کاشت دندان چیست؛ فواید و مزیت‌های درمانی آن

توضیحات:

  • به نام خدا

    کاشت دندان چیست؟ کاشت دندان یا همان ایمپلنت دندان یک نوع پایه فلزی خاص از جنس تیتانیوم است که با سلول‌های بدن کاملا سازگار می‎باشد و جایگزین ‌ثابت و دائمی به جای دندان از دست رفته بوده و توسط دندانپزشک در داخل استخوان فک قرار میگیرد و قسمت تاج و دندان ساخته شده برروی آن قرار میگیرد. در مقاله کاشت دندان چیست قصد داریم درباره‌ی درمان ایمپلنت، فواید و تفاوت‌های آن صحبت نمائیم.

    هنگامی که شخصی دندان‌های خود را از دست می‌دهد، دچار مشکلات دیگر چون جویدن غذا و زیبایی میشود. ایمپلنت دندان مفیدتر از دندان مصنوعی است برای اینکه همیشه در محلی که دندان از دست رفته است، وجود دارد.

    ایمپلنت دندان بهترین راه حل برای دندان‌های از دست رفته است. در واقع ایمپلنت دندان به صورت یک پیچ است که بر روی فک وصل می‌شود و این امکان را می‌دهد که تاج دندان مصنوعی به دندان طبیعی وصل شود.

    ممکن است دندان مصنوعی یا دست دندان از لحاظ مالی به صرفه‌تر باشد ولی مشکلات زیادی در طول زمان به وجود خواهد آورد مثل لذت نبردن از غذایی که میل می‌کنید و یا هنگام حرف زدن دندان مصنوعی از دهان خارج می‌شود.

    برای اینکه شما به دندان مصنوعی عادت کنید یک ماه زمان لازم است. این یعنی که شما برای غذا خوردن و حرف زدن باید بیش از یک ماه تمرین داشته باشید. باید بهداشت دهان و دندان در هنگام استفاده از دندان مصنوعی یا دست دندان را بسیار زیاد رعایت کنیم اگر دچار درد یا حساسیت غیر معمول شدید، در اولین زمان ممکن به دندانپزشک مراجعه نمایید.

    ایمپلنت دندان مانند دندان طبیعی است و آن را همانند دندان خودتان احساس خواهید کرد. از طرفی چون به گونه‌ای طراحی شده که با استخوان ترکیب شود، به دندانی دائمی بدل خواهد شد.

    فواید درمان ایمپلنت به موقع دندان:

    ·                بهبود گفتار

    با وجود دندان مصنوعی با اتصالات ضعیف، مشکل در گفتار پیدا خواهید کرد. در حالی که ایمپلنت به دلیل ثابت بودن روی فک، به شما اجازه می‌دهد بدون هیچ نگرانی صحبت کنید.

    ·                غذا خوردن آسان

    عمل جویدن غذا با دندان مصنوعی می‌تواند دشوار باشد. ایمپلنت مانند دندان طبیعی شماست و اجازه خواهد داد که خوراک‌تان را به راحتی و با خیال آسوده بجوید و میل کنید‌.

    ·                بهبود اعتماد به نفس

    ایمپلنت دندان لبخند‌تان را به شما باز می‌گرداند و به شما کمک می‌کند تا احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید.

    ·                بهبود سلامت دهان و دندان

    در ایمپلنت دندان، نیازی به تراش دندان‌های کناری نیست. از آنجایی که دندان‌های کناری نقشی در ایمپلنت ندارند، بیشتر دندان‌های شما دست نخورده باقی می‌مانند؛ که این در بهداشت طولانی مدت دهان و دندان تاثیرگذار است.

    ·                دوام و ماندگاری

    ایمپلنت‌های دندانی بسیار با دوام هستند و سالهای زیادی ماندگار خواهند بود. با مراقبت خوب، حتی خیلی از ایمپلنت‌ها تا آخر عمر باقی می‌مانند.

     

    تفاوت انواع ایمپلنت دندان

     

    یکی از مواردی که باعث می‌شود مراجعان در انتخاب نوع ایمپلنت شک داشته باشند تنوع زیاد ایمپلنت‌ها است. تفاوت انواع ایمپلنت در قیمت و کیفیت آن‌ها است‌. به طور کلی مراجعین، زمان مراجعه به مرکز ایمپلنت باید مواردی که در کاشت ایمپلنت برای آن‌ها مهم است بیان کنند تا مناسب‌ترین نوع ایمپلنت را انتخاب نمایند. ایمپلنت‌ها بر اساس این که ساخت چه کشوری باشد و نوع آن چگونه است با یگدیگر متفاوت هستند. مثلا این تفاوت روی قیمت ایمپلنت‌ها تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود ایمپلنت ارزانتر و یا گرانتر باشد.

    یکی از مواردی که باید در انتخاب نوع ایمپلنت دقت داشت کیفیت ایمپلنت و پشتیبانی از آن توسط کشور سازنده و همچنین خدمات پس از فروش ایمپلنت است. ایمپلنت معمولا بر اساس میزان استخوانی که بیمار در دهان دارد نوع ایمپلنت مناسب به او پیشنهاد داده می‌شود.

    نکاتی که باید در درمان ایمپلنت دندان مورد توجه قرار داد:

    ·                استحکام استخوان برای نگه داشتن ایمپلنت

    ·                زمان مناسب برای درمان ایمپلنت

    گاهی برای بعضی از بیماران پیش می‌آید که مقدار استخوانی که در دهان دارند برای کاشت دندان مناسب نیست در این مواقع متخصص ایمپلنت از نقاط دیگر استخوان برمی‌دارد و به استخوان فک بیمار پیوند می‌زند که به این عمل پیوند استخوان نیز گفته می‌شود.

    انواع ایمپلنت

    ·                پیچ دار

    ·                بدون پیچ

    مزایای ایمپلنت دندان

    ·                بهبود ظاهر

    از مزایای عمده ایمپلنت‌های دندانی این است که باعث حفظ استخوان شده و از بدتر شدن ساختار صورت جلوگیری می‌کند. بنابراین ایمپلنت دندانی ظاهر صورت را بهبود می‌بخشد. هنگامی که بیشتر دندان‌های طبیعی به خطر افتاده و یا از دست می‌روند، هیچ چیزی در استخوان برای تحریک رشد آن، جا به جا نمی‌شود، بدن انسان تصور می‌کند که فک بالا برای حمایت از دندان‌ها ضروری نیست و بنابراین، فک بالا شروع به انحلال می‌کند. این امر موجب وخامت سریع ساختار صورت می‌شود، لب‌ها به هم چسبیده‌‎، صورتی افتاده و چین و چروک نیز در اطراف دهان ایجاد می‌شوند تا “خطوط ماریوننت” ایجاد شوند. این باعث می‌شود که سن فرد خیلی بیشتر به نظر برسد‌. با ایمپلنت‌های دندانی، چین وچروک‌ها و فروپاشی ساختار صورت از بین می‌رود و شما می‌توانید تا ۲۰ سال جوان‎تر شده و از لبخند خود لذت ببرید.

    ·                دریافت نتایج فوری

    ایمپلنت دندانی یک راه حل مادام العمر برای دندان‌های از دست رفته شما بوده و به شما کمک می‌کند تا بهبود قابل توجهی در توانایی جویدن، ثبات دندان و راحتی کلی تجربه کنید‌.

    به یاد داشته باشید که ایمپلنت طبق شرایط هر فردی متفاوت است‌، بنابراین پزشکان قادر خواهند بود تا یک دوره زمانی دقیق‌تر را برای چگونگی جایگزینی دندان‌ها در مشاوره به شما ارائه دهند.

    ·                بالا رفتن اعتماد به نفس

    ایمپلنت‌های دندانی به شما کمک می‌کنند تا در مورد خودتان احساس خوبی داشته باشید‌، زیرا آنها به شما اجازه می‌دهند به راحتی غذا خورده‌، حالت چهره مناسب و لبخند زیبا داشته باشید. ایمپلنت‌های دندانی مانند دندان‌های واقعی شما بوده و احساس ناراحتی از آن نخواهید داشت.

    ·                دندانهایتان را به حالت طبیعی باز گردانید

    ایمپلنت‌های دندانی نزدیک‌ترین و شبیه‌ترین دندان‌ها به دندان‌های طبیعی هستند. هنگامی که کل دندان – از جمله ریشه – جایگزین می‌شود، مانند دندان‌های طبیعی عمل می‌کند.

     

    عوارض ایمپلنت در طول زمان:

    ·                خارج شدن روکش

    روکش‌های دندان در سال اول با چسب موقت چسبانده می‌شوند. به همین دلیل امکان افتادن روکش ایمپلنت وجود دارد‌. در صورت افتادن روکش ایمپلنت‌، با مراجعه به دندانپزشک، دوباره روکش بر روی ایمپلنت چسبانده میشود. اگر شرایط استاندارد برای چسباندن دائمی روکش ایمپلنت وجود داشته باشد، با چسب دائمی این کار صورت می‌گیرد.

    ·                لق شدن روکش

    در برخی موارد که فشار در برخی نواحی دهان بیشتر از حد معمول باشد، احتمال دارد که روکش ایمپلنت لق شود که البته این لقی دلایل مختلفی دارد که در ادامه بررسی می‌شود.

     

    علل لقی ایمپلنت دندانی:

     

    دلیل اول : قسمت پایه که اصطلاحا فیکسچر گفته می‌شود شل می‌شود و حرکت دارد اصولا ایمپلنت دندان بعد از پیوند نباید حرکتی داشته باشد شل شدن پایه ایمپلنت دندان نشان دهنده عدم جوش خوردن پایه است که پیوند اولیه ایمپلنت دندان نامناسب بوده که بجای چسبندگی استخوانی بافت فیبروز به سطح ایمپلنت می‌چسبد و در اوایل موقع گذاشتن پروتز بطور نسبی سفت است ولی بعدا در اثر نیروهای جویدن دچار لقی می‌شود. در چنین مواردی کل پروتز و پایه باید خارج شود و یک پایه جدید بلافاصله یا با فاصله زمانی شش هفته قرار داده شود.

    دلیل دوم : پایه ایمپلنت دندان سفت است ولی پروتز روی آن شل می‌شود این حالت می‌تواند بعلت جداشدن چسب یا سمانی باشد که پروتز را روی ایمپلنت دندان می‌چسباند و یا اینکه پروتز بلند باشد و در حرکات جویدن نیروهای نامناسب به پروتز وارد شود و باعث جدا شدن پروتز شود‌، در این مورد باید بلندی پروتز توسط دندانپزشک دوباره ارزیابی شود و پروتز چسبانده شود چون در چسباندن پروتزهای ایمپلنت دندانی اغلب از چسب یا سمان‌های موقت استفاده می‌شود این وضعیت شیوع بیشتری دارد.

    دلیل سوم : نوع دیگری از لقی پروتز ایمپلنت دندانی وجود دارد که پیچی که قسمت رویی پروتز را به پایه متصل می‌کند شل می‌شود که اصطلاح علمی آن screw loosening است این وضعیت یه علت نیروهای نامناسب ناشی از بلند بودن در حرکات طرفی فک ایجاد می‌شود یا به مشکل ساختاری ایمپلنت دندان بر می‌گردد که بیشتر در ایمپلنت‌های ارزان قیمت و بی کیفیت بروز می‌کند کوتاه بودن پیچ و عدم تطابق قطعه متصل کننده که اباتمنت گفته می‌شود از علل این وضعیت محسوب می‌شود.

    دلیل چهارم: با زاویه نامناسب قرار دادن پایه ایمپلنت موقع جراحی است که می‌تواند محور نامناسب نیروهای جویدن روی پایه ایجاد کند و شل شدن‌های پیچ را ایجاد کند.

    ·                شکستگی پروتز و شل شدن پیچ داخلی استخوان

    گاهی به دلیل فشار زیادی که به روکش وارد می‌شود، احتمال شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت وجود خواهد داشت. این فشار وارده بیشتر در اثر دندان قروچه یا زیر دندان رفتن سنگ بوجود می‌آید که البته با درد همراه است. در این موارد پزشک با معاینه‌ی ایمپلنت شما، در صورت امکان پروتز را خارج و آن را درمان می‌کند.

    ·                شکستگی بدنه

    بسیار نادر است که این عارضه پیش آید اما غیر ممکن نیست. شکستگی بدنه ایمپلنت جبران ناپذیر بوده و در اثر فشار بسیار زیادی که به ایمپلنت وارد می‌شود، پدید می‌آید. در صورتی که پروتز دندان به نحوی نامناسب کار شده باشد که فشارها را از مرکز ایمپلنت به اطراف منتقل کند امکان شکستگی بدنه ایمپلنت وجود دارد.

    ·                عفونت کردن

    ·                درصد موفقیت

    در صد موفقیت انجام ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد که در بیماران مختلف متفاوت است. حتی این مسئله در مورد ایمپلنت فک بالا و پایین نیز تفاوت دارد. به طور متوسط میزان موفقیت ایمپلنت دندان ۹۵% گزارش شده است. بهترین حالت قرار دادن ایمپلنت قرار دادن ایمپلنت بلافاصله پس از کشیدن دندان است. در صورتی که دندان از دست رفته، عفونی نباشد و مقدار زیادی استخوان در اثر عفونت از دست نرفته باشد، شانس زیادی برای جایگزینی همزمان ایمپلنت دندان وجود دارد.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :