‌های اطراف ایمپلنت به پزشک مراجعه کنید.

     

    عدم موفقیت ایمپلنت!

    افت استخوان این نواحی یکی از اولین نشانه‌های عدم موفقیت جراحی ایمپلنت است. پزشک در این معاینات سلامت لثه‌ها را نیز بررسی می‌کند و از ابزارهای تخصصی برای تمیز کردن ایمپلنت‌ها استفاده خواهد کرد. یادتان نرود که ممکن است مدتی طول بکشد تا بتوانید نتیجه نهایی عمل جراحی کاشت دندان را ببینید. اما زمانی که صرف می‌کنید و درد مختصری که ممکن است در طول عمل به سراغ‌تان بیاید؛ ارزشش را دارد. نکته آخر این که مراقبت از ایمپلنت دندان مشابه مراقبت از دندان‌های طبیعی است. بنابراین نیازی نیست که از دو پروتکل مختلف برای تمیز کردن و نگهداری از دندان‌های طبیعی و دندان‌های ایمپلنت شده استفاده کنید. در صورت مراقبت صحیح، بیمار می‌تواند تا چندین دهه نیز از این دندان‌ها استفاده کرده و لبخندی زیبا داشته باشد و در صورت جدی نگرفتن مراقبت ها، احتمال پس زدن ایمپلنت دندان را بالا می برید.

     

    نکته مهم

    در انجام ایمپلنت فوری، که یکی از انواع روش های ایمپلنت دندان است، مراقبت های بعد از ایمپلنت بیشتر اهمیت دارند. چرا که در این روش مراحل انجام ایمپلنت دندان، دریک جلسه انجام می شوند. اما جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک، ممکن اس تا ۶ ماه نیز طول بکشد. در طول این دوره بیمار باید اصول مراقبتی از ایمپلنت را با شدن بیشتری انجام دهد.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :