درباره دندان پزشکی سالمندان بخوانید

توضیحات:

  • با توجه به بالا رفتن سن، مقاومت بدن در مقابل با بیماری های گوناگون کم می شود. بنابراین رعایت بهداشت دهان و دندان برای مراقبت از دندان های سالم و دندان های مصنوعی بسیار مهم است و اما چگونه؟ ما چند روش را توصیه می کنیم که با رعایت این نکات میتوانید با افزایش سن دندان های سالم داشته باشید. 

    سلامت دهان و دندان می تواند تأثیر بسیاری بر زیبایی شما داشته باشد، بنابراین اگر میخواهید سلامت دهان و دندان خود را با بالا رفتن سن حفظ کنید به نکات زیر توجه کنید:

    1. از مسواکی استفاده کنید که پرزهای نرمی دارند و دو بار در روز مسواک بزنید و یا می توانید از مسواک برقی استفاده کنید.
    2. از نخ دندان و یا ابزارهای دیگر تمیز کننده فضای بین دندانی برای تمیز کردن بین دندان هایتان یک بار در طول روز استفاده کنید.
    3. اگر از دندان مصنوعی استفاده میکنید چه دندان مصنوعی کامل که به آن دنچر کامل میگویند و چه دندان مصنوعی که جایگزین بعضی دندان ها می شود و به آن پروتز پارسیل متحرک می گویند، حتماً روزانه آن را تمیز کنید و حداقل ۴ ساعت در شبانه روز آن را از دهانتان خارج کنید و سعی کنید شب هنگام خواب نیز آن را از دهانتان خارج کنید.
    4. فلوراید از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند، بنابراین از آب هایی که دارای فلوراید هستند برای آشامیدن استفاده کنید.
    5. از مصرف دخانیات بپرهیزید. مصرف دخانیات علاوه بر این که باعث افزایش ریسک ابتلا به سرطان ریه و دیگر سرطان ها می شود برای دهان و دندان ها هم مضر است زیرا باعث پوسیدگی دندان، افزایش بیماری لثه و در نتیجه باعث از بین رفتن دندان می شود.

    چرا در سالمندی به پزشک مراجعه می کنیم؟

    سالمندان به دلیل کاهش مقاوت بدنشان در مقابل بیماری بیشتر در معرض خطر مشکلات دهان و دندان قرار دارند، بنابراین برای جلوگیری از عوارض جدی در در صورت بروز هر علامت غیرعادی باید به پزشک مراجعه کنند.
    مشکلاتی که در سالمندی ممکن است با آن مواجعه شویم عبارتند از:

    • حفره و پوسیدگی دندان ها
    • خشکی دهان
    • تغییر رنگ در دندان ها
    • سرطان دهان
    • قرمز و متورم و حساس شدن لثه
    • حساس شدن و درد دندان

    با معاینات منظم پیشگیرانه توسط پزشک و مدیریت خوب و صحیح دندان و لثه ها در سالمندی دندان و دهانی سالم و زیبا داشته باشید.

    چگونه در سالمندی از دندان ها مراقبت کنیم؟

    مراجعه به دندان پزشک برای معاینات منظم:
    اگر در دوران جوانی و میانسالی مرتباً جهت معاینه به پزشک مراجعه نمیکردید، در دوران سالمندی نیز اینگونه نباشید و برای مراجعه به دندان پزشک، منتظر درد دندان نباشید و برای پیشگیری از درد و مشکلات دیگر دهان و دندانی، تقویمی تنظیم کنید و مرتباً به دندانپزشک برای معاینه مراجعه کنید. از شرایط جسمانی و مصرف داروهای خود با پزشک صحبت کنید.

    • اصلاح عادات بهداشتی دهان و دندان:
      رعایت بهداشت دهان و دندان در طول زمان همچنان اهمیت دارد و در سالمندی نیز مانند دوران جوانی و میانسالی باید دو بار در روز مسواک زد و از نخ دندان استفاده کرد. در دوران سالمندی بعضی از افراد به دلیل بیماری هایی مانند آرتروز نمی توانند دست خود را خیلی تکان دهند و برای مسواک زدن ممکن است دچار مشکل شوند. در این شرایط استفاده از مسواک برقی توصیه می شود زیرا کمتر نیاز به حرکت دست دارد.
    • جایگزین دندان های افتاده:
      افتادن دندان علاوه بر مشکلات ظاهری می تواند عوارض دیگری به همراه داشته باشد. مثلاً ممکن است صحبت کردن و جویدن را برای ما دشوار کند، باعث تییر در دندان های کناری شود، باعث درد فک شود، باعث بیماری لثه و پوسیدگی شود به همین دلیل جایگزین دندان افتاده بسیار مهم است.
    • تعهد به سالم زندگی کردن:
      عادات بد را تغییر دهید، سیگار کشیدن را ترک کنید، به طور متعادل مواد مغذی مصرف کنید، شیر و لبنیات و سبزیجات مصرف کنید.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :