لق شدن ایمپلنت دندان

توضیحات:

  • به نام خدا

    ایمپلنت دندان شیوه‌ای است که سالیان سال توسط دندان‌پزشکان و متخصصین برای درمان دندان‌های ازدست‌رفته استفاده می‌شود. این شیوه به‌طورمعمول به‌عنوان یک درمان طولانی‌مدت و یا حتی مادام‌العمر شناخته می‌شود زیرا دوام و مقاومت بسیار بالایی دارد. بااین‌حال ممکن است در اثر ضربه شدید و یا استفاده نادرست، و یا حتی گذشتن زمان بسیار طولانی، ایمپلنت شما دچار مشکل شود. لق شدن ایمپلنت دندان و افتادن ایمپلنت دندان در میان کسانی که فک و یا دندانشان ضربه جدی دیده است، معمول است و بااینکه فرآیند درمانی آن نسبتاً ساده است، اما بااین‌حال بیماران دچار استرس و یا نگرانی می‌شوند. لازم به ذکر است که اولین کاری که پس از لق شدن ایمپلنت دندان و افتادن ایمپلنت دندان باید انجام دهید، رفتن به مطب دندان‌پزشکتان است.

    در ادامه می‌خواهیم با توضیح دادن نحوه ترمیم ایمپلنت لق شده، نحوه ترمیم ایمپلنت دندان کنده‌شده و پاسخ دادن به سؤال اگر ایمپلنت دندان لق شود یا بیافتد، چیکار کنیم، خیال شمارا راحت بکنیم تا در صورت وقوع مشکل دچار سردرگمی نشوید.

    انواع مختلف لق شدن ایمپلنت دندان

    لق شدن ایمپلنت دندان می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد زیرا همان‌طور که می‌دانید یک ایمپلنت از بخش‌های مختلفی تشکیل‌شده است.اگر ایمپلنت دندان شما در حال حرکت است ، قبل از هر چیز، آرامش خود را حفظ کنید. به‌احتمال خیلی زیاد این مشکل قابل‌حل است. موارد زیادی می‌تواند باعث لق شدن دندان ایمپلنت شود و ما همه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

    ·         لق شدن کلاهک

    اگر در میانه درمان ایمپلنت دندان هستید، ممکن است کلاهک بهبودی شما از بین رفته باشد. اگر کلاهک بهبودی ایمپلنت دندانی شما افتاده است ، باید فوراً آن را داخل آن قرار دهید تا از رشد لثه بر روی کاشت جلوگیری کند. در این حالت نیز ترمیم ایمپلنت لق شده کاری آسان و کم‌هزینه است.

    ·        لق شدن تاج دندان

    نمی‌دانید چگونه می‌توان لق شدن ایمپلنت دندان را محکم کرد؟ این به مشکل بستگی دارد. یک پیچ کوچک وجود دارد که تاج (روکش دندان) را به کاشت واقعی متصل می‌کند. اگر پیچ شل باشد ، می‌توان به‌راحتی آن را درست کرد. برای ترمیم ایمپلنت لق شده برای دسترسی به پیچ، تاج باید دارای سوراخ باشد. برخی از تاج‌های کاشت در اصل با سوراخ پیچ طراحی‌شده‌اند و با مواد پرکننده پوشانده شده‌اند. بیشتر اوقات پیچ را می‌توان محکم کرد و این‌یک رفع ساده ۱۰ دقیقه‌ای است.

    ·        لق شدن اباتمنت (فیکسچر)

    بعضی‌اوقات قسمتی از کاشت، پایه یا بخشی از تاج شکسته است. ایمپلنت‌های دندانی حتی اگر از فلز ساخته‌شده باشند، می‌توانند تحت نیروهای زیادی شکسته شوند. بسیار نادر است اما ممکن است اتفاق بیفتد. اگر یا تاج یا اباتمنت (بخشی که تاج را به کاشت ریشه واقعی متصل می‌کند) شکسته باشد، خوش‌شانس هستید. این راه‌حل ساده اما کمی هزینه‌بر است. ایمپلنت دندان شما هنوز خوب است و می‌توان پایه و تاج را دوباره ساخت و در عرض چند هفته یک کاشت جدید نصب کرد.

    ·        لق شدن پایه ی ایمپلنت

    پایه ایمپلنت همان چیزی است که جای ریشه واقعی دندان طبیعی قرار گرفته و با استخوان فک جوش میخورد. گاهی ممکن است بر اثر تحلیل استخوان و یا بیماری های لثه، پایه ی ایمپلنت لق شود. که در این صورت باید به متخصص ایمپلنت مراجعه کرده تا علت یابی شود و در صورت لازم پیوند استخوان انجام شود.

    علل لق شدن ایمپلنت دندان

    تحلیل استخوان

    یکی از عوامل تأثیرگذار در موفقیت ایمپلنت این است که پایه ایمپلنت به خوبی به استخوان فک جوش بخورد و استخوان هم تراکم مناسبی برای نگه داری ایمپلنت داشته باشد وگرنه به مرور زمان ممکن است که استخوان اطراف ایمپنلت تحیل رفته و باعث لق شدن ایمپلنت شود.

    پری ایمپلنتایتیس (Pri-implantitis)

    یکی از انواع بیماری های لثه، پری ایمپلنتایتیس است که ممکن است در اطراف یک دندان ایمپلنت شده ظاهر شود. این بیماری اگر به صورت خفیف بروز کند و در همان مراحل اولیه بروز، پروسه درمان شروع شود با اقداماتی همچون مصرف دارو و رعایت اصول بهداشتی می تواند مهار شود اما اگر التهاب و عفونت لثه زیاد باشد، متخصص ایمپلنت مجبور به برداشتن ایمپلنت و پاکسازی ناحیه ی عفونی و کاشت مجدد ایمپلنت می شود.

    علائم لق شدن ایمپلنت دندان

    بروز هرگونه مشکل یا آسیب در دندان با علائمی همراه است. دندان ایمپلنت شده هم در صورت آسیب نشانه هایی دارد :

    • احساس درد و ناراحتی
    • خونریزی و بی رنگی لثه
    • حرکت و لغزش دندان ایمپلنت شده
    • ترشحات استخوانی (ممکن است بخش هایی از استخوان دچار تحلیل شده باشد)

    راه های جلوگیری از لق شدن ایمپلنت دندان

    • یکی از راه هایی که می توان از لق شدن یا بروز هرگونه مشکل دیگری برای ایمپلنت دندان، این است که اصول بهداشت دهان و دندان برای دندان ایمپلنت شده به طور دقیق رعایت فرمایید.
    • مراقبت های پس از ایمپلنت دندان را حتما به صورت مرتب رعایت کنید.
    • رژیم غذایی مناسب دندان های ایمپلنت شده داشته باشید. به این صورت که به هیچ عنوان ایمپلنت را تحت فشار برای جویدن غذاهای سفت و سخت یا شکستن خوراکی‌هایی  مثل پسته، گردو ،…  جدا خودداری کنید.

     

    مراقبت های لازم

    چگونه امکان لق شدن ایمپلنت را با مراقبت کم کنیم.

     

    با انجام مراقبت های لازم، از لق شدن ایمپلنت جلوگیری کنید. با دندان ایمپلنت شده مانند دندان طبیعی برخورد کنید و بهداشت آن را رعایت فرمایید. توجه داشته باشید که عدم مراقبت از دندان های طبیعی در مجاورت دندان ایمپلنت شده، می تواند به آسیب دیدن و لق شدن دندان ایمپلنت شده، کمک کند. برای اطمینان از سلامت دندان ایمپلنت شده، قبل و بعد از ایمپلنت، موارد زیر را رعایت فرمایید:

    قبل از ایمپلنت

    • قبل از تصمیم‌گیری در مورد انجام این عمل جراحی، اگر داروی خاصی مانند رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنید؛ این موضوع را حتما به دندانپزشک اطلاع دهید. معمولا پزشک تجویزکننده این داروها پس از مشورت با دندانپزشک، طی چند هفته قبل از عمل دوز دارو را تغییر می‌دهد. همانطور که می‌دانید؛ این دسته از داروها خون را رقیق کرده و موجب خونریزی بیش از حد لثه در زمان جراحی می‌شوند.
    • مصرف مسکن و آنتی‌بیوتیک قبل از عمل می‌تواند به کاهش درد ایمپلنت دندان و خطر ایجاد عفونت کمک کند. قبل از انجام عمل جراحی ایمپلنت با دندانپزشک خود در مورد داروهایی که می‌توانید برای کاهش این عوامل استفاده کنید؛ مشورت کنید.
    • اگر استرس دارید و از این جراحی می‌ترسید حتما چند جلسه مشاوره با پزشک داشته باشید. اگر این جلسات نتوانند استرس شما را کاهش دهند ممکن است دندانپزشک ترجیح دهد از آرامبخش وریدی در طی عمل استفاده کند.

    بعد از ایمپلنت

    • برای کنترل خونریزی و کاهش این عارضه و عوارض ایمپلنت بعد از آن، حداقل ۱ ساعت و حداکثر ۳ ساعت بعد از عمل، اسفنج‌هایی که روی محل جراحی گذاشته شده‌اند را با فک‌تان فشار دهید. البته این فشار نباید بیش از حد باشد.
    • هنگام استراحت سر خود را بالاتر از بدن نگه داشته و از حرکت بیش از حد سر به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت خودداری کنید.
    • از کمپرس یخ به مدت ۱۵ دقیقه روی صورت و گونه‌ای که جراحی روی آن انجام شده است استفاده کنید. سپس ۱۵ دقیقه استراحت داشته باشید. برای کاهش تورم در طول روز چند بار این کار را تکرار کنید.
    • در طی ۴۸ ساعت اول بعد از عمل فقط غذاهای نرم و مایعات بخورید و بنوشید.
    • تمام داروهای تجویز شده را طبق دستورالعمل دندانپزشک مصرف كنید.
    • در طی ۲۴ ساعت اول، مرتب دهان خود را بشویید. مخصوصا بعد از خوردن غذا به شدت توصیه می‌شود که دهان خود را به آرامی با آب گرم و نمک بشویید. برای انجام این کار نصف قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کرده و برای شستشو از آن استفاده کنید.

     

    شکسته شدن ایمپلنت دندان

    در صورت عدم مراقبت های لازم، ممکن است تاج در دندان ایمپلنت شده، بشکند.

    اگر ایمپلنت دندان شما شکسته است، متأسفانه، نمی‌توان آن را برطرف کرد. کاشت دندان جدید می‌تواند پس از برداشتن ایمپلنت خراب‌شده انجام شود. تنها در این شرایط شکستن پایه فلزی است که‌ترمیم ایمپلنت لق شده امکان‌پذیر نیست.

    همان‌طور که می‌بینید در صورت لق شدن ایمپلنت دندان در ۹۰٪ مواقع مشکل قابل‌حل است، پس نگران نباشید.

     

     

    درصورت لق شدن ایمپلنت دندان چه اقداماتی باید انجام دهیم؟

    اکثرجراحی‌های ایمپلنت موفقیت‌آمیز است. بااین‌حال، دربرخی مواردممکن است ایمپلنت حرکت کندیا بیفتد. اگرایمپلنت دندان شما افتاد، فوراً قرار ملاقات با دندانپزشک خود بگذارید. در این شرایط، نحوه ترمیم ایمپلنت دندان کنده‌شده اکثراً شامل جاگذاری مجدد و یا تعویض قطعه ازدست‌رفته با یک قطعه جدید است. دربعضی موارد، فقط تاج دندان ازدست می‌رود، که به‌طورکلی مشکل جدی نیست. اگرفقط تاجش لق شود، اکثراً می‌تواند دوباره آن راپیچ کرد. بعضی‌اوقاتی ک تکیه‌گاه آسیب می‌بیند. تکیه‌گاه بخشی فلز یا ست که تاج را به ساختار دیگر زیر لثه لنگرمی‌دهد. دربیشترموارد، می‌توان تکیه‌گاه رانیز پر صورت افتادن جایگزین کرد.

    اگر کاشت زیرخط لثه درحال حرکت است، این می‌تواند به دلیل ازدست دادن توده استخوانی بیماری پریودنتال ایجادشود. اگربیماری پریودنتال زودکشف شود، می‌توان آن را با بهبود بهداشت دهان ودرمان‌های آنتی‌بیوتیکی درمان کرد. اگریک بیمار بتواند بیماری پریودنتال رادرمراحل اولیه معکوس کند، دراین صورت احتمال داردکه مجدداً کاشت انجام شود.

    بااین‌حال، تنها راه برای دانستن آنچه درمورد ایمپلنت می‌توان انجام داد، انجام معاینه دهانی است. در صورت افتادن ایمپلنت دندان، باید با دندان‌پزشک تماس بگیرید. دندانپزشک عکس‌برداری با اشعه ایکس انجام می‌دهد و دلیل بیرون آمدن ایمپلنت را مشخص می‌کند. سپس دندان‌پزشک درموردگزینه‌های شمادرمورد نحوه ترمیم ایمپلنت دندان کنده‌شده صحبت خواهدکرد. درمواردی که امکان کاشت مجدد ایمپلنت وجودندارد، دندان‌پزشک معمولاًگزینه‌های دیگری را دراختیارشما قرار می‌دهد.

     

    عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

    مشکلاتی که ممکن است برای ایمپلنت دندان بوجود آید؟ ایمپلنت دندان هم مانند هرجراحی دیگر ممکن است ریسک ها و مشکلاتی را در کوتاه مدت یا بلند مدت داشته باشد. از مشکلاتی که ممکن است برای دندان ایمپلنت شده بوجود بیاید می توان به موارد زیر اشاره کرد.

    • عفونت ایمپلنت دندان
    • لق شدن ایمپلنت دندان
    • خونریزی و جراحت در ناحیه ایمپلنت
    • شکستن یا ترک خوردگی یا لب پر شدن روکش ایمپلنت دندان

    متورم شدن در ناحیه ریشه ی دندان یا لثه را عفونت دندان می گویند. ایمپلنت دندان ممکن است با عارضه و ریسک هایی همراه باشد. جهت اقدام برای ایمپلنت، بادقت بررسی کرده و در انتخاب متخصص ایمپلنت نهایت سخت گیری را داشته باشید. مهارت و دقت متخصص ایمپلنت سهم زیادی در به حداقل رساندن عوارض و ریسک های بعد از ایمپلنت را داراست.

    دراین مقاله قصد داریم مباحثی نظیر علاثم عفونت ایمپلنت دندان، راه درمان عفونت ایمپلنت، راه های جلوگیری از بروز عفونت در ناحیه ایمپلنت دندان را برای شما بیان داریم . 

    عوارض ایمپلنت دندان بعد از جراحی

    آیا ایمپلنت عوارضی به همراه دارد؟ این سوالی است که بسیاری از افراد قبل از انجام ایمپلنت در ذهن خود دارند، همه ما می دانیم هیچ روشی بدون عوارض نیست و ممکن است این روش کاشت دندان هم مانند روش‌های دیگر دارای عوارض جانبی باشد. در این مطلب می‌خواهیم به طور مفصل و کامل به عوارض ایمپلنت دندان بپردازیم. از شایع ترین عوارض احتمالی ایمپلنت دندان، شامل موارد زیر است:

    •  

    خونریزی

    • درد
    • کبودی
    • ورم لثه و صورت
    • ایجاد حساسیت(آلرژی)

    احتمالات بلند مدت

    این احتمال وجود دارد که در حین جراحی و یا بعد از انجام کامل ایمپلنت دندان ها به عفونت دچار شوید و رگ ها و یا دندان های طبیعی نیز آسیب ببینند و این موضوع می تواند یکی از عوارض ایمپلنت بوده که بسیار دردناک و ناراحت کننده باشد. اما احتمال این عارضه بسیار کم بوده و بیشتر در افرادی مشاهده می‌شود که یا مشکلات سیستم ایمنی دارند، سیگار میکشند و یا بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نمیکنند. ایجاد عفونت و لق شدگی دندان ایمپلنت شده ممکن است باعث ایجاد بوی بد دهان پس از ایمپلنت شود، در نتیجه به لق شدگی و عفونت ها و حتی بوی بد دهان در روز های پس از کاشت دندان، توجه کرده و در پی رفع آن اقدامات لازمه را انجام دهید.

     

    سخن آخر

    به‌طورکلی در پاسخ اگر ایمپلنت دندان لق شود یا بیافتد، چکار کنیم، می‌توان گفت که در قدم اول باید یک‌ وقت دندانپزشکی بگیرید. سپس اگر هر قطعه‌ای از دهانتان افتاده است و یا تکه‌ای ازدست‌داده‌اید در صورت امکان آن را نگه‌دارید و به دندانپزشکتان بدهید. لازم نیست که نگران هزینه‌ی ترمیم و یا تعویض باشید، در اکثر موارد این هزینه‌ها چندان زیاد نخواهند بود.


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :