رفع بوی بد دهان

توضیحات:

  • به نام خدا

    مشکل رایحه نامطبوعی که از بوی بد دهان خارج می شود، دغدغه ی خیلی از افراد است. نگران نباشید، این موظوع یک فراید طبیعی از متابولیسم دهان است که به صورت مستقیم از عواملی همچن باکتری های تجزیه کننده مواد اضافی دهان، خوردن مواد غذایی خاص، خشکی دهان، سیگار کشیدن و مشکلات لثه و به صورت غیر مستقیم از عواملی مانند پوسیدگی های دندان،زخم های دهانی و اخلالات متابولیک ناشی می شود. در این مطلب سعی داریم به صورت کلی عواملی که باعث بوی بد دهان می شوند را بررسی کرده و شما را در رفع آن، راهنمایی کنیم.

    تشخیص بوی بد دهان

    در مواجه با بوی بد دهان، افراد دو دسته اند؛ دسته اول افرادی هستند که دائما فکر می‌کنند که دهان آن ها بوی بد می دهد و این نگرانی همیشه با آن ها است! اما در واقعیت این بو بسیار خفیف بوده و تنها خود فرد در اثر نگرانی‌های ذهنی چنین تصوری دارد. دسته دوم افرادی هستند که با وجود بوی بد دهان خود، متوجه این موضوع نیستند؛ زیرا بعضی از افراد نمی‌ توانند بوی بد دهان خود را تشخیص دهند که در این صورت بهتر است اطرافیان به این افراد بگویند تا این افراد در اجتماع، باعث آزار و اذیت دیگران نشوند.

    گاهی این معضلات ریشه در اصول اولیه بهداشت دهان و دندان دارد، اما گاهی حتی با رعایت این اصول افراد باز هم درگیر موضوع بوی بد دهان هستند، در این صورت لازم است به دندانپزشک مراجعه شود تا علت اصلی آن و راه درمان قطعی آن را بیابید. 

    اهمیت خوشبو بودن دهان و درمان موقت بوی بد آن

    نام دیگر این معضل را می‌توانیم تنفس بدبو بگذاریم؛ این عارضه می‌تواند حتی موجب خجالت زدگی و یا اضطرار افراد دچار آن در زندگی اجتماعی شود. البته بسیاری از تولید کنندگان خوشبوکننده های دهان و آدامس ها هم از این موضوع باخبر هستند که این معضل چقدر می‌تواند برای هر فردی مهم باشد و از همین موضوع سواستفاده کردن و اکنون وارد هر فروشگاهی که می‌شویم، شاهد یک قفسه بزرگ از این محصولات هستیم. البته همه این محصولات تاثیرات کوتاه مدت دارند و در واقع هیچ کدام چاره کار شما نیست و تنها هزینه اضافی برای شما می‌تراشند. پس باید به فکر راه چاره ای باشیم که بتوانیم به صورت اصولی این معضل را برطرف کنیم.

    بوی بد دهان: علل اصلی به همراه راه رفع آنها

    رعایت نکردن اصول اولیه بهداشت دهان و دندان

    اگر شما به طور مرتب مسواک نمی‌زنید و یا از نخ دندان استفاده نمی‌کنید و به صورت کلی اصول رعایت بهداشت دهان و دندان را نمی دانید؛ مطمئنا به معضل بوی بد دهان دچار خواهید شد، باکتری های تشکیل شده روی دندان ها می‌توانند در محل اتصال دندان به لثه اجتماع یابند و باعث بوی بد دهان شما شوند. در این صورت با رعایت اصول بهداشت دهان و دندان که همان استفاده از مسواک و نخ دندان و همچنین دهان شویه است، در مواردی لازم است شما زبانتان را هم مسواک بزنید و اینگونه می‌توانید از این معضل نجات یابید، که البته راه درمان سختی هم نیست. پس در صورتی که این موارد ساده را رعایت کنید اغلب از این معضل نجات می یابید و خوش بویی را به دهان خود بر می گردانید، پس:

     

    • بعد از خوردن غذا و خوراکی، مسواک و پاک کردن دندان ها یادتون نره، چرا که در صورت عدم رعایت؛ به پوسیدگی، بوی بد و سیاهی دندان گرفتار می شوید.
    • نخ دندان مواد غذایی بین دندان ها که باعث ترشح باکتری های تجزیه کننده می شود را از بین می برد، نخ دندان یادتون نره.
    • صبح که از خواب بیدار میشین حتما از مسواک و شستن دهان اجناب نکنید.
    • استفاده از آدامس ها خوشبو کننده و دهان شویه ها، نه به صورت داعم، اما حداقا روزانه بوی خوش دهان خود را حس می کنید.
    • استفاده از اسپری های خوش بو کننده دهان
    • در برخی مواقع به دلیل افزایش باکتری روی مینای دندان؛ بلیچینگ و جرم گیری می تواند به دندان ها و خوشبو کردن دهان کمک کند.

     

    خشکی بیش از حد دهان (Xerostomia): عامل جلوگیری از بوی خوش دهان

    یکی از وظایف بزاق دهان، تمیزی محیط دهان و در نتیجه از بین بردن بوی بد دهان است، در صورتی که به خشکی دهان که نام آن زروستومیا است، دچار شوید به دنبال آن بوی بد دهان به سراغ شما خواهد آمد، برای درمان بوی بد دهان با این منشا بهتر است از کارهایی مانند؛ کشیدن سیگار، خوردن بیش از حد قهوه و یا نوشیدنی های الکل دار، از آب استفاده نمایید. همچنین می‌توانید برای اینکه دهان خود را وادار به ساخت بزاق کنید با استفاده از آبنبات ها و جویدن آدامس‌های بودی قند، اگر مشکل شما با با این راه حل هم درمان نشد، حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.

     

    مصرف کنندگان دخانیات، بیشترین آمار بوی بد دهان

    قطعا اگر در نزدیکان شما افرادی به کشیدن سیگار مبتلا هستند و یا خودتان سیگار می‌کشید؛ متوجه بوی بد دهان بعد از سیگار کشیدن شده اید، این بوی بد می‌تواند به دلیل خود سیگار باشد و یا به دلیل بیماری‌های لثه باشد که افراد سیگاری به آن دچار اند. در این صورت ابتدا باید مصرف دخانیات خود را کنار گذاشته و بعد برای درمان بوی بد دهان خود اقدام کنید. در نتیجه مصرف دخانیات به دو صورت غیر مستقیم و مستقیم می تواند بوی بد دهان شما را ناشی شود:

     

    1. به صورت مستقیم: مصرف دخانیات به خودی خود وقتی با رطوبت دهان ترکیب می شوند؛ بوی بسیار بدی را ایجاد می کنند.
    2. به صورت غیر مستقیم: در صورت تداوم مصرف امکان مبتلا شدن به مشکلات لثه و پوسیدگی دندان ها و در ادامه بوی بد دهان، وجود دارد.

    برای رفع پوسیدگی ها و مشکلات دندان های خود، می توانید از خدمات کلینیک دندانپزشکی ما استفاده کنید:

    • کامپوزیت دندان، برای جلوگیری از پوسیدگی زود رس
    • لمینت دندان، برای افزایش طول عمر دندان ها
    • ارتودنسی دندان، برای سهولت در پاکیزگی دندان ها و عدم پوسیدگی زود رس
    • ایمپلنت دندان، برای پر کردن جای خالی دندان ها و جلوگیری از خطرات عفون جای دندان که باث تجمع باکتری ها و بوی بد دهان می شوند
    • جراحی لثه، برای جلوگیری از عفونت لثه 

    استفاده از برخی غذا ها و داروهای خاص که منجر به بوی بد دهان می شوند

    استفاده از برخی غذاها که همه ما به خوبی آن ها می‌شناسیم، مانند سیر، پیاز و انواع ترشیجات، می‌توانند باعث ایجاد بوی بد دهان شما شود و علاوه بر این، این مواد حتی بعد از هضم وارد جریان خون شده و ریه ها و تنفس شما را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند. افرادی که دچار عارضه بوی بد دهان هستند؛ هرگز نباید از این مواد غذایی استفاده نمایند. علاوه بر مواد غذایی، داروهایی وجود دارند که ما مجبوریم به دلایل بیماری های دیگر از آن ها استفاده نماییم که باعث خشکی دهان شده و به دنبال آن باعث بوی بد دهان میگردند. در این دوره چاره ای ندارید جز اینکه موارد بهداشتی دهان و دندان را بیش از پیش رعایت کنید.

     

    عفونت های دهانی شایع‌ترین دلیل بوی بد دهان

    بوی بد دهان گاهی منشا داخلی دارد و خود عفونت های دهانی و یا عارضه‌های دهانی باعث این بیماری شوند، عارضه هایی مانند؛ پوسیدگی دهان‌ها، زخم‌های دهان و لثه ها، تجمع باکتری در لوزه‌ها، التهابات بینی، عفونت سینوس ها و گلو می‌توانند باعث ایجاد بوی بد دهان گردند. علاوه بر این موارد گاهی ریفلاکس معده نیز می‌تواند باعث بوی بد دهان گردد. در این صورت باید حتما به دندانپزشک مراجعه کرده و علت اصلی آن را به طور دقیق جویا شوید و تحت درمان و مراقبت های دندانپزشکی قرار گیرید و به طور منظم معاینه شوید تا بتوانید از این معضل رهایی یابید.

    بعد از ایمپلنت دندان ممکن است به دلایلی بوی نامطبوعی دهان شما را فرا گیرد! برای پیشگیری از این مشکل؛ مقاله بوی بد دهان بعد از ایمپلنت دندان را مطالعه فرمایید.

     

    مشکلات وزخم های لثه باعث بوی بد دهان می شوند

    دوستان بوی بد دهان یک معضل بزرگ است و آن را جدی گرفته و در درمان آن کوشا باشید؛ چرا که این معضل حتی می تواند بر اعتماد به نفس شما و روابط شخصی شما نیز تاثیر مستقیم بگذارد. در این رابطه جمله ای از دکتر رضا ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت را ببینیم:

    ایشان طی سخنانی در نوزدهمین کنگره بین المللی بیماری های گوارش و کبد که از ۱۴ تا ۱۷ آبان ماه ۹۸ در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، بوی بد دهان (هالیتوز)  را یک مشکل بهداشتی و مساله جدی اجتماعی دانست که مبتلایان را ناگزیر از تحمل رنج فراوان کرده و بر روابط شخصی آنها تاثیرگذار است.

     

    نکته: ممکن است بوی بد دهان ناشی از وجود برخی بیماری های دهانی باشد. برای اطمینان از سلامت دهان و دندان از چکاپ دندان توسط دندانپزشکی استفاده نمایید.

     

    در نتیجه

    در پایان باید بگوییم؛ با توجه به رشد علوم پزشکی و بهداشت های فردی، معضل بوی بد دهان قابل حل بوده و تنها با رعایت برخی اصول بهداشتی فردی مانند مسواک زدن، نخ دندان کشیدن، دوری از دخانیات، اصلاح دندان های پوسیده و همچنین استفاده از برخی شوینده های دهان و در صورت لزوم مشاوره از دکتر دندانپزشک، می توانید این معضل را پشت سر بگزارید و با بوی خوش دهان، نشاط و سلامت خود را ارتقاء دهید.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :