آیا ایمپلنت درد دارد؟

توضیحات:

  • به نام خدا

    ایمپلنت دندان، این روز ها یک درمان پرطرفدار با هدف بازیابی مجدد دندان های از دست رفته است. شاید سوال « آیا ایمپلنت درد دارد؟» از اولین سوال هایی باشد که به ذهن متقاضیان این درمان خطور می کند. ایمپلنت دندان یکی از درمان های کاشت دندان است و طبیعی است که انجام مراحل آن با احساس درد همراه باشد پس درد ایمپلنت غیرقابل انکار است.

    اما باید این نکته را هم در نظر بگیرید که میزان درد ایمپلنت با توجه به پارامتر های مختلف، متفاوت باشد. درد ایمپلنت می تواند شامل چند قسمت باشد؛ درد به هنگام جراحی ایمپلنت، درد کاشت ایمپلنت و درد بعد از ایمپلنت. میزان درد در هر یک از این مراحل برای هر بیمار متفاوت است. در ادامه مقاله تک تک این موارد را بررسی خواهیم کرد.

    درد ایمپلنت دندان

    میدانید ایمپلنت دندان چیست؟ ایمپلنت دندان روشی است جهت کاشت دندان و جایگزینی دندان از دست رفته. روش ایمپلنت طول عمر و استحکام فوق العاده ایی دارد و کاملا نیز شبیه به دندان های طبیعی می باشد. تنها عیب ایمپلنت، هزینه بالای آن می باشد. حال آیا این روش، هنگام کاشت مراجعه کنندگان را آزار می دهد؟ آیا ایمپلنت درد دارد؟ آیا بعد از عمل جراحی همچنان درد دارد؟ علت درد دندان ایمپلنت شده چیست؟ درد ایمپلنت چند روز است و چگونه باید از شر آن خلاص شویم؟

    عمل ایمپلنت دندان، نیاز به حفره ای در استخوان فک است و قطعا عملیات جراحی ایمپلنت، درد دارد اما بیمار بی حسی موضعی شده تا کمترین درد ممکن را حس کند. لازم به ذکر است که هرچه زمان بیشتری از زمان فقدان دندان گذشته باشد، بافت لثه در این ناحیه به مرور زمان تحلیل رفته و کمی کار جراحی ایمپلنت را سخت می کند.

    آیا در حین انجام ایمپلنت دندان درد را حس خواهیم کرد؟

    طبیعی است در طول انجام عمل جراحی ایمپلنت نیز درد داشته باشیم اما دندان پزشک با روش های بیهوشی عمومی و بی حسی موضعی، درد حین ایمپلنت را از بین میبرد. برخی از بیماران از صدای دریل و ابزارهای دندان پزشکی میترسند و همین باعث اضطراب و درد آنها میشود. در چنین شرایطی دندانپزشک باید از آرامبخش هایی استفاده کند تا بیمار در اصطلاح به خواب برود و چیزی متوجه نشود.

    بعد از ایمپلنت تا چند روز درد داریم؟

    در حالت نرمال درد ایمپلنت دندان ۳ تا ۵ روز ادامه خواهد داشت. البته درد شدیدی نیست و اصلا نباید نگران باشید. با استفاده از دارو های مسکن و اقدامات پیشگیرانه از افزایش درد، می توانید این چند روز را با آرامش به اتمام برسانید. جهت سادگی در درک موضوع طبیعی بودن درد ایمپلنت، مدت زمان درد را در دوره های زیر در نظر بگیرید:

    ·        درد ایمپلنت تا حداکثر ۷ روز

    در این مورد اصلا جای نگرانی نیست. درد ایمپلنت دندان تا یک هفته حتی تا ۱۰ روز نیز کاملا طبیعی است. شما می توانید با رعایت موارد زیر، این چند روز را با آرامش سپری کنید:

    1. مصرف مسکن
    2. عمل به توصیه های دندانپزشک
    3. عدم خوردن غذا با فکی که ایمپلنت دندان

    ·        درد ایمپلنت تا ۱۵ روز بعد از انجام

    اگر پس از گذشت دو هفته همچنان درد دارید، باید برای اطمینان از عدم عفونت ایمپلنت، به دندانپزشک خود مراجعه کنید. درد ایمپلنت از ۱۰ روز بیشتر باشد، حتما باید پیگیری های لازم انجام شود.

    ·        درد ایمپلنت تا بیش از یک ماه پس از ایمپلنت

    بعضی از مراجعه کنندگان تا بیش از یک ماه نیز درد ایمپلنت را تجربه کرده اند. جالب است که در طول این دوره، حتی یکبار نیز به مراجعه به دندانپزشکی فکر هم نکرده اند! واقعا چرا؟ طول دوره درد ایمپلنت دندان نباید بیش از ۱۰ روز ادامه داشته باشد، مگر:

    1. احتمال پس زدن ایمپلنت وجود داشته باشد،
    2. بافت یا رشته های عصبی آسیب دیده باشد،
    3. قرص های مصرفی با هم تداخل داشته باشد،
    4. بهداشت دهان و دندان رعایت نشده باشد،
    5. ایمپلنت عفونت کرده باشد،
    6. پایه ایمپلنت تحت فشار ناگهانی و زیادی قرار گرفته باشد،
    7. سیستم ایمنی شما مشکل داشته باشد،
    8. امکان واکنش های آلرژیک در برخی شرایط،
    9. امکان خون رسانی ضعیف به اطراف دندان ایمپلنت شده.

    حتما می دانید که ایمپلنت، به معنای کاشت یک دندان در استخوان فک شماست. به مرور زمان پیوند بین پایه ایمپلنت و بافت استخوان قوی تر می شود. این باعث می شود که این دندان برای شما مانند یک دندان طبیعی باشد. پس بدیهی است که عملیات گذاشتن ایمپلنت که همراه با ایجاد حفره و قرارگیری پایه ایمپلنت در فک است، درد داشته باشد. اما شایان ذکر است متخصص ایمپلنت با بیحس کردن موضع ایمپلنت، احساس درد در شما را به حداقل می رساند. تاکنون سابقه ای از درد غیر قابل تحمل و کنترل از کاشت ایمپلنت دندان گزارش نشده است.

    ·        علل درد ایمپلنت پس از ۳ تا ۴ ماه

    1. تداخلات دارویی
    2. خون رسانی ضعیف
    3. وجود بیماری های خود ایمنی
    4. عفونت
    5. پس زدن ایمپلنت
    6. لق شدن پایه ایمپلنت
    7. آلرژی در بدن
    8. ضعیف بودن سیستم ایمنی
    9. آسیب عصب یا بافت دهان
    10. وجود مایعات بیش از حد در خون

    ·        درد ایمپلنت دندان پس از یکسال

    1. مصرف مداوم دخانیات
    2. عادات بد مانند دندان قروچه
    3. عدم رعایت بهداشت دندان
    4. عدم وجود استخوان در فک
    5. عفونت
    6. نبود بافت لثه در آن ناحیه
    7. قرار گرفتن سر یا گردن در معرض پرتو رادیویی

    میزان درد ایمپلنت دندان که متحمل می شوید به چه عواملی بستگی دارد؟

    1. فوبیا و ترس شما از دندانپزشکی
    2. تعداد دندان هایی که قرار است ایمپلنت شوند
    3. بدن بیمار
    4. متخصص ایمپلنت و مرکز درمانی که انتخاب می کنید

    عوامل تشدید کننده درد ایمپلنت:

    • شل شدن قسمت هیلینگ ایمپلنت
    • شل شدن پایه ایمپلنت
    • عفونت ایمپلنت
    • آسیب دیدن عصب دندان
    • پس زدن ایمپلنت توسط بدن
    • احساس سوزش در استخوان

    تسکین درد ایمپلنت با بیهوشی

    روش تسکین درد با بیهوشی برای افرادی انجام می شود که ترس از دندان پزشکی، دریل و صدای ابزارهای آن دارند. در روش بیهوشی، پزشک در مطب بیمار را بیهوش کرده تا به یک خواب عمیق برود و هیچ چیزی را حس نکند.

    تسکین درد ایمپلنت دندان با بی حسی موضعی

    متداول ترین روش تسکین درد در هنگام ایمپلنت، بی حسی است. در این روش، به راحتی لثه و استخوان را بی حس میکنند تا بستر استخوان به راحتی برای جاگیذاری ایمپلنت انجام شود. ممکن است با شنیدن نام بی حسی، به یاد بی حسی دندان بیوفتید درحالی که بی حسی لثه و استخوان فک با روش بی حسی دندان متفاوت است. بی حسی موضعی روشی بسیار کاربردی است و به هیچ وجه دردی را در حین ایمپلنت حس نخواهید کرد.

    تسکین درد ایمپلنت با نیتروژن اکساید

    نیتروژن اکساید یا اکسید نیتروژن یک داروی استنشاقی است که نقش مسکن را برای درمان درد ایمپلنت دندان ایفا میکند. این دارو محدودیت سنی خاصی ندارد و حتی از آن برای آرام کردن افرادی که فوبیای دندان پزشکی دارند استفاده می شود.

    درمان درد دندان ایمپلنت شده

    بعد از ایمپلنت دندان به سبب تغییراتی که در ساختار استخوان و بافت لثه رخ داده است، احساس درد کاملا طبیعی است. با مصرف مسکن و دارو های لازم با تجویز دندانپزشک می توانید تا حد زیادی این درد را کاهش دهید. ممکن است به هنگام غذا خوردن یا صحبت کردن این حس درد تشدید شود. چیزی که در این میان اهمیت دارد، این است که مراقبت های لازم بعد از ایمپلنت را حتما جدی بگیرید تا از عوارض، نارسایی و پس زدن ایمپلنت جلوگیری به عمل آورید.

    درد به هنگام اجرای ایمپلنت و بعد از آن اجتناب ناپذیر است اما می توان آن را تا حدی کاهش داد. متخصص ایمپلنت و اجرای دستورالعمل های لازم راه حل هایی هستند، برای کاهش درد ایمپلنت. اما چگونه؟

    نقش متخصص ایمپلنت در تسکین درد ایمپلنت

    یک متخصص ایمپلنت متبحر و با تجربه کافی در زمینه ایمپلنت دندان، تاثیر به سزایی در موفقیت ایمپلنت و کاهش درد و عوارض بعد از آن دارد.  یک متخصص متبحر و با تجربه جهت انجام صحیح ایمپلنت دندان و پیشگیری از تحمل درد مراجعه کننده، باید:

    1. تجربه کافی،
    2. تجهیزات و امکانات مدرن و به روز،
    3. اطلاع از جدیدترین متد های ایمپلنت،
    4. تسلط بر نحوه خون رسانی به لثه و بافت های اطراف دندان،
    5. تسلط بر عملکرد ریشه و عصب دندان و نحوه انتقال پیام درد،
    6. تسلط بر عوامل موثر در کاهش ریسک عفونت دندان در ایمپلنت،
    7. آگاهی کامل به سازگاری انواع مسکن ها با بیماری های مختلف مراجعه کنندگان را داشته باشد.

    نقش دستورالعمل ها در تسکین درد ایمپلنت دندان

    کاشت ایمپلنت دندان، یک تغییر در بدن شما ایجاد می کند پس لازم است که شما با آن سازگار شوید و شرایط لازم برای آن را فراهم کنید. توصیه های دندانپزشک در راستای افزایش روند بهبود دندان شماست، پس آن ها را جدی بگیرید.

    1. توصیه‌های دندانپزشک را جدی بگیرید.
    2. دارو های لازم برای تسریع سرعت جوش خوردن ایمپلنت با فک را مصرف کنید.
    3. استفاده از یخ بخصوص در روز اول می تواند درد ایمپلنت را تسکین دهد.
    4. استفاده از آب نمک یا دهان شویه ها برای از بین بردن باکتری ها نیز می تواند درد ایمپلنت را تسکین دهد.
    5. خوردن غذاهای سفت و جویدن آنها بسیار اشتباه است. حداقل تا دو هفته از این موارد خودداری کنید و بیشتر غذاهای سرد و نرم مصرف نمایید.
    6. رعایت بهداشت دهان و دندان بسیار مهم است. البته هنگام مسواک زدن، مراقب ایمپلنت باشید و در حد امکان آن دندان را مسواک نزنید. ممکن است به بخیه های دندان ایمپلنت شده آسیب برساند و یا درد دندان را تشدید نماید.
    7. استراحت کنید. انرژی بدن خود را برای ترمیم سریع دندان نگه دارید.

    مراقبت های لازم بعد از ایمپلنت برای کاهش درد

    انجام یک سری کار های می تواند به کنترل و کاهش درد بعد از ایمپلنت کمک کند. مراقبت های لازم بعد از ایمپلنت دندان از مشکلاتی نظیر؛ لق شدن ایمپلنت، نارسائی ایمپلنت و شکست آن جلوگیری می کند. از جمله این مراقبت ها:

    مراقبت‌های قبل از جراحی:

    • قبل از تصمیم‌گیری در مورد انجام این عمل جراحی، اگر داروی خاصی مانند رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنید؛ این موضوع را حتما به دندانپزشک اطلاع دهید. معمولا پزشک تجویز کننده این داروها پس از مشورت با دندانپزشک، طی چند هفته قبل از عمل دوز دارو را تغییر می‌دهد. همانطور که می‌دانید؛ این دسته از داروها خون را رقیق کرده و موجب خونریزی بیش از حد لثه در زمان جراحی می‌شوند.
    • مصرف مسکن و آنتی‌بیوتیک قبل از عمل می‌تواند به کاهش درد و خطر ایجاد عفونت کمک کند. قبل از انجام عمل جراحی ایمپلنت با دندانپزشک خود در مورد داروهایی که می‌توانید برای کاهش این عوامل استفاده کنید؛ مشورت کنید.
    • اگر استرس دارید و از این جراحی می‌ترسید حتما چند جلسه مشاوره با پزشک داشته باشید. اگر این جلسات نتوانند استرس شما را کاهش دهند ممکن است دندانپزشک ترجیح دهد از آرامبخش وریدی در طی عمل استفاده کند.

    مراقبت‌های بعد از جراحی:

    بنابراین حتما توصیه می‌شود برای انجام این جراحی یک نفر همراه داشته باشید. متخصصان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه واشنگتن، نکات جامع دیگری را به شرح زیر در مورد اینکه پس از جراحی ایمپلنت دندان چه کاری باید انجام شود.

    برای کنترل خونریزی و کاهش این عارضه و عوارض ایمپلنت بعد از آن، حداقل ۱ ساعت و حداکثر ۳ ساعت بعد از عمل، اسفنج‌هایی که روی محل جراحی گذاشته شده‌اند را با فک‌تان فشار دهید. البته این فشار نباید بیش از حد باشد.

    • هنگام استراحت سر خود را بالاتر از بدن نگه داشته و از حرکت بیش از حد سر به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت خودداری کنید.
    • از کمپرس یخ به مدت ۱۵ دقیقه روی صورت و گونه‌ای که جراحی روی آن انجام شده است استفاده کنید. سپس ۱۵ دقیقه استراحت داشته باشید. برای کاهش تورم در طول روز چند بار این کار را تکرار کنید.
    • در طی ۴۸ ساعت اول بعد از عمل فقط غذاهای سرد، نرم و مایعات بخورید و بنوشید.
    • تمام داروهای تجویز شده را طبق دستورالعمل دندانپزشک مصرف كنید.
    • در طی ۲۴ ساعت اول، مرتب دهان خود را بشویید. مخصوصا بعد از خوردن غذا به شدت توصیه می‌شود که دهان خود را به آرامی با آب گرم و نمک بشویید. برای انجام این کار نصف قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کرده و برای شستشو از آن استفاده کنید.

    علت درد ایمپلنت در بلند مدت

    تا به اینجا مسئله ی درد در مراحل مختلف ایمپلنت را بررسی شد و بیان شد که احساس درد تا دو هفته بعد از ایمپلنت طبیعی است. با مصرف دارو و انجام مراقبت های لازم می تواند کنترل شود. اما باید توجه داشت که پس از گذشت دوره دو ماهه و احساس درد در ناحیه ایمپلنت می تواند علت دیگری داشته باشد.

    • عفونت : اگر در ناحیه ایمپلنت و اطراف آن احساس درد با خونریزی، ورم لثه همراه باشد می تواند نشانه ای از عفونت ایمپلنت یا اطراف آن باشد. در این شرایط حتما به پزشک مربوطه مراجعه و در جریان وضعیت خود قرار دهید.
    • تحریک سینوس ها: اگر ایمپلنت در فک بالا باشد، یکی از عوارض احتمالی بعد از ایمپلنت مربوط به تحریک سینوس ها می شود.
    • بیماری پری ایمپلنت: تحلیل لثه یکی از بیماری های پری ایمپلنت است که در صورت بروز در ناحیه ایمپلنت می تواند سبب ایجاد درد و لق شدن ایمپلنت شود.
    • بهداشت ضعیف دندان ها: رعایت اصول بهداشتی تا حد زیادی می تواند دندان های شما را از هرگونه آسیب حفظ کند.
    • عادات مخرب: دندان قروچه یکی از عادات مخرب است که فشار مضاعف به دندان ها وارد کرده که در طولانی مدت منجر به لق شدن و جابه جایی ایمپلنت می شود.
    • مصرف دخانیات: برای انجام ایمپلنت، به ترک مصرف هرگونه دخانیات از جمله سیگار توصیه اکید می شود اما اگر هم حاضر به ترک سیگار نیستید بهتر است که حداقل یک هفته قبل و بعد از ایمپلنت آن را کنار بگذارید. چون سیگار کشیدن روی سیستم ایمنی بدن و در نتیجه روند بهبود زخم لثه و دندان تاثیر می گذارد. ضمن اینکه سیگار تاثیر مستقیم روی تحلیل استخوان دارد.

    آیا ایمپلنت بدون جراحی درد کمتری دارد؟

    یکی از انواع ایمپلنت دندان، ایمپلنت بدون جراحی است. عمل کاشت ایمپلنت در این روش از طریق پانچ انجام می شود. پانچ کردن سبب می شود که درد و خونریزی به حدی کم شود که نام دیگر این روش جراحی ایمپلنت بدون خونریزی نامیده می شود. برش لثه در این روش فقط به اندازه ای است که پایه ایمپلنت جای گیرد. کاهش احساس درد، خونریزی، تورم و روند بهبود ایمپلنت از مزایای ایمپلنت بدون جراحی است.

    کاشت دندان بدون ایمپلنت

    با تمام آنچه که در مورد درد ناشی از ایمپلنت دندان در مراحل مختلف انجام آن مطرح شد باید گفت که احساس درد با توجه به آن که تغییراتی در ساختار دندان ها و بافت استخوان رخ داده، کاملا طبیعی است. اما با این حال علاوه بر ایمپلنت دندان، روش های دیگر کاشت دندان راه حلی مناسب است برای آن دسته از افرادی که به هر دلیلی امکان پر کردن جای خالی دندان از طریق ایمپلنت را ندارند.

    افراد مبتلا به بیماری های دیابت، انواع بیماری های پریودنتال، کهولت سن، افرادی که دخانیات مصرف می کنند و کسانی که ترس شدید و غیر قابل کنترل از عمل جراحی را دارند، می توانند از طریق یکی از روش های کاشت بدون ایمپلنت نسبت به جبران جای خالی دندان خود اقدام کنند.

    البته که روش های دیگر کاشت نیز می توانند دردناک باشند. دندان مصنوعی و بریج از روش های کاشت بدون ایمپلنت به شمار می روند. هرکدام از این روش ها با توجه به شرایط دهان و دندان بیمار، سن بیمار و انتظارات بیمار از درمان می تواند بهترین و مناسب ترین درمان برای او باشد.

    آیا پیوند استخوان برای ایمپلنت درد دارد؟

    عمل پیوند استخوان به هنگام انجام آن، ممکن است به سبب بی حسی موضعی درد کمی داشته باشد اما بعد از ازبین رفتن اثرات بی حسی ممکن است بیمار درد را احساس کند که بهتر است بیمار مطابق دستور متخصص ایمپلنت مربوطه مسکن ها و آنتی بیوتیک هایی را جهت کاهش درد و عدم عفونت مصرف کند.

    پیش از اقدام برای پیوند استخوان حتما پزشک مربوطه را در جریان سلامت عمومی خود و داروهایی که مصرف می‌کنید، قرار دهید. گروهی از بیماران که ممکن است به تشخیص متخصص ایمپلنت نتوانند پیوند استخوان را انجام دهند عبارت اند از:

    • بیماران دیابتی
    • بیماری های مربوط به سیستم ایمنی بدن
    • افراد مبتلا به سرطان و تحت شیمی درمانی
    • مصرف سیگار ممکن است مشکل ساز باشد.

    سوالات متداول درد ایمپلنت

    آیا ایمپلنت دندان جلو درد دارد؟

    ایمپلنت دندان جلو نیز مانند سایر دندان های دیگر می تواند درد داشته باشد. خصوصا ایمپلنت دندان جلو اگر در فک بالایی باشد به دلیل نزدیکی به سینوس ها، می تواند حساس شدن غدد سینوسی را نیز در پی داشته باشد. در این دوره سعی کنید فشار کمتری را به دندان های جلو وارد کنید تا روند بهبود کامل شود.

    آیا برای ایمپلنت بیهوشی لازم است؟

    در شرایط خاص بله. در صورتی که بیمار شرایط انجام ایمپلنت با بیحسی را نداشته باشند، از بیهوشی عمومی استفاده می شود. یا اگر آستانه تحمل بیمار کمتر از درد ناشی از ایمپلنت باشد، رفلکس حلقی یا استرس غیرقابل کنترل داشته باشد، بیهوشی عمومی یکی از راه حل هاست.

    آیا مرحله دوم از مراحل انجام دندان درد دارد؟

    یکی از مراحل انجام ایمپلنت دندان، نصب اباتمنت است. مرحله دوم ایمپلنت دندان، مرحله ای است که پس از وقفه ی زمانی چند ماهه ( معمولا ۴ تا ۶ ماه است)، انجام می شود. مرحله دوم، مرحله ای است که موضع جراحی باز شده و اباتمنت روی پایه ایمپلنت نصب می شود. پس احساس درد در این مرحله هم کاملا طبیعی است، اما نسبت به مرحله اول کمتر است.

    ایمپلنت درد دارد یا عصب کشی؟

    عصب کشی دندان نیز همانند ایمپلنت دندان تا چند روز بعد از انجام دردناک است اما افرادی که تجربه انجام هر دو عمل عصب کشی و ایمپلنت را انجام داده اند، گفته اند که درد ایمپلنت دندان کمتر از عصب کشی است.

    درد ایمپلنت چند روزه است؟

    درد ایمپلنت دندان بعد از مرحله اول، ۱۰ الی ۱۴ روز ممکن است به طول انجامد.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :