ایمپلنت یا بریج ؛ کدامیک برای ما بهتر است؟

توضیحات:

  • به نام خدا

    بیشتر بیماران این سوال را در ذهن دارند که برای جایگزینی دندان‌های افتاده از کدام گزینه درمانی استفاده کنیم؟ آیا ایمپلنت راهکار درمانی ماست یا باید از بریج به عنوان روش موثر اسفاده کنیم؟ برای اطمینان از انتخاب صحیح، باید جوانب مثبت و منفی هر کدام از این روش‌های درمانی را بدانید. اگر شما هم این سوالات را در ذهن دارید و می‌خواهید مقایسه‌ای بین ایمپلنت دندان با بریج دندان داشته باشید؛ حتما تا انتهای این مطلب را بخوانید.

    برای این که معیار خوبی برای انتخاب در اختیار داشته باشید؛ باید ابتدا با این دو روش درمانی به خوبی آشنا شوید.

    ایمپلنت دندان چیست؟

    اگر به دلیل آسیب‌دیدگی فک و دهان، بیماری پریودنتال یا هر دلیل دیگری دندان‌هایتان افتاده است؛ می‌توانید برای درمان از ایمپلنت استفاده کنید. در طول عمل کاشت دندان یک پست تیتانیومی که مانند ریشه دندان عمل می‌کند در لثه کار گذاشته شده تا از تاج مصنوعی که بعدا روی آن نصب می‌شود محافظت کند. این عمل جراحی روی استخوان فک انجام می‌شود. ابزار پیچ مانندی که در این استخوان کار گذاشته می‌شود پس از مدتی با استخوان فیوز شده یا اصطلاحا جوش می‌خورد و به پایه‌ای محکم برای تاج دندان تبدیل خواهد شد. پس از اتمام فرآیند ادغام (Osseointegration) که معمولاً 3 الی 6 ماه زمان می‌برد؛ یک اباتمنت به قاب پیچ وصل می‌شود. این اتصال‌دهنده از خط لثه بیرون می‌زند و به محلی برای نصب تاج دندان تبدیل می‌شود.

    انواع ایمپلنت

    انواع ایمپلنت دندان به لحاظ نحوه کاشت و محل قرار گیری پایه دو گونه است:

    ·اندواستیل

    ایمپلنت‌های اندواستیل در حین عمل به طور مستقیم در فک استخوان کاشته می‌شوند. این ایمپلنت‌ها به یک عمل جراحی دوم نیز نیاز دارند. در این عمل اتصال‌دهنده یا همان اباتمنت به پیچ وصل می‌شود و در آخر نیز تاج مصنوعی دندان روی پیچ سوار می‌شود.

    ·ساب پریواستیل

    در این نوع ایمپلنت‌ها یک قاب فلزی روی استخوان فک و درست زیر بافت لثه نصب می‌شود. قاب با بهبود لثه به فک چسبیده و ثابت می‌شود. پس از آماده شدن در مرحله بعدی دندان مصنوعی کار گذاشته می‌شود.

    فواید ایمپلنت دندان

    ·کیفیت بالا

    یک نکته مهم در مورد ایمپلنت‌های دندانی این است که وقتی از نوع باکیفیت آن استفاده شود؛ یک عمر دوام می‌آورد. ضمن این که به نگهداری کمی نیز احتیاج دارد.

    ·ظاهر طبیعی

    از مزایای ایمپلنت دندان می توان گفت ظاهری مانند دندان طبیعی دارند و عملکردشان با دندان‌های خودتان تفاوتی ندارد. آنها قوی و پایدار هستند و لبخند شما را زیباتر می‌کنند.

    ·محافظت از استخوان فک

    وجود فضای باز بین دندان‌ها باعث می‌شود که استخوان فک در معرض خطر قرار بگیرد و دچار افت شود. کاشت دندان باعث تقویت و حفظ رشد طبیعی استخوان فک شده و به این ترتیب به جلوگیری از تحلیل‌رفتگی استخوان کمک می‌کند.

    ·بدون ایجاد فشار

    بر خلاف بریج، ایمپلنت روی دندان‌های دیگر فشار وارد نمی‌کند و تنها از پیچ کار گذاشته شده به عنوان نقطه اتکا استفاده می‌کند. این ویژگی به محافظت از دندان‌های اطراف کمک می‌کند.

    معایب ایمپلنت دندان

    ·نیاز به عمل جراحی

    از آنجا که ایمپلنت باید به استخوان فک وصل شود؛ نیاز به جراحی دارد. از طرفی تمام جراحی‌ها خطراتی را به دنبال دارند. عفونت، آسیب عصبی، آسیب‌دیدگی دندان‌های اطراف، شکستگی فک و موارد دیگر از جمله عوارض ایمپلنت دندان هستند. اگرچه شانس وقوع آنها بسیار اندک است.

    ·زمانبر بودن

    ایمپلنت دندان کاری نیست که بتوان آن را در یک مرحله انجام داد. چرا که استخوان به آرامی بهبود می‌یابد. بنابراین در کل ایمپلنت درمانی است که ممکن است چندین ماه طول بکشد.

    ·هزینه بالا

    هزینه این عمل بسته به نوع کاشت و شرایط بیمار متفاوت خواهد بود. با این وجود بسیاری از بیماران بدون استفاده از خدمات درمانی بیمه‌ها نمی‌توانند به تنهایی از پس هزینه‌های ایمپلنت دندان بربیایند.

    بریج دندان چیست؟

    از بریج‌های دندانی برای پل زدن در حد فاصله بین یک یا چند دندان از دست رفته استفاده می‌شود. این پل توسط دندان‌های طبیعی که در دو طرف دندان افتاده قرار دارند؛ پشتیبانی می‌شود. سپس بسته به تعداد دندان‌هایی که جای‌شان خالی است؛ دندان مصنوعی ساخته شده و روی پلی که تعبیه شده است نصب می‌شود. دندان‌های نگهدارنده در این عمل اباتمنت و دندان‌های مصنوعی که در بین آنها قرار می‌گیرند پونتیک نام دارند.

    مقایسه ایمپلنت دندان با بریج دندان

    انواع بریج

    ·بریج‌های سنتی

    این نوع بریج‌ها متداول‌ترین بریج‌هایی هستند که تا کنون در دنیا استفاده شده‌اند و معمولاً از جنس سرامیک یا چینی متصل شده به فلز هستند.

    ·بریج‌های کانتیلور

    این نوع پل مانند بریج سنتی نیست و استفاده از آن برای جایگزینی دندان‌های انتهایی توصیه نمی‌شود. چرا که معمولا فشار زیادی روی این دندان‌ها وجود دارد. در بریج‌های کانتیلور (معلق) فقط از یک طرف دندان به عنوان لنگر یا پشتیبان استفاده می‌شود.

    ·بریج‌های مریلند

    این بریج‌ها از دندان‌های چینی که روی یک چارچوب فلزی یا پلاستیکی کار گذاشته شده‌اند ساخته می‌شوند. دندان‌های موجود در هر دو طرف فضای خالی، به بال‌های فلزی یا چینی موجود در بریج متصل می‌شوند.

    فواید بریج دندان

    ·سادگی

    بر خلاف ایمپلنت دندانی، بریج‌ها نیازی به جراحی ندارند و بنابراین دردشان نسبت به ایمپلنت بسیار کمتر است. تنها چیزی که لازم است تثبیت دندان‌هاست.

    ·سرعت در اجرا

    نصب ایمپلنت علاوه بر این که بسیار ساده است؛ بسیار سریع نیز انجام می‌شود و حداکثر چند هفته زمان نیاز دارد. در حالی که ایمپلنت ممکن است چند ماه طول درمان داشته باشد.

    ·مقرون‌به‌صرفه بودن

    بریج‌ها از هر شکل و نوعی که باشند به طور کلی مقرون‌به‌صرفه‌تر از کاشت ایمپلنت هستند و برای کسانی که از پس هزینه‌های ایمپلنت بر نمی‌آیند گزینه بهتری محسوب می‌شوند.

    معایب بریج

    ·داشتن ظاهری تقریبا غیرطبیعی

    پل‌ها به اندازه ایمپلنت طبیعی به نظر نمی‌رسند. بنابراین از نظر ظاهری زیاد خوشایند نیستند.

    ·نیاز به جایگزینی به صورت دوره‌ای

    بر خلاف ایمپلنت‌ها که عمر طولانی دارند؛ بریج‌ها باید به صورت دوره‌ای تعویض شوند. معمولا توصیه می‌شود که هر ۵ الی ۷ سال یک بار بریج را تعویض کنید.

    ·احتمال آسیب‌دیدن دندان‌های طبیعی اطراف

    دندان‌های مجاور محلی برای اتکای دندان مصنوعی کار گذاشته شده به شیوه بریج هستند. بنابراین فشار زیادی روی آنها وارد می‌شود و ممکن است به مرور زمان مقدار قابل توجهی از ساختار خود را از دست بدهند.

    بریج دندان بهتر است یا ایمپلنت؟

    ·مقایسه هزینه‌ها

    همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم؛ هزینه نصب بریج بسیار کمتر از ایمپلنت است. با این وجود بریج ممکن است برای برخی از افراد گزینه‌ای مقرون‌به‌صرفه تری از کاشت دندان باشد.

    ·پوشش بیمه

    قبل از انتخاب روش درمانی خود بهتر است با شرکت بیمه‌ای که از خدمات درمانی آن استفاده می‌کنید مشورت کنید. چرا که برخی از بیمه‌ها هزینه ایمپلنت را پوشش نمی‌دهند. اما اکثر بیمه‌ها هزینه‌های بریج را متقبل خواهند شد. اگر بیمه ندارید یا می‌خواهید گزینه مقرون به صرفه‌تر را انتخاب کنید، بریج برای‌تان بهتر است.

    ·مدت عمل

    برای انتخاب باید این سوال را از خود بپرسید که چه مدت حاضر هستید صبر کنید تا دندان‌هایتان به حالت قبلی باز گردد؟ بریج را می‌توانید در ۲ یا ۳ جلسه نصب کنید. اما ایمپلنت یک درمان طولانی است که نیاز به جراحی دارد و زمان ریکاوری آن چند ماه طول می‌کشد.

    ·طول عمر

    ماندگاری طولانی و نیاز به نگهداری اندک، ایمپلنت را به گزینه‌ای عالی برای بیماران بالای ۴۰ سال تبدیل کرده است. این افراد ممکن است کاندیدای خوبی برای انجام ایمپلنت باشند. البته اگر ایمپلنت دچار فرسایش یا خرابی شود؛ باید هر ۱۵ سال یک بار آنها را تعویض کرد. این در حالی است که بریج از قیمت مناسب‌تری برخوردار بوده اما باید هر ۵ الی ۷ سال یک بار آن را جایگزین کرد. البته با مراقبت و نگهداری مناسب بریج تا ۱۰ سال نیز عمر می‌کند.

    در کل گزینه‌ای که برای شما مناسب‌تر است واقعاً به وضعیت منحصر به فردتان بستگی دارد. از بودجه شخصی شما گرفته تا وضعیت بهداشت دهان و دندان‌تان همگی در نهایت مشخص می‌کنند که باید از کدام روش برای درمان خود استفاده کنید.

    تفاوت بریج و روکش دندان

    روکش های دندانی درواقع کلاهک هایی هستند که در قسمت بالایی دندان استفاده می شوند. یا جایگیزین تاج دندان می شوند یا قسمتی از آن را پر می کنند. کاربرد روکش دندان در موارد زیر است:

    • پرکردن دندان عصب کشی شده
    • ترمیم دندان پوسیده
    • پرکردن قسمتی از دندان که شکسته یا ترک خورده
    • روکش کردن دندان به منظور اصلاح بد رنگی دندان
    • استفاده به عنوان تاج دندان ایمپلنت شده
    • استفاده در روش بریج دندان

    انواع روکش ها عبارتند از؛ روکش سرامیکی، روکش فلزی و روکش فلز سرامیک که ترکیبی از دو نوع اول است. اگر دقت کرده باشید یکی از موارد کاربرد روکش ها در بریج دندانی است. در این روش دو دندان کناری با استفاده از روکش ها پوشانده می شوند تا پلی برای دندان خالی ایجاد شود.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :