ماندگاری ایمپلنت دندان

توضیحات:

  • به نام خدا

    طول عمر خدمات دندانپزشکی از سوالاتی است که به کرات درباره ی انواع خدمات مطرح می شود. ایمپلنت دندان نیز از این قاعده مستثنی نیست و طول عمر ایمپلنت دندان از سوالات پرتکرار و یکی از فاکتورهای مهم در تصمیم گیری بیماران است. در ابتدای مقاله به تعریف مختصری از عمل ایمپلنت دندان خواهیم پرداخت.ایمپلنت دندان چیست؟ ایمپلنت دندان، از محبوب ترین و بهترین روش های کاشت دندان به شمار می رود که اعتماد به نفس و زیبایی لبخند را برای شما به ارمغان می آورد. ایمپلنت دندان از سه جزء پایه ایمپلنت، اباتمنت یا کانکتور و تاج دندان تشکیل می شود. روش های مختلفی برای کاشت دندان از طریق ایمپلنت وجود دارد. متخصص ایمپلنت پس از بررسی و معاینات لازم یکی از انواع ایمپلنت دندان را انتخاب و پیاده سازی میکند. اما آیا ایمپلنت مادام العمر است؟

    طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟

     

    ۲۰ سال. بله ۲۰ سال حداقل عمر مفید یک دندان ایمپلنت شده است. در صورت رعایت نکاتی که در ادامه خواهیم گفت، می توانید از ایمپلنت بیشتر از این مدت نیز استفاده کنید، حتی تا آخر عمر. از مزایای ایمپلنت دندان، شباهت بسیار زیاد آن به دندان های واقعی و ظاهر طبیعی شان است. طول عمر ایمپلنت دندان را پارامترهای مختلفی می تواند تعیین کند. افزایش عمر مفید ایمپلنت میسر می شود اگر مراقبت های لازم پس از ایمپلنت همواره به طور صحیح صورت گیرد. اگر ایمپلنت دندان یا تاج آن دچار عفونت نشوند، شل یا لق نشوند و معاینات دوره ای انجام شود، عمر مفید ایمپلنت دندان می تواند چندین دهه طول بکشد.چگونه طول عمر ایمپلنت دندان را افزایش دهیم؟

     

    ایمپلنت های دندانی به گونه طراحی شده اند که مادام العمر باشند اما همواره عواملی وجود دارد که سلامت ایمپلنت ها را به خطر می اندازد از این رو انجام اقداماتی که از بروز عوارض ایمپلنت دندان جلوگیری کند می تواند اقدامی مثبت در جهت افزایش طول عمر ایمپلنت ها باشد. در ادامه به برخی از عوامل مهم اشاره می کنیم که اگر کنترل شوند عمر مفید ایمپلنت را طولانی تر میکندبرخی از این عوامل عبارتند از؛

    ۱. سلامت دهان و دندان بیمار

    با توجه به مطالب گفته شده می توان نتیجه گرفت که میزان سلامت دهان و دندان بیمار در عمر متوسط ایمپلنت نقش مهمی دارد. مثلا تراکم استخوان فک در ایمپلنت مهم است. با عمل جویدن یا خوردن، بخشی از بافت استخوان فک بر اثر نیرویی که وارد می شود، پاره شده و دوباره بازسازی می شود و این باعث می شود که تراکم استخوان حفظ شود و اگر زمان زیادی از ازمان فقدان دندان گذشته باشد، این تحریکات متوقف شده و به مرور تراکم استخوان کم و کمتر می شود.

    ۲. آیا مراجعه کننده دیابت دارد؟

    طول عمر ایمپلنت های دندانی در بیماران دیابتی نیز به سبب اینکه بافت و تراکم استخوانی ضعیفی دارند ممکن است که در مقایسه با سایر بیماران که این شرایط را دارند، کمتر باشد.

    ۳. موقعیت دندان ایمپلنت شده

    علاوه بر این ها، موقعیت دندان ایمپلنت شده و تعداد آن ها هم می تواند در میزان عمر ایمپلنت دندان تفاوت ایجاد کند. دندان های خلفی که فشار بیشتری را برای خوردن و جویدن متحمل می شوند، بیشتر در معرض سایش و لق شدن تاج آن قرار دارند.

    ۴. برند ایمپلنت دندان

    برند ایمپلنت از دیگر عوامل تاثیر گذار در طول عمر دندان ایمپلنت شده است. برند های متفاوت از متریال های متفاوت در ساخت پایه ایمپلنت استفاده می کند که در استحکام آن و جوش خوردنش با استخوان فک موثر است. از بهترین برند های ایمپلنت های دندانی می توان به ایمپلنت آمریکایی، سوئیسی و کره ای اشاره کرد. پایه ایمپلنت از جنس تیتانیوم یا سرامیک است که با بافت لثه و استخوان های فک سازگاری دارد و خود دچار پوسیدگی نمی شود. برندها: ۱. ایمپلنت آمریکایی ۲. ایمپلنت سوئیسی ۳. ایمپلنت کره ایی

    ۵. متخصص ایمپلنت دندان

    تجربه و تبحر متخصص ایمپلنت در تشخیص مناسب ترین نوع ایمپلنت بسته به شرایط دهان و دندان بیمار، کار هرکسی نیست و به اصطلاح باید کار را به کاردان سپرد. ایمپلنت های دندانی اگر در اندازه های مناسب و جای درست قرار نگیرند ایمپلنت را با شکست مواجه می کند. مرحله جراحی و نصب ایمپلنت هم مراحل حساسی است که نیازمند دقت و توجه بسیار است.

    ۶. جوش خوردن صحیح ایمپلنت به استخوان فک

    فرآیند اسئواینتگریشن از مهم ترین عوامل در ماندگاری و طول عمر ایمپلنت دندان است. اسئواینتگریشن فرآیندی است که طی آن پایه ی ایمپلنت باید به استخوان فک جوش بخورد و با توجه به اینکه گفتیم جنس پایه های ایمپلنت به گونه است که خود به خود دچار پوسیدگی نمی شوند، اگر مرحله ی اسئواینتگریشن به درستی تکمیل شود می توان گفت ایمپلنت حداقل برای ۲۰ سال تضمین می شود.

    مراقبت از دندان جهت افزایش طول عمر مفید ایمپلنت

    مشورت با دندانپزشک در انتخاب ایمپلنت مناسب، می تواند طول عمر ایمپلنت را افزایش دهد

    ·        مراقبت‌های قبل از انجام ایمپلنت

    آماده‌سازی بدن و رعایت دستورات پزشک قبل از عمل جراحی کاشت دندان شانس ایجاد نتیجه مطلوب را افزایش می‌دهد. متخصصان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه کرایتون رعایت نکات زیر را برای کمک به آماده‌سازی بدن جهت انجام جراحی ایمپلنت توصیه کرده‌اند:

    1. مشورت با دندانپزشک در مورد سوابق پزشکی خود
    2. مصرف مسکن در صورت صلاحدید دندانپزشک
    3. کاهش استرس و فوبیای دندانپزشکی قبل از شروع عمل

    ·        مراقبت‌های بعد از ایمپلنت

    بعد از عمل کار گذاشتن ایمپلنت دندان در استخوان فک، بیمار به یک یا دو روز زمان برای ریکاوری احتیاج دارد. تورم و درد ناشی از این جراحی در ۲۴ ساعت اول طبیعی است. برخی از مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان عبارتند از؛

    فشار اسفنج های روی دندان بعد از عمل، برای ۱ تا ۳ ساعت.

    هنگام استراحت سر خود را بالاتر از بدن نگه داشته و از حرکت بیش از حد سر به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت خودداری کنید.

    از کمپرس یخ به مدت ۱۵ دقیقه روی صورت و گونه‌ استفاده کنید. برای کاهش تورم در طول روز چند بار این کار را تکرار کنید.

    در طی ۴۸ ساعت اول بعد از عمل فقط غذاهای نرم و مایعات بخورید و بنوشید.

    تمام داروهای تجویز شده را طبق دستورالعمل دندانپزشک مصرف كنید.

    در طی ۲۴ ساعت اول، مرتب دهان خود را بشویید.

    رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده مادام العمر از ایمپلنت

    اهمیت این موضوع را همه ما به خوبی درک کرده ایم. با رعایت بهداشت دهان و دندان می توانیم از درد ها و صرف هزینه های زیاد دندانپزشکی در آینده پیشگیری کنیم. پیشگیری از آسیب دیدن ایمپلنت دندان ها با رعایت بهداشت دهان اصولی کاملا ساده دارد. در صورت رعایت کردن آنها هم از دندان های خود مراقبت کرده اید و هم دهان خود را از باکتری ها و خوراکی های جا مانده در آن که باعث بدبویی دنان نیز می شود، پاکسازی می کنید. در صورتی که میخواهید برای همیشه از دندان ایمپلنت شده استفاده کنید و از دیگر دندان ها در مقابل پوسیدگی مراقبت کنید، اصول زیر را مداوم رعایت نمایید.

     

    • مسواک بزنید.
    • روی سطح زبان خود را نیز با مسواک کشیدن روی آن، تمیز کنید.
    • حتما نخ دندان بکشید.
    • استفاده از دهان شویه هفته ایی سه بار کافیست.
    • هیچ وقت از دندان خود استفاده ابزاری نداشته باشید.
    • باز کردن در بطری با دندان ایمپلنت شده ممنوع است.
    • عادات دندان قروچه را ترک کنید.
    • دعوا نکنید و یا سعی کنید در دعوا مشت نخورید.
    • رژیم غذایی نرم و پخته استفاده کنید.
    • مانند دیگر دندان های طبیعی، از دندان ایمپلنت شده به نرمی استفاده کنید.

    چرا ایمپلنت های دندانی با شکست مواجه می شوند؟

    ایمپلنت های دندانی معمولا درمانی با طول عمر و دوام بالا هستند. گفته می شود که انجام نکات مراقبتی می تواند طول عمر ایمپلنت ها را بیشتر کند اما عواملی هستندکه علی رغم انجام مراقبت هایی مانند رعایت بهداشت و غیره ممکن است که ایمپلنت ها را خراب کند

    عادات نامناسب در استفاده از دندان

    خوب است بدانید که هم دندان های معمولی و طبیعی و هم دندان های ایمپلنت شده را نباید تحت فشار مضاعف قرار داد. سایش دندان ها روی هم، جوییدن یا شکستن خواراکی های سفت و سخت فشار زیادی را به دندان ها تحمیل می کند که می تواند طول عمر آن ها را کاهش دهد. این موضوع خصوصا دندان های پشتی را تحت تاثیر قرار می دهد که عمل جویدن با آن ها انجام می شود.

    ·        مصرف دخانیات

    انواع دخانیات و مشروبات الکلی به مرور زمان روی دندان ها اثر منفی دارند به گونه ای بافت لثه و دندان ها را ضعیف کرده و درنهایت طول عمر ایمپلنت را تحت تاثیر قرار میدهد

    ·        عوامل ایجاد نارسائی ایمپلنت دندان:

    ممکن است این سؤال برای شما پیش آمده که نارسائی ایمپلنت دندان چرا اتفاق می افتد؟ عواملی که می تواند ایمپلنت دندان را با شکست روبرو کند عبارت اند از:

    • بیماری دیابت
    • بیماری های خود ایمنی
    • بیماری سرطان
    • بیماری رماتیسم مفصلی
    • مراقبت ضعیف بعد از ایمپلنت
    • بیماری پری ایمپلنتایتیس
    • خون رسانی ضعیف به ایمپلنت
    • واکنش آلرژیک
    • آسیب براثر ضربه

    علائم نارسائی ایمپلنت دندان:

    بدن انسان به طور طبیعی، نسبت به هر نوع بیماری علائم خاصی را ظاهر می کند. بنابراین علائم نارسائی ایمپلنت را جدی بگیرید و بررسی کنید.

    • بی حسی درنواحی مختلف صورت
    • لق شدن ایمپلنت دندان
    • دشواری در جویدن
    • طعم و بوی بد دهان پس از ایمپلنت
    • خونریزی
    • التهاب لثه
    • تحلیل لثه

    لق شدن ایمپلنت دندان و پایان عمر مفید ایمپلنت

    یکی از نارسائی های ایمپلنت دندان که ممکن است رخ دهد، لق و شدن ایمپلنت دندان است. لق شدن ایمپلنت دندان می تواند در سه ناحیه تاج، اباتمنت یا پایه ایمپلنت رخ دهد. علت لق شدن در هر بخش علت خاص خود را دارد. عدم رعایت رژیم غذایی مناسب، استعمال دخانیات، ابتلا به پوکی استخوان و انواع بیماری های لثه از شایع ترین علل لق شدن ایمپلنت دندان هستند. پیشگیری از لق شدن ایمپلنت می تواند راهی باشد برای افزایش طول عمر ایمپلنت که این کار میسر نشود مگر با رعایت مراقبت های لازم و مراجعه های منظم جهت حصول اطمینان از عدم بروز مشکلات دندانی که در صورت عدم رسیدگی می توانند به مرور زمان به ایمپلنت دندان آسیب بزنند.

    ایمپلنت دندان محکم تر است یا دندان های طبیعی؟

    ساختار ایمپلنت های دندانی از دو جزء کلی پایه ی تیتانیومی و تاج سرامیکی تشکیل شده که مواد تشکلیل دهنده آن ها به گونه ای است که به مرور زمان با بافت استخوان و لثه پیوند می خورد و محکم تر می شود. حال اگر بخواهیم استحکام و دوام دندان ایمپلنت شده با یک دندان طبیعی را در مقام قیاس قرار دهیم میتوان گفت که ایمپلنت ها قوی هستند و می توانند فشار را تاحد زیادی تحمل کنند. همانطور که تا به حال در این مقاله گفته شد سعی کنید مراقبت های ضروری را انجام دهید که تا ایمپلنت های دندانی عمر مفید بالایی داشته باشند.

    پیوند استخوان چگونه باعث افزایش عمر ایمپلنت دندان می شود؟

    اگر تراکم استخوانی بیمار به حد کافی نباشد یک راه حل پیش رو برای ایجاد شرایط استخوانی مناسب “ پیوند استخوان ” است. پیوند استخوان به چهار طریق پیوند بلوک، افزایش ریج، پیوند سوکت و لیفت سینوس انجام می شود. پیوند استخوان در ناحیه فک به معنی افزایش حجم، سطح و طول استخوان پشتیبان ایمپلنت است که می تواند استحکام و قدرت نگهداری ایمپلنت را در این ناحیه بالا ببرد و این خود منجر به افزایش طول عمر ایمپلنت دندان می شود.

    مراقبت های پس ازشامل اقداماتی است که به انجام درست و به موقع آن‌ها همواره توصیه می شود تا عوارض ناشی از پیوند به حد زیادی کاهش یابد. استراحت مطلق داشته باشید. مایعات داغ را از برنامه غذایی خود حذف کنید. اکیدا از مصرف دخانیات (سیگار) پرهیز کنید.. به منظور کاهش تورم ناشی از جراحی، از کمپرس توصیه می شود. به هنگام خونریزی در ناحیه جراحی از گاز استریل استفاده کنید.. از مسواکی مناسب و نرم که آسیبی به قسمت جراحی شده وارد نشود. روزانه از دهانشویه برای جلوگیری از ایجاد عفونت و باکتری بهتر است استفاده شود.

    سخن پایانی

    امیدواریم با همه این تفاسیر به پاسخ سوال: ایمپلنت چند سال دوام دارد؟ رسیده باشید. به طور کلی ایمپلنت های دندانی پتانسیل طول عمر بالا را دارند اما مشروط به رعایت مواردی است. دندان های خود را روزانه حداقل یک بار، نخ دندان و حداقل دو بار مسواک بزنید تا تجمع مواد غذایی در شکاف های دندانی سبب بروز عفونت ایمپلنت نشود. چکاپ های منظم و حداقل هر ۶ ماه یکبار را انجام دهید و از خوردن غذاهای سفت پرهیز کنید. ایمپلنت های دندانی با رعایت مراقبت های بهداشتی می توانند ۱۴۵ تا ۲۰ سال عمر کنند.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :