مراحل انجام ایمپلنت

توضیحات:

  • به نام خدا

    عمل کاشت دندان چه مدت طول می‌کشد؟ این سوالی است که بسیاری از بیمارانی که کاندید استفاده از این روش درمانی هستند؛ از دندانپزشکان می‌پرسند. برای روشن شدن این موضوع بگذارید قدم به قدم مراحل انجام ایمپلنت را تجزیه کنیم.

    مشاوره اولیه

    اولین کاری که شما باید انجام دهید این است که برای انجام مشاوره اولیه به دندانپزشک مراجعه و زمان مناسب ایمپلنت دندان را مشخص کنید. در این ویزیت ابتدا پزشک یک معاینه جامع دندانپزشکی انجام داده و سپس دستور تصویربرداری اشعه ایکس از دندان‌ها و استخوان فک را صادر می‌کند.

    ارائه مشاوره در مورد برنامه درمانی، توضیح مراحل انجام ایمپلنت دندان و تشریح مدت زمانی که برای طی کردن طول دوره نقاهت نیاز دارید از دیگر اقداماتی است که پزشک آنها را انجام می‌دهد. اگر بعد از بررسی عکس رادیولوژی مشخص شود بیمار به پیوند استخوان نیاز دارد؛ باید در مورد این جراحی نیز به او مشاوره داده شود.

    پیوند استخوان و کشیدن دندان خراب

    اگر بیمار به پیوند استخوان نیاز داشته باشد، ممکن است ۴ تا ۱۲ ماه طول بکشد تا فک او برای کاشت آماده شود. سپری شدن این مدت اجازه می‌دهد تا استخوان بیمار به درستی التیام یابد. اگر هنوز دندان پوسیده و فاسد کشیده نشده است باید در این مرحله عمل کشیدن دندان انجام شود.

    قرار دادن ایمپلنت

    در مرحله بعد، بیمار آماده دریافت ایمپلنت خواهد بود. منظور ما از ایمپلنت همان پیچ فلزی است که وارد استخوان فک شده و به عنوان تکیه‌گاه برای تاجی که بعدا نصب می‌شود عمل می‌کند. در طی این عمل لثه را برش زده، استخوان فک را سوراخ می‌کنند و پیچ تیتانیومی را داخل سوراخ نصب می‌کنند. این پایه تیتانیومی وارد شده به استخوان فک با استخوان مجاور شروع به جوش خوردن و استخوان‌سازی می‌کند و در نهایت به ریشه‌ای محکم برای نصب تاج در مرحله نهایی تبدیل خواهد شد.

    پس از کاشت ایمپلنت لثه بخیه زده شده و برای جلوگیری از ایجاد عفونت و کاهش درد، دارو تجویز می‌شود. در اغلب موارد عمل کاشت پایه ایمپلنت در یک مرحله انجام می‌شود .این عمل می‌تواند ۱ الی ۲ ساعت طول بکشد. بعد از قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک، روند بهبودی ممکن است تا پنج ماه برای فک پایین و تا هفت ماه برای فک فوقانی طول بکشد. پس از بهبودی دهان و استخوان فک، بیمار برای مرحله بعدی آماده می‌شود.

    قرار دادن تاج موقت

    پس از انجام عمل پیوند ایمپلنت با استخوان فک، شما آماده طی کردن مرحله بعدی هستید. در این مرحله احتمالاً یک تاج موقت روی پیچ نصب شده در استخوان گذاشته می‌شود. دندانپزشک این تاج را که به آن کلاه درمانی نیز گفته می‌شود؛ روی ایمپلنت قرار می‌دهد. نصب این تاج باعث می‌شود که لثه به روش صحیحی بهبود پیدا کند. معمولا توصیه می‌شود از این دندان موقت ۱۰ الی ۱۴ روز استفاده شود تا لثه کاملا بهبود یابد. بعد از سپری شدن این مدت و پس از این که بافت لثه کاملا ریکاوری شد، دندانپزشک این تاج وقت را برداشته و مرحله بعدی کار را انجام می‌دهد.

     

    نصب اباتمنت

    مرحله بعدی نصب اباتمنت یا همان اتصال‌دهنده است. اباتمنت نوعی اتصال‌دهنده است که درون ایمپلنت پیچ شده و از تاجی که در مرحله بعد کار گذاشته می‌شود پشتیبانی می‌کند. پس از قرار دادن اباتمنت، باید روند قالب‌گیری انجام شود

    قرار دادن تاج دائمی

    در این مرحله که گام نهایی انجام ایمپلنت است؛ باید قالب‌گیری انجام شود. منظور از قالب‌گیری اندازه‌گیری تاج دندان و منطبق کردن آن با دندان‌های طبیعی اطراف است. پروتزی که برای بیماران در این مرحله نصب می‌شود انواع مختلفی دارد و می‌تواند متحرک و یا ثابت باشد. تا زمانی که پروتز بیمار آماده شود باید روی اباتمنت و ایمپلنت از روکش موقت استفاده شود. البته این موضوع به نظر پزشک بستگی دارد. بعد از ساخت تاج دندان در لابراتور مرحله نصب آن روی ایمپلنت فرا می‌رسد. تاجی که در این مرحله استفاده می‌شود؛ یا متحرک است یا ثابت. به علت نهایی بودن مراحل؛ مراقبت های پس از ایمپلنت دندان را فراموش نکنید. البته بهتر است از طول درمان ایمپلنتنیز خبر داشته باشید و سپس اقدام فرمایید.

     

    تاج متحرک

    دندان‌های مصنوعی متحرک یا همان تاج متحرک با مواد پلاستیکی سفید و صورتی رنگی تهیه می‌شود که آن را بسیار شبیه به دندان‌های طبیعی و بافت لثه اطراف آن می‌کند. این نوع تاج را معمولا روی یک قاب فلزی می‌سازند که روی اباتمنت نصب می‌شود. متحرک بودن این دندان به شما اجازه می‌دهد که بتوانید هر روز برای تمیز کردن دندان، تاج آن را برداشته و سپس به سادگی در محل خود قرار دهید. قیمت ایمپلنت در انواع تاچ متحرک و ثابت متفاوت است.

     

    تاج ثابت

    با استفاده از تاج ثابت، دندان مصنوعی ساخته شده داخل اباتمنت پیچ شده و محکم می‌شود. این روند باعث می‌شود که تاج دائمی شود. این یعنی شما قادر نخواهید بود تاج را برای تمیز کردن از جای خودش تکان دهید. در بیشتر اوقات این نوع تاج بسیار قوی‌تر و پایدارتر از تاج متحرک است

    به طور کلی برای عمل کاشت دندان نیاز است که بیماران چندین مراجعه به مطب دندانپزشک داشته باشند. البته این موضوع که کل روند کاشت چه مدت طول می‌کشد بستگی به شرایط بیمار و نظر پزشک دارد. به عنوان مثال بیمارانی که استخوان فک‌شان فضای کافی برای کاشت پیچ ایمپلنت را ندارد و باید عمل پیوند استخوان را انجام دهند باید زمان بیشتری را نسبت به بیماران عادی برای این روش درمانی صرف کنند. بنابراین عمل ایمپلنت دندان یا کاشت دندان بسته به آنچه که دندانپزشک تشخیص می‌دهد و آنچه که بیمار نیاز دارد؛ ممکن است بین چند هفته تا چند ماه طول بکشد.

    مراحل انجام جراحی برای ایمپلنت یا کاشت دندان

    پس از بررسی‌های دندانپزشک و تشخیص این که شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت یا کاشت دندان هستید، مراحل زیر به ترتیب انجام می‌شود:

    مرحله اول: جراحی لثه

    این مرحله دندانپزشک دهان بیمار را آماده‌سازی میکند. لثه در جایی که قرار است ایمپلنت قرار داده شود، شکافته میشود توسط تجهیزات پزشکی سوراخی در اندازه مشخص در محل مورد نظر ایجاد می‌شود. سپس ایمپلنت در ناحیه موردنظر قرارداده میشود و لثه به کمک بخیه به حالت اولیه خود باز می‌گرداند. بعد از جراحی ایمپلنت دندان دارو تجویز شده و توصیه های بهداشتی بعد از عمل جراحی ایمپلنت در اختیار شما گذاشته می‌شود. قرار مراجعه بعدی تنظیم می‌شود. نکته ی بسیار مهم این است که بعضی از جراحی‌های ایمپلنت، فقط در یک جلسه انجام می‌شود.

    مرحله دوم: عمل جراحی برداشتن سرپوش

    پس ازجوش خوردن ایمپلنت، وارد مرحله دوم ایمپلنت که عمل جراحی برداشتن سرپوش و جای‌گذاری تاج مصنوعی اولیه است، می شویم.

    مرحله پایانی از کاشت دندان

    دندانپزشک، تاج ساخته شده در لابراتوار را بررسی کرده و در صورت نبود مشکل آن را بر روی ایمپلنت (آباتمنت) قرار می‌دهد.سپس اقدامات مراقبتی بعد از جراحی ایمپلنت را به بیمارتوصیهمی‌کند. اما اگر مشکلی در تاج وجود داشته باشد آن را به لابراتوار ارسال می‌کند تا مشکل آن حل شود.

    تفاوت در مراحل انواع روش های ایمپلنت دندان

    روش های مختلف ایمپلنت دندان در فاکتور های مختلفی می توانند با هم  تفاوت داشته باشند و یکی از این فاکتور ها تفاوت در مراحل انجام ایمپلنت است. ایمپلنت فوری دندان، ایمپلنت دندان زیگوماتیک، ایمپلنت لیزری و ایمپلنت مینی یا میکرو ازجمله انواع ایمپلنت هستند که تفاوت نسبتا جزئی در مراحل آن ها دیده می شود. در ادامه به صورت مختصر این تفاوت ها را بیان می کنیم:

    ۱. ایمپلنت دندان فوری یا یک روزه

    فرایند روند و مراحل انجام ایمپلنت فوری، فرق چندانی با ایمپلنت معمولی ندارد و تنها تفاوت آن در میزان صبر برای ترمیم اولیه است که در روش ایمپلنت معمولی ممکن است تا شش ماه به طول بیانجامد. حذف این فرصت زمانی چندماهه سبب می شود که ایمپلنت فوری در یک روز هم قابل انجام بوده و طول درمان ایمپلنت نیز کاهش می یابد.

    ۲. ایمپلنت زیگوماتیک

    تفاوت ایمپلنت Zygomatic Implants که زایگوما نیز شناخته می شود با روش های معمول ایمپلنت در محل کاشت پایه ایمپلنت است. برخی از متقاضیان درمان ایمپلنت هستند که در فک بالا نیاز به دریافت ایمپلنت دارند اما بافت استخوان فک تراکم و استحکام لازم را ندارد بنابراین به تنهایی نمی تواند از ایملپنت پشتیبانی کند بنابراین در چنین وضعیتی به از ایمپلنت های بلندی استفاده می شود که تا نزدیکی استخوان گونه به نام زیگوماتیک کاشته می شوند از همین رو به این نام شناخته می شود.

    ۳. ایمپلنت لیزری

    ایمپلنت لیزری درمانی است که در آن به منظور برش بافت لثه برای ایجاد حفره ی مخصوصص ایمپلنت، به جای ابزار های فیزیکی نظیر چاقو، مته و غیره از لیزر استفاده می شود و این است وجه تمایز این روش با سایر روش های ایمپلنت.لیزر تهاجم کمتری نسبت به چاقو و پانچ دارد و سطح کمتری از لثه را درگیر می کند به همین سبب روند بهبودی هم سریع تر است.

    ۴. ایمپلنت میکرو یا مینی

    وجه تفاوت این روش با روش های سنتی در اندازه پایه های ایمپلنت است به این صورت که در روش های سنتی از پایه های ۳ میلی متری و در ایمپلنت میکرو از پایه های ۱.۵  میلی متری استفاده می شود و کاربرد این روش در مواردی مجاز است که دندان در ناحیه ای باشد که فشار زیادی را متحمل نشود تا ایمپلنت ظرفیت آن میزان از فشار را داشته باشد.

    مراحل انجام ایمپلنت فوری دندان

    مراحل ایمپلنت، در ایمپلنت فوری در یک جلسه انجام می شود. قبل از تصمیم گرفتن برای انجام ایمپلنت فوری، بهتر است با روند و مراحل انجام ایمپلنت فوری آشنا شویم. درگذشته پس از کشیدن دندان حدود 3 الی 4 ماه زمان برای ترمیم جای دندان‌های کشیده شده لازم بود. اما به‌تدریج با پیشرفت علم و تکنولوژی و معرفی روش ایمپلنت فوری این امکان فراهم‌شده تا جایگذاری ایمپلنت دندان، درست بعد از کشیدن دندان انجام شود. به این روش Fresh Socket گفته می‌شود. این روش اولین بار توسط شولته و هایمکه (Schulte and Heimke) در سال 1976 به‌عنوان روش ایمپلنت فوری معرفی شد. در جوامع پزشکی با تحقیق و بررسی آمار به‌دست‌آمده از شیوه درمان ایمپلنت فوری به این نتیجه رسیده‌اند که این روش نرخ بالای موفقیت نیز دارد.

    مراحل ایمپلنت فوری، سریعتر و معمولا در یک جلسه پس از برداشتن دندان قدیمی، انجام میشود.

    مرحله اول: بررسی های متخصص ایمپلنت

    متخصص ایمپلنت شروع به کشیدن دندان موجود یا بقایای آن می شود و بافت دندان، استخوان فک و وضعیت لثه را مورد بررسی قرار می دهد. در این میان متخصص باید سعی کند که کمترین آسیب را به بافت لثه وارد نماید تا در صورت مناسب بودن شرایط جهت انجام ایمپلنت فوری، درصد موفقیت این عمل بالا برود.

    مرحله دوم: قرار دادن پایه ایمپلنت

    در فرآیند انجام ایمپلنت فوری، در صورت صلاحدید متخصص ایمپلنت، قرار دادن دندان ظرف ۴۸ ساعت پس از قرار دادن پایه پیشنهاد می شود. در صورت دستیابی به ثبات اولیه کافی، می‌توان آن را اعمال کرد. این تکنیک در پاسخ به تقاضای روزافزون بیماران برای درمان سریع‌تر و رسیدن به‌ظاهر دلخواه انجام شد. لدرمن اولین کسی بود که موفق به کاشت ایمپلنت‌های فوری شد. از بین چندین مطالعه طولانی‌مدت که از آن زمان تاکنون با پیگیری ۵-۱۰ سال انجام‌شده است، میزان موفقیت نهایی بالا، حدود ۹۷٪ – ۱۰۰ ٪ برای ایمپلنت فوری نصب در دهان بیماران  گزارش‌شده است.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :