عوارض لمینت دندان

توضیحات:

  • به نام خدا

    لمینت دندان، لایه های نازکی که به عنوان روکش روی سطح دندان شما قرار می گیرند، رنگ و اندازه لایه های لمینت قابلیت سفارشی سازی دارد و برای هر بیمار به صورت منحصر به فرد می تواند تهیه شود. این روکش ها رنگ، طول و شکل دندان ها اصلاح می کنند. اما سوال این است که آیا لمینت دندان عوارض دارد؟
    پاسخ به این سوال بله است. و کاملا طبیعی است که عوارض داشته باشد، به هر حال تغییری در حال رخ دادن است، هر چند که این تغییر در سطح دندان است. چیزی که مهم است بدانید این است که این عوارض در هر شخص متفاوت است، حتی ممکن است برای یک بیمار هیچ گونه عوارضی را در پی نداشته باشد. بروز عوارض به عوامل مختلفی چون متریال استفاده شده، تخصص و تبحر دندانپزشک در مراحل انجام لمینت و نحوه نگهداری بیمار به میزان زیادی وابسته است. در ادامه به شرح مواردی از معایب و عوارض لمینت دندان می پردازیم.

    خلاصه ایی از عوارض لمینت دندان

    پوسیدگی دندان از عوارض لمینت دندان

    موضوع این مقاله در رابطه عوارض لمینت دندان است. خلاصه عوارض و راه های پیشگیری را در ادامه بررسی می کنیم. سپس پس از تعریف مختصری از لمینت دندان، تمام عوارض را با راه های پیشگیری و درمان، به صورت مفصل مورد بررسی قرار می دهیم.

    لمینت دندان چیست؟

    ونیر پرسلن یا لمینت دندان، از روکش های بسیار زیبای دندان

    لمینت دندان روشی است برای اصلاح طرح لبخند و رفع بدشکلی و بدرنگی دندانها، با استفاده از روکش لمینتی نازک روی سطح دندان. انجام لمینت دندان نیاز به تراشی بسیار کم در سطح دندان دارد؛ تا اینکه فضا برای قرار گرفتن پوسته نازک چینی و روکش لمینتی بسیار زیبا و طبیعی، بر روی دندان فراهم شود. داشتن دندان‌هایی زیبا و خوش رنگ، با ظاهر لبخندی جذاب، اعتماد به نفس شما را بیشتر خواهد کرد.

    انواع لمینت دندان

    انواع لمینت دندان از نظر جنس مواد اولیه به دو دسته تقسیم می شود:

    • لمینت کامپوزیتی

    این نوع لمینت ها از مواد کامپوزیت رزین تهیه می شوند. این نوع لمینت در همان کلینیک یا مطب دندانپزشکی می تواند تهیه و نصب شود. جنس لمینت های کامپوزیتی از پلیمر هستند که با استفاده از اشعه ایکس به سطح دندان چسبانده می شود.

    • لمینت سرامیکی

    لمینت سرامیکی، لایه های بسیار نازک که به آن ها پرسلن نیز گفته می شود و قطر ۰.۵ میلیمتر دارند. این لایه ها از یک نوع سرامیک با کیفیت مطلوب تهیه می شوند که تطابق رنگ قابل قبولی دارند، به قدری که شفافیت نزدیک به مینای دندان دارند.

    مراحل انجام لمینت دندان

    • تراش دندان

    اولین مرحله از انجام لمینت دندان، تراش دندان است. لایه های لمینت بسیار نازک هستند اما برای جلوگیری از جلو آمدن دندان ها بعد از نصب لایه های پرسلن، به اندازه ضخامت لایه های لمینت، دندان را تراش می دهند.

    • قالب گیری

    بعد از تراش دندان های نوبت به قالب گیری دندان می رسد که لایه های پرسلن متناسب با رنگ و شکل دندان ها ساخته شود. قالب به لابراتوار ارسال می شود.

    • نصب لمینت

    بعد از آماده شدن لایه های لمینت نوبت به مرحله نصب آن می رسد. این مرحله مهم و نیازمند دقت و ظرافت می باشد. البته قبل از نصب دائمی لمینت ها، یک مرحله تست هم وجود دارد که رنگ و اندازه لایه ها با سایر دندان ها ( در صورتی که فقط تعدادی از دندان ها نیاز به لمینت دارند) مطابقت داده شود و پس از حصول اطمینان و رضایت بیمار، لایه ها به صورت دائمی روی دندان چسبانده می شود.

    عوارض بعد از لمینت دندان

    بعد از لمینت ممکن است تا چند روز به سرما و گرما، حساس باشید.

    ۱. ایجاد حساسیت

    به سبب تراشیده شدن مینای دندان در این درمان، ممکن است دندان ها نسبت به تغییر دما (گرما و سرما) واکنش نشان دهند. این حساسیت در افراد مختلف، با شدت متفاوت است و حتی ممکن است فقط در چند روز ابتدایی درمان باشد و بعد از آن رفع شود. در صورتی که این حساسیت بسیار شدید و غیرقابل تحمل بود حتما با دندانپزشک خود مطرح و مشورت کنید. این عارضه یکی از عوارض لمینت سرامیکی و کامپوزیتی دندان است. لمینت متحرک دندان نیاز به تراش دندان ندارد.

    ۲. پوسیده شدن دندان

    پوسیدگی دندان زیر لمینت یکی از عوارض احتمالی است که انجام مراقبت های لازم بعد از لمینت تا حد زیادی از بروز آن جلوگیری کرد. البته در این مورد نحوه نصب لمینت ها و استفاده از روش ها و تجهیزات به روز می تواند در کاهش آن موثر باشد.

    ۳. ایجاد بیماری های پریودنتال

    انواع بیماری پریودنتال شامل عفونت لثه، تحلیل بافت لثه یا لق شدن دندان، از عوارضی است که در صورت عدم مراقبت صحیح از لمینت ها رخ می دهد.

    ۴. تغییر رنگ

    لمینت دندان ها مقاوم هستند اما به مرور زمان در اثر خوردن و نوشیدن انواع خوراکی رنگی، ممکن است که تغییر رنگ دهند. که با توجه به آنکه این لایه ها قابلیت ترمیم ندارند، باید تعویض شوند.

    معایب لمینت دندان

    ترمیم بسیار دشوار لمینت پرسلن، از معایب این ونیر زیبا

    ·درمان برگشت ناپذیر

    دندان ها برای عمل لمینت نیاز به تراش دارند که لایه ای هرچند نازک از مینای دندان تراشیده می شود و از آنجایی که مینای دندان خود را بازسازی نمی کند بعد از برداشتن لمینت امکان استفاده از دندان بدون روکش نخواهد بود. بنابراین گفته می شود که لمینت دندان یک درمان دائمی و برگشت ناپذیر است. البته این مورد از معایب لمینت متحرک دندان حساب نمی شود و برعکس لمینت متحرک دندان درمانی موقت است و در هر زمان دلخواه می توان آن را از دهان خارج کرد.

    ·عدم امکان ترمیم

    روکش ها ممکن است که فرسوده، شکسته یا خورد شوند که در این صورت نیاز به تعویض دارند. لایه های پرسلن طوری طراحی شده اند که طول عمر بالایی دارند اما در صورت آسیب دیدن قابلیت ترمیم لمینت دندان وجود نخواهد داشت و حتما برای جلوگیری از پوسیدگی دندان باید تعویض شوند .

    ·قیمت بالا

    لمینت دندان در مقایسه با سایر انواع روش های اصلاح طرح لبخند مانند کامپوزیت و بلیچینگ قیمت بالاتری دارد. البته که در ازای بهایی که می پردازید، خدمات با کیفیت به شما ارائه خواهد و خیلی منصفانه نیست که قیمت آن را از عوارض و معایب لمینت دندان برشمرد. این تفاوت قیمت قطعا به تفاوت هایی در مزیت های آن ها ختم میشود.

    ·امکان استفاده برای همه افراد نیست

    این درمان در مورد گروهی از افراد قابل انجام نیست یعنی بهتر است بگوییم موفقیت آمیز نیست و با شکست مواجه می شود.

    ۱. افرادی که بهداشت ضعیف دارند و مراقبت های لازم بعد از لمینت را به خوبی انجام نمی دهند.
    ۲. افرادی که عادت به دندان قروچه یا گرفتن اشیایی مانند مداد دارند. این عادات می تواند منجر به شکستن لمینت ها و کاهش طول عمر آن ها شود.
    ۳. افرادی که مینای دندان شان ضعیف است و امکان تراشیده شدن را ندارند که این افراد در صورت تشخیص دندانپزشک می توانند از کامپوزیت استفاده کنند.

    ·تعداد جلسات درمان

    همانطور که در مراحل انجام لمینت بیان شد؛ لمینت دندان حداقل طی ۳ جلسه انجام می شود آن هم به شرطی که خللی در رنگ و اندازه ی لایه ها ایجاد شود. در حد فاصل بین تراش مینای دندان تا نصب دائمی لمینت ها، از یک روکش موقت استفاده می کنند که دندان های تراشیده برای بیمار اذیت کننده نباشد.

    پیشگیری از بروز عوارض لمینت دندان

    عدم استفاده نامناسب از دندان ها، ماندگاری لمینت را افزایش می دهد.

    انتخاب یک متخصص خوب و انجام مراقبت های لازم راه های جلوگیری از وقوع عوارض لمینت دندان است.

    ·متخصص

    یک متخصص لمینت می تواند سهم زیادی در کاهش احتمال بروز عوارض لمینت داشته باشد. تجربه و تبحر یک متخصص است که باعث می شود مراحل انجام لمینت با کمترین عیب و نقص انجام دهد.

    ·انجام مراقبت های لازم

    اقدام دیگر در پیشگیری از عوارض، رعایت مراقبت های لازم پس از لمینت است که شامل رژیم غذایی مناسب و اصول بهداشتی است. غذاهای سفت و سخت می تواند باعث شکستن و جدا شدن لمینت از سطح دندان شود. خوراکی با رنگدانه های قوی می تواند لمینت را تغییر رنگ دهد، پس از آن ها پرهیز کنید. استعمال دخانیات به شدت در کاهش طول عمر لمینت تاثیر دارد. بنابراین از مصرف دخانیات خودداری کنید.

    ·مراقب های لازم برای ماندگاری بیشتر لمینت دندان:

    1. رعایت اصول بهداشت دهان و دندان
    2. استفاده از مسواک نرم و خمیردندان مناسب
    3. معاینات دوره ایی و چکاپ دندانپزشکی، به سلامت دندان ها و لمینت کمک می کند.
    4. جویدن اشیاء و فشار به لبه های لمینت، آن را میشکند.
    5. دندان قروچه کاملا جدی به لمینت دندان آسیب میزند.
    6. غذاهایی که دندان را لکه دار می کنند، یا استفاده نکنید و یا فورا دندان را تمیز کنید.
    7. سیگار، دشمن همیشگی دندان ها است.
    8. بیماری لثه می تونند به دندان ها و لمینت دندان آسیب بزنند.

    اقدامات لازم در صورت بروز عوارض لمینت

    گرچه احتمال بروز هر یک از عوارض های بیان شده کم است و در صورت انجام اقدامات لازم جهت پیشگیری می توان احتمال عوارض را به صفر رساند اما در صورت مشاهده هرگونه آسیب آن را جدی بگیرید و اقدامات زیر را انجام دهید:

    ۱. ممکن است که قسمتی از لمینت دندان شکسته و لب پر شود که شما باید آن را جدی بگیرید وگرنه باعث می شود که لایه به صورت کامل از سطح دندان جدا شود.
    ۲. اگر لمینت از دندان جدا شد، آن را داخل دستمالی نرم و تمیز بپیچید و به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
    ۳. در صورت مشاهده هرگونه تورم، درد و خونریزی در بافت لثه یا عصب دندان زیر لمینت دندانپزشک خود را در جریان قرار دهید.

    رعایت اصول بهداشت دهان جهت جلوگیری از بروز عوارض لمینت دندان

    همیشه پیشگیری از بهتر از درمان بوده و هست! اهمیت این موضوع را همه ما به خوبی درک کرده ایم، اینکه با رعایت بهداشت دهان و دندان بتوانیم از درد ها و هزینه های زیاد آینده پیشگیری کنیم و خود را درگیر دندانپزشکی نکنیم. پیشگیری از آسیب دیدن دندان ها و بهداشت دهان اصولی کاملا ساده دارد که در صورت رعایت کردن آنها هم از دندان های خود مراقبت کرده اید و هم دهان خود را از باکتری ها و خوراکی های جا مانده در آن که باعث بد بویی دنان نیز می شود، پاکسازی می کنید و نتیجه آن لبخندی زیبا، دندان های سالم و پاکیزگی دهان می باشد.

    عادت های نادرست استفاده از دندان را تعطیل کنید

    .

    این عادت ها آنقدر تکراری و ساده هستند که گاهی ما اصلا متوجه انجام آن‌ها نمی‌شویم. ولی از شما می‌خواهم یکبار برای همیشه این عادت ها را بدانید و برای کنار گذاشتن آن ها تلاش کنید تا در آینده دندان های خراب و پوسیده نداشته باشید و هزینه های دندانپزشکی و یا دردهای زیاد آن را متحمل نشوید.

    از عمده کار هایی که سرعت پوسیدگی و از بین رفتن لمینت دندان را افزایش می دهند، شامل موارد زیر می باشد:

    ۱. دندان قروچه
    ۲. مکیدن های مکرر در نوزادان
    ۳. جویدن یخ
    ۴. جویدن ناخن ها
    ۵. جویدن مداد
    ۶. پیرسینگ زبان
    ۷. مسواک زدن های سخت
    ۸. فشار آوردن به دندان ها
    ۹. نوشابه ها
    ۱۰. استفاده از دخانیات
    ۱۱. استفاده از مواد غذایی چسبنده
    ۱۲. چیپس سیب زمینی
    ۱۳. نوشیدن زیاد قهوه
    ۱۴. زیاد خوردن
    ۱۵. استفاده از مشروبات الکلی

    ترمیم و برداشتن لمینت دندان

    در صورتی که لمینت دندان قابل ترمیم نباشید، تنها راه چاره، برداشتن لمینت است.

    لمینت دندان در بهترین حالت و انجام مراقبت های لازم، می تواند طول عمر زیادی داشته باشد، اما در مواردی نیاز به جایگزینی، برداشتن و ترمیم لمینت دندان داریم. امری طبیعی است که گاهی اوقات بعضی محصولات با دروغ و یا تعریف ناقص روانه بازار می‌شوند. بنابراین، آیا برداشتن و کندن لمینت دندان ممکن است؟ درصورت نیاز می‌توان ترمیم لمینت دندان آسیب دیده دندان را انجام داد؟ به نظر می رسد که این سوالات نسبتاً ساده هستند، اما اینطور نیست و چند نکته در برداشتن و کندن لمینت دندان وجود دارد. نکته اصلی این است که بدانید برگشت پذیری و قابل جابجایی بودن، دو چیز متفاوت هستند.

    اگر از نظر علمی به برداشتن و کندن لمینت دندان نگاه کنید، پاسخ مثبت است. بسته به مهارت دندانپزشک می توان روکش ها را برداشته و دندان را تا حد زیادی سالم نگه داشت اما ترمیم لمینت های آسیب دیده دندان هیچگاه نباید موردنیاز باشد. اگر مشاوره جامع با دندان‌پزشکتان انجام داده بودید و روکش های شما از کیفیت بالایی برخوردار بودند و از ابتدا مناسب نصب شده بودند، نیازی نبود به این زودی ها برداشته شوند و حتی اگر روکش های شما باید به راحتی بیرون بیایند، این به معنای بازیابی دندان های شما در شرایط اولیه‌ اش نیست.

    طول عمر لمینت دندان

    طول عمر لمینت دندان، کاملا به جنس لمینت و مراقبت های شما بستگی دارد.

    لمینت های دندان مقاوم هستند و تا ۲۰ سال هم می تواند ماندگار باشد. انجام مراقبت های لازم به صورت صحیح و نحوه نصب اصولی، سهم قابل توجهی در طول عمر آن دارد. در صورت وارد آمدن هرگونه آسیب این روکش ها باید تعویض شوند. اما خوب است بدانید که تنها با انجام یک سری اقدامات روتین که به صورت طبیعی برای دندان هایتان باید انجام دهید مانند مسواک زدن و کشیدن نخ دندان، رعایت نکاتی در مورد خوردن و آشامیدن مواردی که باعث تغییر رنگ یا شکستن لمینت می شود، می توانید مدت زیادی از روکش ها استفاده کنید.

    به طور کلی لمینت دندان به گونه ای طراحی و جاگذاری می‌شود که یک عمر در جای خود بماند. از لحاظ فنی نباید نیازی به برداشتن و کندن لمینت دندانباشد زیرا طول عمر و ماندگاری لمینت دندان از ۷ تا ۳۵ سال است که اگر این زمان را با توجه به سن بیمار و شرایط او به درستی در نظر بگیرید و از مواد اولیه با ماندگاری مناسب استفاده کنید، نباید نیازی به دست زدن به لمینت دندان باشد. اما همیشه شرایط قابل پیش بینی نیست و ممکن است حادثه ای و یا اشتباهی در هنگام نصب، بر طول عمر و ماندگاری لمینت دندانتاثیر بگذارد و آن را کاهش دهد و شما نیازمند ترمیم لمینت های آسیب دیده دندان خود بشوید.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :