علت لق شدن ایمپلنت دندان چیست؟

توضیحات:

  • به نام خدا

    از نظر بالینی لق شدن ایمپیلنت دندان  با تکان خوردن و جنبندگی آن مشخص میشود که ممکن است همراه با درد باشد یا بدون درد.

    از نظر رادیوگرافی، کاهش استخوان ستیغ فک در اطراف  ایمپیلنت منجر به لق شدن ایمپلنت میشود.

    لق شدن ایمپلنت اندکی پس از جایگذاری آن در اصل به علت آسیب های جراحی، حرارت دیدن بیش از حد استخوان در استئوتومی، عوارض مربوط به التیام یافتن زخمها، ناکافی بودن ثبات اولیه ایمپلنت و یا وارد آمدن فشار بیش از حد بر ایمپلنت رخ میدهد.

    لق شدن ایمپلنت اگر پس از مدتی که از جایگذاری گذشته یا پس از سالها رخ دهد، بیشتر به علت عفونت در اطراف ایمپلنت دندان است که به موکوزیت اطراف ایمپلنت شناخته میشود و یا ممکن است علت آن بار زیستی مکانیکی بیش از حد باشد که تحت تاثیر رفتارهای میزبان است.

    همچنین لق شدن ایمپلنت ممکن است در نتیجه آسیبهای جراحی به علت حرارت بیش از حد استئوتومی یا نامناسب بودن جایگاه ایمپلنت دندان که منجر به وارد آمدن نیروهای غیر محوری در حین جویدن میشود، نامناسب بودن طراحی روکش، بلند بودن روکش یا نامناسب بودن اندازه ایمپلنت و اباتمنت باشد.

    لقی ایمپلنت ممکن است حاصل مشخصه های سطح ایمپلنت و یا طراحی آن باشد.

    لقی ایمپلنت دندان در چه افرادی بیشتر رخ میدهد؟

    افرادی که بهداشت دهان را به شکل صحیح یا مرتب رعایت نمیکنند ،عاداتی دارند که فشار زیادی بر دندانها وارد میکند مثل دندان قروچه یا جویدن ناخن، بیشتر دچار این مشکل میشوند.

    افرادی که خیلی سیگار میکشند، افرادی که دیابت کنترل نشده دارند، پوکی استخوان دارند، افرادی که برخی داروهای خاص را مصرف میکنند و افرادی که قبلا در محل کاشت ایمپلنت پرتو درمانی داشته اند.

    افرادی که پری ایمپلنتیت دارند (التهاب بافتهای اطراف ایمپلنت). موکوزیت اطراف ایمپلنت، بر لثه تاثیر میگذارد و معمولا قابل برگشت است.

    اگر این وضعیت درمان نشود، ممکن است به پری ایمپلنتیت پیشروی کرده و به صورت تحلیل رفتن استخوان پیشرونده در اطراف ایمپلنت خود را نشان بدهد. در صورت عدم درمان این وضعیت منجر به لق شدن ایمپلنت میشود.

    علائم و نشانه های لقی ایمپلنت دندان

    حرکت کردن و تکان خوردن ایمپلنت
    نبودن پروتز در دهان
    درد در هنگام ضربه دیدن
    مشاهده تحلیل رفتن استخوان اطراف ایمپلنت
    التهاب لثه در صورتی که همراه با پری ایمپلنتیت باشد (خونریزی در پروب، افزایش عمق پاکت)
    ترشح غیر قابل کنترل در صورتی که همراه با عفونت باشد

    درجات مختلف تحلیل رفتن استخوان در اطراف ایمپلنت که به صورت بخشهای عبور دهنده اشعه ایکس در اطراف ایمپلنت در عکس دیده میشود که معمولا بیش از نیمی از طول ایمپلنت را شامل میشود

    درد در هنگام استفاده از دندان

    حرکت کردن ایمپلنت

    درمان لقی ایمپلنت

    در مورد لقی ایمپلنت دندان، تنها راه حل این است که بلافاصله تمامی اجزاء ایمپلنت برداشته شود تا جلوی پیشروی تخریب بافتهای اطراف آن گرفته شود. رویکرد صبر کردن و نظارت کردن بر وضعیت دندان نباید پیش گرفته شود.

    سختی کشیدن دندان بستگی به شدت لقی آن و اجزاء پروتزی روی ایمپلنت دارد. مثلا در مورد ایمپلنتی که خیلی لق است و طراحی یک تکه دارد، خارج کردن آن راحت تر از ایمپلنتی است که سه قطعه جدا از هم دارد.

    پس از بررسی دقیق بالینی ایمپلنت، دندانپزشک تصمیم میگیرد چه برنامه ای برای درمان در پیش بگیرد.


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :