درمان خانگی درد دندان عقل

توضیحات:

  • به نام خدا

    درمان خانگی درد دندان عقل

    انواع دندان عقل:

    • روییده
    • نیمه نهفته
    • نهفته 
    • ممکن است اصلا وجود نداشته باشد 


     

    عوارض و نشانه ها

    • ایجاد درد در مفصل گیجگاهی و فک،گردن، غدد لنفاوی و گوش
    • عفونت و التهاب دندان عقل، دندان های مجاور و یا لثه
    • ایجاد کیست و یا تومورها
    • عدم توانایی در باز کردن دهان به طور کامل و احساس سختی و درد هنگام جویدن غذا

    علاوه بر این گاها دندان عقل باعث ایجاد عوارضی اعم از مشکلات سینوسی، احتمال آسیب به فک یا اعصاب دهان و دندان و یا جهت رشد دندان عقل ممکن است باعث از بین بردن هم‌راستایی دندان‌ها شود.در برخی از موارد نیز چنانچه فرد قصد ارتودنسی داشته باشد، دندان‌های عقل به علت فضایی که اشغال کردند باید خارج شوند تا فضا برای حرکت دندان‌ها به منظور ردیف شدن آنها ایجاد شود.

    البته این عوامل در هر بیمار منحصر به فرد است، اما به طور کلی، زمانی که یکی از این عوارض به وجود می‌آید، ممکن است دندانپزشک برداشتن دندان عقل را به عنوان بخشی از درمان توصیه کند.

    در چه شرایطی دندان عقل نیاز به کشیدن ندارد؟

    اگر فک بیمار فضای کافی برای رویش دندان عقل را داشته باشد ودندان عقل  در جای خود و و به طور کامل در بیاید و بهداشت دهان و دندان عقل به طور مرتب رعایت شود؛ نیاز به خارچ کردن دندان عقل نبوده اما مرتبا و به صورت سالانه شرایط دندان عقل و دهان و دندان های مجاور بررسی گردد. در این شرایط فرد می تواند از آن دندان به طور مفید و کارا استفاده نماید البته این حالت بسیار کم به وجود می آید.

    عوارض نکشیدن دندان عقل نهفته یا نیمه نهفته:

    اگر دندان عقل به صورت نیمه نهفته و یا نهفته باشد درد و عوارضی را به همراه دارد. که قطعا باید جراحی شوند.

    دندان های نیمه نهفته که تاج دندان بیرون آمده اند ،مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد می کند و باعث آبسه و سلولیت در لثه می‌شوند.

    دندان های نهفته نیز می تواند مشکلات حادتری را در دراز مدت ایجاد نماید و اگر جراحی نشود دارای یک کیسه فولیکولی می باشد که در گذر زمان به کیست و تومور تغییر ماهیت داده و باعث مشکلات زیادی می شود و ممکن است باعث از بین رفتن استخوان فک می شود. 

    بهتر است قبل سن 35 سالگی دندان  عقل نهفته یا نیمه نهفته جراحی و خارج گردد.


     

    جراحی دندان عقل

    پس معاینات اولیه و بررسی شرایط بیمار و دندان عقل بی حسی موضعی در ناحیه استخوان فک و بافت لثه محلی که دندان عقل قرار دارد تزریق میگردد.  باعث ایجاد بی حسی عمیق در ناحیه تحت درمان و سپس اعصاب موجود در آن ناحیه دچار بی حسی شده و فرد هنگام درمان دردی را احساس نکند. سپس تست بی حسی صورت میگیرد و در صورت نیاز، مجددا برای بیمار بی حسی تزریق میشود. هنگام درمان نیز چنانچه بیمار احساس درد داشته باشد؛ مجددا بی حسی تزریق میگردد. البته میزان تزریق بی حسی به شرایط بیمار اعم از وزن، سن و سایر موارد بستگی دارد.

    بعد از بی حسی کامل، جهت دسترسی به دندان و استخوان اطراف، با وسیله ای به نام الواتور برشی در لثه ایجاد میشود. و دندان پزشک با حرکت دادن و خالی کردن کناره های دندان، به راحتی ریشه دندان را لق میکند. سپس با وسیله ای به نام فرز دندان را به صورت کامل و یا در صورت نیاز به صورت چند تکه بیرون می آورند.و هر گونه ذرات باقی مانده دندان یا استخوان برداشته می شود و محل جراحی تمیز می شود.

    سپس لثه بخیه می شود تا زودتر خوب شود اگر چه همیشه نیاز به این کار نیست.

    و در نهایت پانسمان روی محل کشیدن دندان قرار داده می شود تا خونریزی کنترل شده و لخته خون ایجاد نشود.

    کشیدن دندان عقلی که روی عصب قرار دارد:

    در صورتی که ریشه‌ی دندان عقل نزدیک به عصب باشد و یا در تماس با آن باشد؛ اگر دندان با دقت خارج نشود، ممکن است عصب آسیب ببیند. درنتیجه باعث بی‌حس شدن لب‌ها، چانه و گردن می‌شود. که بستگی به نوع دندان ومهارت جراح دارد، در طول جراحی، دندانپزشک باید دقت ویژه ای دندان عقل را خارج نماید، تا به ساختارهای آناتومیک در حفره دهان آسیبی وارد نشود. 

    اگر میزان درگیری دندان با عصب زیاد باشد، عکس CBCT تجویز می‌شود و پس از آن اقدام به جراحی می‌کنند. در چنین شرایطی برای کاهش ریسک از روشی به نام کرونکتومی یا حذف جزیی دندان استفاده می‌شود که ریسک آسیب عصبی را پایین می‌آورد. در این روش تنها بخشی از دندان جدا می‌شود و ریشه سالم باقی می‌ماند.

    کشیدن دندان می تواند باعث وارد شدن آسیب به عصب زبان شود که می تواند موقت یا دائمی باشد.

    ترمیم آسیب ناشی از جراحی دندان عقل روی عصب:

    در صورتی که طی جراحی دندان عقل به عصب دندان آسیب وارد شود، باید هر چه سریع تر به جراح مراجعه کنید. در صورتی که پس از رفع اثر 

    بی حسی احساس صورت ظرف مدت ۶ تا ۸ هفته باز نگشت، بیمار باید هر چه سریع تر به یک جراح متخصص برای ترمیم اعصاب مراجعه کند.

    از بین رفتن عصب دندان:

    چنانچه عصب دندان طی جراحی از بین برود نیاز به جراحی ترمیمی دارد، مراجعه برای جراحی ترمیمی تصمیم دشواری است. با این حال، در این موارد لازم است جراحی طی ۴ تا ۵ ماه پس از آسیب انجام شود.

    آسیب دیدن عصب دندان:

    چنانچه عصب دندان آسیب دیده باشد در صورتی که ترمیم به موقع انجام گیرد (که معمولا ۱۰ تا ۱۲ هفته پس از وارد شدن آسیب است)، انتظار می رود که در ۷۰ درصد بیماران تا ۷۵ درصد حس معمول باز گردد. در صورتی که تاخیر فراتر از این مدت باشد، شانس موفقیت ترمیم کم خواهد بود. 

    ترمیم اعصاب ناحیه ای به کمک لیزر:

    علاوه بر این به کمک لیزر نیز می‌توان اعصاب ناحیه ای را ترمیم کرد و التهاب سلول ها را متوقف کرد. و با تابندن اشعه های کم توان لیزر با ناحیه تحت درمان، اعصاب آن ناحیه ترمیم میگردد.

    ** توجه داشته باشید زمان طلایی برای بازسازی و ترمیم اعصاب ناحیه ای تا 3 روز پس از جراحی دندان عقل است. **


     

    کاربرد لیزر در جراحی دندان عقل

    • بی حسی با لیزر
    • کنترل خونریزی بیش از حد
    • استفاده از لیزر جهت کاهش درد بعدی 
    • فعال سازی سلول هایی که باعث بهبود سریع تر زخم می‌شوند
    • ترمیم اعصاب ناحیه ای

     

     

     

    چند روش خانگی درمان درد دندان عقل

     

    با استفاده از این روش ها برای درد های دندان می‌توانید به صورت موقت درد خود را تسکین دهید، البته توجه داشته باشید از لحاظ علمی هیچ کدام از این روش ها در دراز مدت شما را از درد رها نخواهد کرد.

    استفاده از ژل بی حس کننده

    یک ژل دندانپزشکی ممکن است باعث کاهش احساس لامسه و درد شدید شود. این ژل ها در دسترس هستند و حاوی ماده فعال بنزوکائین هستند. اکثر ژل های دندانی را می توان به طور مستقیم به لثه های آسیب دیده در طول روز اعمال کرد.

    ایبوبرفن

    ایبوپروفن یا همان بروفن داروی ضد درد است که به کاهش التهاب کمک می کند. مصرف دوز توصیه شده در بسته ممکن است به کاهش ناراحتی کمک کند. همچنین می‌تواند باعث درمان التهاب لثه های مرتبط با رشد دندان های عقل شود. ایبوپروفن یا سایر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی ممکن است موثرترین درمان درد باشد تا فرد بتواند دندانپزشک را برای درمان ببیند.

    تخفیف التهاب با بسته یخ

    اعمال یک بسته یخ به فک می تواند به کاهش التهاب کمک کند ، که در نتیجه ممکن است درد را کاهش دهد.
    یک فرد می تواند برای نگه داشتن یک یخ بسته با یک حوله در اطراف آن در برابر فک خود تا 15 دقیقه از یخ استفاده کند .
    بسته یخ را می توان هر 15 دقیقه با ایجاد وقفه تا زمانی که درد کاهش یابد استفاده کرد .

    خاصیت ضد عفونی آب نمک

    آب نمک دارای خصوصیات ضد عفونی کننده طبیعی است . گاهی اوقات، ایجاد باکتری در دندان شکسته در اطراف دندان عقل می تواند علت درد باشد دکه مطالعات در سال 2010 نشان داده که این روش به کاهش باکتری هم می تواند کمک کند.
    برای شستشوی دهان با آب نمک ، یک فرد می تواند چند قاشق غذا خوری نمک را به یک لیوان آب جوش بریزد . هنگامی که آب کمی سرد شد ، می توان آن را در اطراف دهان به مدت چند دقیقه چرخاند، و سپس از دهان خارج کرد .
    فرد ممکن است بخواهد دهان خود را با آب نمک دو یا سه بار در روز شستشو دهد یا تا زمانی که درد شروع به کاهش می کند.

    روغن یا تکه‌های میخک برای بی حسی

     

    میخک درمان سنتی برای بی‌حس کردن اعصاب است؛ اوژنول (ترکیب شیمایی اصلی میخک) یک بی‌حس کننده‌ی طبیعی است. یک یا دو قطره از روغن میخک را روی پنبه بریزید و روی دندانی که درد می‌کند بگذارید.
    احتیاط: نباید این روغن را مستقیما در دهان‌تان بریزید. ریختن مستقیم روغن میخک می‌تواند لثه‌ی حساس را تحریک و درد بیشتری ایجاد کند. همچنین مراقب باشید روغن روی زبان‌ یا سایر بخش‌های دهان‌تان نریزد.

    استفاده از چای کیسه ای

     

    اگر درد دندان عقل شما ناشی از ورم لثه‌های اطراف ناحیه‌ی عفونت کرده باشد، استفاده‌ی چای کیسه‌ای می‌تواند یکی از بهترین راه‌ها برای رفع این مشکل باشد. چای به خاطر خواص ضدالتهاب موجود در اسید تانیک خود، در بسیاری از درمان‌های خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مؤثرین راه برای استفاده از چای کیسه‌ای جهت درمان درد این است که چای را در یک فنجان دم کنید و سپس فنجان را در یخچال قرار دهید، در حالی که کیسه یخ در فنجان است. وقتی چای به خوبی سرد شد، کیسه‌ی چای را خارج کرده و آن را در داخل دهان و مستقیماً روی دندان و لثه قرار دهید. این کار به کاهش ورم و تسکین فوری درد کمک می‌کند.

    استفاده از پودر فلفل قرمز و زنجبیل

    یکی دیگر از روش های موجود برای درمان خانگی دندان درد می باشد. هریک از این ۲ ادویه به تنهایی می توانند اثر فوق العاده ای در تسکین درد دندان داشته باشند، اما برای کسب نتیجه بهتر، توصیه می شود، این ۲ ادویه را با یکدیگر مخلوط نمایید. به این صورت که مقدار مساوی از پودر فلفل قرمز و زنجبیل را با آب مخلوط نمایید تا جایی که یک ترکیب با غلظت سس ایجاد شود. سپس مقداری از مخلوط تهیه شده را بر روی پنبه بمالید و آن را دقیقا روی دندانی که درد می کند، قرار دهید و آنقدر صبر کنید که درد کم شود. زمانی که پنبه را به دهان خود می برید، دقت کنید که زبان و لثه شما با آن برخوردی نداشته باشد.

     

    همان‌طور که گفتیم هیچ‌کدام از درمان‌های خانگی درد را برای همیشه تسکین نمی‌دهند و استفاده از برخی از آنها نیز با خطراتی همراه است. به هر حال این درمان‌های طبیعی می‌توانند درد را تا رسیدن شما به پزشک کمتر کنند.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :