روش صحيح مسواك زدن

توضیحات:

  • به نام خدا

    صحیح مسواک زدن

    مسواک زدن صحیح از ارکان اصلی مقوله ی بهداشت دهان و دندان است. کمتر کسی را می توان یافت که در طی شبانه روز مسواک نزند، ولی چیزی که کمتر به آن توجه می شود، نحوه صحیح مسواک زدن می باشد. یادگیری مسواک زدن صحیح، نقش شایانی در امر بهداشت دهان و دندان خواهد داشت. 
    اگر هدف اصلی از مسواک زدن را بدانیم، تاثیر مهمی در عملکرد ما خواهد گذاشت. هدف اصلی از مسواک زدن، پاک کردن کلیه ی مواد غذایی همراه با مواد رسوبی مختلف و میکروارگانیسم هایی است که به طور طبیعی بر روی سطوح دندان جایگزین شده اند.مسواک زدن وقتی کامل خواهد شد که سطح زبان و بین دندان و لثه را نیز تمیز کنیم. 

    به طور کلی سه نوع مواد است که در شیارهای هر دندان، بین دندان ها و بین دندان ها و لثه رسوب می کنند : 

    1- مواد غذایی که در طی روز مصرف می شود. 
    2- پروتئین های بزاق و موادی که در طی شبانه روز براثر تجزیه مواد غذایی توسط آنزیم ها و میکروب های موجود در دهان بوجود می آید. 
    3- میکروب هایی که به طور طبیعی در محیط دهان وجود دارند. 
    هدف اصلی از مسواک زدن پاک کردن کلیه این مواد از سطوح مختلف دندانی است.  

     

    روش مسواک زدن :
    قبل از شروع مسواک زدن باید از تمیز و سالم بودن مسواک خود مطمئن باشیم. به مقدار کافی خمیر دندان روی مسواک می گذاریم. به طوري كه خمير دندان لا به لاي موهاي مسواك فرو رود سپس دهان را با آب خیس می کنیم تا خمیر دندان به اندازه کف کند. 

     

     

    1- اول از سطح جونده ی دندان ها شروع می کنیم  با حرکت رفت و برگشت روی سطح جونده، خمیر دندان به خوبی کف می کند و شیارهای موجود بر روی دندان تمیز می شوند. براي مسواك زدن اين سطوح  از یک سمت در فک پایین شروع کرده و به سمت دیگر می رویم. سپس همینطور برای فک بالا اقدام می کنیم. تمیز کردن سطوح جونده مشکل خاصی ندارد و اگر دقت شود و وقت کافی گذاشته شود به خوبی تمیز می شود.

     

     

     

     

    2- بعد از تمیز شدن سطح جونده دندان ها، می رویم سراغ مجاورت دندان با لثه که مهم ترین قسمت آموزش مسواک زدن، نحوه ی تمیز کردن این ناحیه است. در حالیکه مردم اکثرا به این قسمت کمتر توجه می کنند و مشکل اصلی در رعایت بهداشت هم در تمیز کردن این ناحیه می باشد.

     

     

     

     اشتباه متداول اكثر افراد حركت دادن مسواك به صورت رفت و برگشت در اين نواحي است اين حركت در درازمدت باعث سایش لثه مجاور دندان(طوق دندان) می شود .
    روش توصيه شده آنست كه مسواک را با یک زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی دندان بر روی شیار لثه و دندان قرار داده و مقداری به سمت پایین فشار می دهیم تا پُرزهای مسواک کاملا بین لثه و دندان  فرو رود. بعد با یک حرکت لرزشی مناسب و كم دامنه مواد غذايي چسبيده به ميناي دندان را خرد كرده و با يك چند حركت جارويي به سمت بيرون دندان را تميز مي‌كنيم. این حرکت لرزشی محدود باید 4-3 دفعه تکرار شود تا تمامی سطوح بيروني دندان تمیز گردد. 

     

     

     

     

    3- برای مسواک زدن سطوح داخلی دندان ها نیز مانند شکل با همان زاويه 45 درجه و حركت لرزشي كم دامنه عمل می کنیم. 

     

     

     

     

    4-برای سطوحی از دندان که در قوس فک قرار دارند، باید با مانوری مناسب و چرخاندن جهت مسواک دسترسی به نواحی را، فراهم سازیم و هر چه از ناحیه ی دندان های عقب فک به سمت جلو پیش می رویم جهت مسواک را هم تغییر می دهیم، طوری که در دندان های جلو، کاملا از از پُرزهای جلویی مسواک برای تمیز کردن استفاده می کنیم يعني مسواك را عمود نگه مي داريم.
    متخصصین گفته اند که طول مدت مسواک زدن صحیح بین 5 الی 7 دقیقه می باشد.
     

     

     

    قسمت هايي كه در مسواك زدن كمتر به آنها توجه مي شود:

    1- ناحیه دندان های عقل که معمولا به دلیل حالت تهوعی که به افراد دست می دهد، کمتر این قسمت را مسواک می زنند و به همین علت، با اینکه دندان های عقل دیرتر از همه ی دندان ها در می آیند، زودتر از بقیه می پوسند. 

    2-قسمت هایی که در قوس فکی قرار دارند، بخصوص از قسمت داخل. زیرا مانور دادن مسواک در این نواحی سخت است، یعنی بیمار دندان های عقبی را مسواک می زند و بعد سراغ دندان های جلویی می آید و در قوس فک ها (در ناحیه دندان نیش) کمتر دقت می کند. 
    3- روی سطح زبان که حتما باید مسواک کشیده شود و لای پُرزهای زبان نیز تمیز گردد. البته این کار باید آهسته و آرام انجام شود تا به به بافت زبان آسیبی وارد نشود. 

    معمولا موقع مسواک زدن فکرمان جای دیگری است و به همه چیز فکر می کنیم، غیر از مسواک زدن!! اگر با حواس جمع مسواک بزنیم، موثرتر است. 
    سعی کنید بعد از شستن خمیر دندان، یک بار هم بدون خمیر، مسواک بزنید. 
     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :