ایمپلنت دندان جلو

توضیحات:

  • به نام خدا

    دندان های جلو نسبت به دندان های آسیا یا خلفی بیشتر دچار آسیب یا ضربه می شوند. کاشت دندان جلو یا ایمپلنت دندان جلو جایگزینی مصنوعی برای ریشه دندان هایی است که به دلایل مختلفی دچار مشکل شده اند به صورتی که دیگر قابل ترمیم نباشند. این مشکلات و آسیب ها علاوه بر تاثیر بدی که بر زیبایی چهره شما می‌گذارند، در صحبت‌کردن و خوردن و آشامیدن هم مشکل ایجاد می‌کنند. در این شرایط بهترین راه حل، کاشت دندان و ایمپلنت دندان‌های جلو است.

    تنها تفاوت کاشت دندان جلو با دندان های دیگر در حساسیت بیشتر کاشت است. چرا که دندان های جلو، به صورت کاملا مستقیم بر زیبایی و طرح لبخند شما موثر هستند. در نتیجه باید از بهترین روش کاشت دندان که ایمپلنت است، استفاده کنید و البته استفاده از برند مناسب ایمپلنت و یک کلینیک دندانپزشکی عالی، لازمه کاشت دندان جلو در بهترین حالت است.

    ایمپلنت دندان چیست؟

    ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش های کاشت دندان است. در صورتی که به هر دلیلی یک یا چند دندان خود را از دست داده باشید یا بعضی از دندان های شما شدیدا آسیب دیده باشند و قابل ترمیم نباشند، ایمپلنت دندان بهترین گزینه برای کاشت دندان جدید است.

    ایمپلنت طول عمر بالایی دارد، بسیار مقاوم است و به دلیل ظاهر بسیار طبیعی و زیبای آن، به کاشت دندان طبیعی معروف است. در این روش یک پایه پیچ مانند تیتانیومی به عنوان پایه ایمپلنت در جای خالی دندان (در داخل استخوان فک کاشته می شود و سپس تاج دندان روی آن قرار می گیرد.

    چه زمانی ایمپلنت دندان های جلو ضروری است؟

    در صورتی با یکی از این مشکلات مواجه اید و یک یا چند دندان جلویی خود را از دست داده اید؛ یا اینکه در اثر بیماری های لثه به زودی دندان هایتان را از دست خواهید داد، به کاشت دندان فکر کنید زیرا این گزینه بهترین روش برای جایگزین کردن دندان و بدست آوردن زیبایی دوباره چهره است.

    • از دست رفتن دندان طی حوادث، تصادفات یا ضربه های شدید
    • آسیب دیدن یا از دست رفتن ریشه دندان
    • خرد شدن یا شکستن دندان
    • پوسیدگی شدید دندان

    اگر جای دندان از دست رفته خالی بماند می تواند عوارض زیادی برای شما داشته باشد. مثلا:

    1. ممکن است جای خالی دندان عفونت کند،
    2. در طول زمان استخوان فک تحلیل می رود و ضعیف شود،
    3. دندان های مجاور، به سمت جای خالی دندان کج شوند
    4. طرح لبخند و جذابیت ظاهری شما از بین برود،
    5. صحبت کردن، خوردن و آشامیدن دچار اختلال شود.

    برای ایمپلنت دندان های جلو چه شرایطی لازم است؟

    کاشت دندان یا ایمپلنت دندان های جلو جزو درمان های زیبایی اما پیچیده در دندانپزشکی محسوب می شود و همانطور که گفته شد بیشتر برای کسانی انجام می گیرد که دندان پیشین خود را به دلایل مختلفی مانند حوادث شدید یا مراقبت نامناسب پس از ضربه خوردن دندان کاملا از دست داده اند.

    پس از کشیدن یا افتادن دندان در صورتی که جای دندان خالی بماند به مرور استخوان آن ناحیه تحلیل می رود به طوری که در سال اول ۲۵ الی ۴۰ درصد استخوان تحلیل رفته و پس از سه سال برای جایگزینی دندان نیاز به پیوند استخوان خواهد بود.

    بنابراین برای موفقیت این درمان وجود میزان کافی استخوان در آرواره ضروری است. در مواردی که استخوان آرواره از میزان طبیعی کمتر باشد، ایمپلنت دندان جلو با شکست مواجه می شود. علاوه بر این، داشتن فک قوی نیز برای این درمان بسیار مهم است تا بتواند ایمپلنت دندان های جلو را حفظ نماید.

    اگر آرواره و فک شرایط لازم برای قرارگیری ایمپلنت نداشته باشند، باید از روش های پیوند استخوان استفاده کرد. در این روش ها استخوان یا مواد مشابه استخوان مانند پودر استخوان به آرواره اضافه می شود.

    البته برای کاشت دندان های جلو تنها سالم بودن دهان و بافت لثه ضروری نیست بلکه برخی بیماری ها نیز می توانند بر درمان ایمپلنت دندان های جلو تاثیر گذار باشند. بیماری هایی مثل سرطان، دیابت کنترل نشده، رادیوتراپی آرواره، مصرف زیاد الکل، سیگار کشیدن و بیماری های پریودنتال از جوش خوردن صحیح ایمپلنت با استخوان فک جلوگیری می کنند. بنابراین اگر از از این بیماری ها رنج می برید، حتما باید دندانپزشک و جراح خود را از این موضوع مطلع کنید.

    ایمپلنت دندان‌ جلو چگونه انجام می شود؟

    فرایند ایمپلنت دندان های جلویی، مانند سایر دندان‌هاست با این تفاوت که ایمپلنت دندان‌های جلو کمی حساس‌تر و پیچیده‌تر است. برای انجام ایمپلنت، لازم است که استخوان فک از تراکم استخوانی مناسبی برخوردار باشد درغیر این صورت، ایمپلنت در جای خود محکم  نشده و به خوبی جوش نمی خورد و در نتیجه فرآیند ایمپلنت به سرانجام نخواهد رسید.

    راه حل پزشکان در این مواقع تقویت استخوان برای رسیدن به تراکم لازم است. یکی از راه‌های تقویت استخوان، “پیوند استخوان” است. در فرآیند پیوند استخوان، مقداری پودر استخوان به ناحیه کم‌تراکم افزوده می‌شود تا حجم استخوان آن ناحیه زیاد شود.

    مراحل انجام ایمپلنت دندان جلو

    نحوه انجام ایمپلنت دندان جلو بدین گونه است که ابتدا طی یک جلسه مراجعه به متخصص ایمپلنت، معاینه‌های اولیه و عکس‌برداری‌های لازم صورت می پذیرد تا متخصص مربوطه از سلامت عمومی بیمار اطمینان حاصل کند و با توجه به وضعیت ناحیه ای که قرار است ایمپلنت شود، روند درمان را برنامه‌ریزی می‌کند.

    بقیه مراحل نصب ایمپلنت طی ۳ جلسه می تواند انجام شود:

    1. طی یک جلسه پایه‌فلزی تیتانیوم یا سرامیکی زیرکونیوم در استخوان فک طی یک جراحی کاشته می‌شود.
    2. بعد از گذشت تقریبا 3 ماه که مطمئن شدیم پایه‌ ایمپلنت به حد کافی به استخوان فک جوش خورده، اباتمنت (abutment) که به نوعی واسط میان پایه‌ی ایمپلنت و تاج دندان است و از جنس طلا، تیتانیوم یا سرامیک تهیه می‌شود را با پیچ به پایه ایمپلنت متصل می‌کنند.
    3. و در مرحله آخر روکش دندان یا تاج دندان نصب می‌شود. روکش های دندان‌های جلویی عموما از جنس سرامیک تهیه می‌شوند. به این دلیل که هم استحکام لازم را دارند و هم اینکه نسبت به روکش‌های فلزی و PFM (روکش‌ فلز سرامیک)، پتانسیل بیشتری در تطبیق رنگ با سایر دندان‌ها دارند.

     

    ایمپلنت دندان‌های جلو چقدر طول میکشد؟

    ایمپلنت دندان‌های جلو هم مانند سایر دندان‌هاست. میزان زمان لازم برای تکمیل فرآیند ایمپلنت به عواملی مثل شرایط استخوانی بیمار بستگی دارد. به طور معمول پروسه‌ ایمپلنت و بهبودی، ۳ الی ۶ ماه زمان می‌برد. البته گاهی اوقات فرآیند روکش هم بلافاصله بعد از کاشت ایمپلنت می تواند انجام شود که به این نوع ایمپلنت ایمپلنت فوری می گویند.

    در برخی شرایط به دلایل مختلفی مانند نبود استخوان سالم اطراف دندان، وجود عفونت، شکل هندسی ریشه دندان و بیماری های لثه، امکان قرار دادن فوری ایمپلنت و کاشت دندان وجود ندارد.

    گاهی اوقات پروسه کاشت دندان می تواند طولانی باشد. در برخی موارد حتی در صورت احراز شرایط، کاشت دندان به سرعت امکان پذیر نمی باشد. ممکن است دندانپزشک در ابتدا فقط پیوند استخوان را انجام دهد و بیمار برای به دست آوردن نتیجه مطلوب باید مدتی بی دندانی را تحمل کند.

    برای پر کردن موقت فضای خالی محل ایمپلنت کاشته شده در این مدت می توان روش های مختلفی را به کار گرفت. مثل استفاده از پروتزهای متحرک یا فیلیپرها یا وصل کردن یک دندان کامپوزیتی به دندان های مجاور. هر کدام از این روشها معایب و مزایایی دارند و البته به مراقبت زیادی نیز احتیاج دارند.

    مدت زمان بهبودی ایمپلنت دندان جلو

    مدت زمان بهبودی پس از کاشت ایمپلنت برای دندان های جلو بسیار کوتاه است. به طوری که شما روز بعد می توانید به محل کار بروید یا فعالیتهای روزانه خود را انجام دهید. با این حال جوش خوردن ایمپلنت به استخوان چندین ماه زمان نیاز دارد و در صورتی که در این مدت احساس درد خفیفی داشتید می توانید از مسکن استفاده کنید یا از کمپرس سرد جهت کاهش ورم استفاده کنید.

    در ایمپلنت دندان جلو از پایه های تیتانیوم استفاده کنیم یا زیرکونیا؟

    ایمپلنت تیتانیوم یک ایمپلنت فلزی است و زیرکونیا غیرفلزی و از جنس سرامیک است. اما این دو تفاوت هایی هم با هم دارند که گاهی بیمار را به فکر فرو می برند. شما می توانید با مطالعه مقاله ایمپلنت تیتانیوم بهتر است یا زیرکونیا، تفاوت های این دو را از لحاظ جنس، ساختار، استحکام، طول عمر، قمیت و … بررسی کرده سپس تصمیم بگیرید.

    مزایای ایمپلنت دندان‌ جلو

    1. دائمی بودن: مهم ترین مزیت ایمپلنت دندان جلو، دائمی بودن آن است. به طوری که با جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک، عضوی از بدن می شود.
    2. مقاومت بالا: ایمپلنت دندان های جلو مقاومت بالایی دارند و به راحتی آسیب نمی بینند و در صورتی که بیمار مراقبت‌های لازم را انجام دهد، مشکل خاصی متوجه دندان‌های کاشته شده او نمی‌شود.
    3. زیبایی: ایمپلنت شباهت زیادی به دندان طبیعی دارد به همین دلیل زیبایی دندان های شما را دوچندان می کند.
    4. قابل ترمیم بودن: ایمپلنت ها قابل ترمیم اند. یعنی در صورتی که آسیبی به تاج آن وارد شود، دندانپزشک می‌تواند آن را جدا و ترمیم کند و یا یک تاج دیگر را روی پایه قرار دهد.
    5. جلوگیری از تحلیل لثه: ایمپلنت دندان از تحلیل استخوان فک و لثه ها پیشگیری می کند و سطح سلامت دهان و دندان را بالا می برد.

    معایب ایمپلنت دندان های جلو

    اگر چه کاشت دندان های جلو مزایای زیادی دارد و باعث زیبایی و اصلاح طرح لبخند می شود، اما بدون عیب و نقص هم نیست. کسانی که به این شیوه درمانی علاقه زیادی دارند، باید به معایب آن هم دقت کنند. از مهم ترین معایب این روش می‌توان به هزینه بالا، طولانی بودن فرآیند درمان و درد پس از کاشت دندان اشاره کرد.

    ایمپلنت فوری دندان های جلو

    از آنجایی که دندان های جلو تاثیر بسیار زیادی در زیبایی دهان و چهره دارند، بسیاری از افراد با ایمپلنت فوری مشکل خود را حل می کنند، اما روش ایمپلنت فوری شرایط زیادی دارد و به همین خاطر در بسیاری از مواقع امکان پذیر نیست، شرایطی مانند وجود استخوان سالم در اطراف دندان، عدم وجود عفونت و شکل ریشه دندان و لثه سالم برای انجام این روش ضروری است.

    در ایمپلنت دندان فوری ممکن است که پس از خارج کردن دندان، امکان ایمپلنت نباشد و فقط پیوند استخوان در آن محل انجام شود. در کل بهتر است که مدتی بی دندانی را تحمل کنید تا از خطرات و آسیب های آینده جلوگیری نمایید. یا از روش های دیگری برای پر کردن موقت جای خالی دندان استفاده کنید. روش هایی مانند:

    پروتز موقت

    مدت زمان بین کاشت ایمپلنت و ساخت تاج دندان بین ۳ تا ۶ ماه طول می کشد. از آنجایی که دندان های جلو بیشتر از سایر دندان ها جلوی چشم هستند، می توان در این مدت، فضای خالی محل ایمپلنت کاشته شده را با روش هایی مانند پروتزهای متحرک و فیلیپرها پر کرد. به یاد داشته باشید که پروتزهای متحرک را فقط در مواقعی مانند غذا خوردن، خوابیدن و یا محل کار و مهمانی می توان استفاده کرد زیرا این پروتزها به لثه و استخوان زیرین فشار می آورند و باعث تحلیل استخوان و لثه می شوند.

    روش FRC

    FRC روشی است که در آن یک دندان کامپوزیتی موقتا به دندان های مجاور متصل می شود. مزیت این روش این است که این دندان ثابت است و عیب آن شکننده بوده بودن دندان می باشد. اگر می خواهید ایمپلنت دندان جلوی خود را با روش FRC انجام دهید، باید شدیدا مراقب دندان های خود باشید زیرا به دلیل شکننده بودن آن احتمال آسیب دیدن آن وجود دارد.

    توصیه های قبل از ایمپلنت دندان جلو

    اگر دندانی دارید که قبلا کشیده شده، بهتر است هرچه سریع تر آن را ایمپلنت کنید، زیرا با گذشت زمان بافت لثه تحلیل رفته و کاشت ایمپلنت با مشکلات زیادی رو به رو خواهد شد. اگر هم بتوان ایمپلنت دندان را انجام داد، هزینه و زمان زیادی می برد یا ظاهر زیبایی نخواهد داشت.

    مراقبت های پس از ایمپلنت دندان جلو

    شایان ذکر است که ایمپلنت‌های دندانی به دلیل اینکه در استخوان فک قرار می‌گیرند و به مرور زمان با استخوان جوش می‌خورند، بسیار شبیه به دندان‌های معمولی و طبیعی انسان هستند. در نتیجه همان مراقبت‌هایی که برای دندان‌های معمولی نیاز است، برای ایمپلنت‌های دندانی هم باید انجام گیرد.

    برای مراقبت از ایمپلنت دندان های جلو موارد زیر را رعایت کنید:

    1. داروهای تجویز شده را طبق دستور پزشک مصرف کنید
    2. به مدت ۴۸ ساعت پس از ایمپلنت، رژیم غذایی متشکل از غذاهای نیم گرم و نرم داشته باشید که فشار کمتری به دندان‌ها برای جویدن وارد شود.
    3. هر روز مسواک بزنید و از دهان‌شویه استفاده کنید و سعی کنید سطح همه دندان‌ها را به خوبی تمیز کنید ولی مراقب باشید که فشار زیادی به سطح جراحی شده وارد نکنید زیرا باعث بازشدن بخیه‌ها می‌شود.

    آیا ایمپلنت دندان جلو درد دارد؟

    به هنگام کاشت ایمپلنت، متخصص ایمپلنت محل کاشت را بی‌حس می‌کند و تقریبا بیمار هیچ دردی را حین عمل احساس نمی‌کند اما به مرور زمان با از بین رفتن اثر بی‌حسی، بیمار تا حدودی احساس درد می‌کند. میزان درد هم به مقدار کاری که متخصص روی دندان‌ها انجام داده و همچنین تعداد دندان های ایمپلنت شده بستگی دارد. البته برای کسانی که به هر دلیلی از جراحی گریزان هستند ایمپلنت بدون جراحی می تواند راهکار مناسبی باشد.

    هزینه ایمپلنت دندان‌ جلو چقدر است؟

    تعیین قیمت کاشت دندان جلو به پارامترهای مختلفی وابسته است. بنابراین نمی توان آن را به طور دقیق برآورد کرد.

    از جمله پارامترهای دخیل در قیمت ایمپلنت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    1. سازنده ایمپلنت کدام کشور است؟
    2. ایمپلنت دندان از چه برندی است؟
    3. همراه با ایمپلنت چه خدماتی ممکن است لازم به اجرا باشد؟ (مثلا جراحی سینوس یا پیوند استخوان)
    4. کلینیک دندانپزشکی در چه منطقه ایی قرار دارد؟
    5. متخصص ایمپلنت چقدر تجربه دارد؟

    ایمپلنت بهتر است یا بریج؟

    برای درک بهتر تفاوت بین کاشت دندان جلو به روش ایمپلنت و بریج، ابتدا در مورد بریج دندان توضیح کوتاهی می دهم.

    بریج دندان چیست؟

    بریج دندان یکی از روش های جایگزینی دندان از دست رفته است. درمان بریج به این صورت است یک دندان مصنوعی در ناحیه بی دندانی قرار می گیرد اما برای فیکس شدن به دو دندان چپ و راست نیز احتیاج دارد. برای اینکه این کار به درستی انجام شود ناچاراً دندان های مجاور کمی تراش داده می شوند تا یک روکش های سه تایی متصل به هم روی آنها قرار بگیرد.

    تفاوت بریج دندان و ایمپلنت دندان

    برای این سوال که بریج بهتر است یا ایمپلنت نمی توان یک پاسخ واحد ارائه داد که برای همه بیماران با شرایط مختلف صدق کند. هنگامی که مجموعه شرایط دندان های بیمار مانند تعداد و موقعیت دندان های از دست رفته و سالم و انتظارات او از درمان توسط متخصص ایمپلنت مورد بررسی قرار گرفت می توان تعیین کرد که کدام درمان برای این بیمار مناسب است. بریج دندان در مقایسه با ایمپلنت دندان کم تهاجمی تر است. اما خب در مواردی هم چون طول درمان، طول عمر، هزینه، نحوه انجام و موارد کاربرد باهم تفاوت دارند.

    ۱. طول عمر

    هم بریج و هم ایمپلنت هر دو طول عمر نسبتا بالایی دارند. البته عمر مفید هر چیز کاملا وابسته به میزان مراقبت های بعد از آن است. انجام مراقبت ها به معنی بهداشت بیشتر دهان و دندان است که از بروز هرگونه آسیب به دندان ها جلوگیری می کند. طول عمر تخمین زده شده برای بریچ های دندانی ۵ تا ۱۵ است و طول عمر ایمپلنت دندان هم معمولا ۲۰ سال و در برخی برندها مادام العمر می باشد.

    ۲. طول درمان

    شاید تعداد جلسات مراجعه بیمار برای انجام ایمپلنت تفاوت چندانی با بریج دندان نداشته باشد اما درمان ایمپلنت به یک فرجه زمانی برای جوش خوردن پایه با بافت لثه نیاز دارد که سبب می شود طول درمان ایمپلنت در مقایسه با بریج طولانی تر شود. حداقل طول درمان ایمپلنت، ۶ ماه و بریج دندان کمتر از ۱ ماه است.

    ۳. هزینه

    ایمپلنت دندان از ۳ جزء پایه، اباتمنت و تاج دندان تشکیل شده است. اما بریج دندان تنها نوعی روکش (تاج) است. پیچیدگی درمان ایمپلنت سبب می شود که قیمت ایمپلنت، نسبت به بریج بالاتر باشد.

    ۴. تحت تاثیر قرار دادن سایر دندان ها

    بریج دندان درمانی است که دندان های مجاور دندان از دست رفته را نیز درگیر می کند و نیاز دارد که دندان ها تراش داده شوند که در مواقعی دندان کاملا سالم باشد بیمار تمایل چندانی به این کار ندارد. ایمپلنت دندان به طور مستقیم تاثیری روی دندان های مجاور ندارد اما لق شدن دندان های مجاور یکی از عوارض کوتاه مدت ایمپلنت دندان است که با جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک و تکمیل درمان این عارضه رفع می شود.

    ۵. کاربرد

    در مواردی که تعداد دندان های از دست رفته محدود باشد مثلا یک یا دو دندان در یک ناحیه باشد که دندان های مجاورش سالم باشند، میتوان بریج کرد اما اگر چند دندان کنار هم از دست رفته باشند بریج به تنهایی پاسخگو نخواهد بود بهتر است از درمان ایمپلنت و بریج به صورت ترکیبی استفاده شود.

    حرف آخر

    اگر به هر دلیلی یک یا چند دندان جلوی خود را از دست داده اید و از لبخند زدن می ترسید دیگر نگران نباشید. تکنولوژی در علم دندانپزشکی آنقدر پیشرفت کرده که به راحتی می توان جایگزینی برای دندان های از دست رفته پیدا کرد. کاشت دندان های جلو یا ایمپلنت دندان های جلو راه حلی ساده برای اصلاح طرح لبخند و بدست آوردن دوباره زیبایی چهره شماست.

    سوالات متداول درباره ایمپلنت دندان جلو

    ۱. بهترین سن برای ایمپلنت دندان چه سنی است؟

    می‌توان گفت بهتر است که ایمپلنت بعد از ۱۸ سالگی انجام شود که استخوان فک به حداکثر رشد رسیده و می توان اطمینان حاصل کرد که تغییرات آنچنانی نمی‌کند. حداکثر سن هم برای ایمپلنت نمی‌توان در نظر گرفت تا زمانی که فرد تحمل درد ناشی از جراحی را داشته باشد امکان ایمپلنت وجود دارد.

    ۲. بخیه‌ی جراحی چند روز بعد کشیده می‌شود؟

    در مرحله‌ی اول از ایمپلنت، ناحیه جراحی شده بخیه می‌شود که معمولا ۱۰ الی ۱۴ روز بعد، با مراجعه به پزشک بخیه کشیده می‌شود.

    ۳. در صورت شل شدن ایمپلنت چکار کنیم؟

    ایمپلنت های دندانی قابل ترمیم هستند و در صورت آسیب‌دیدگی، پزشک متخصص می‌تواند روکش آن را ترمیم  یا تعویض کند.


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :