نارسائی ایمپلنت دندان
توضیحات:
-
به نام خدا
ایمپلنت دندان، امروزه می تواند احتیاج افراد به یک یا چند دندان را مرتفع سازد لبخندی زیبا رو به شما دهد . آیا تمامی ایمپلنت هایی که انجام می شود، موفق هستند؟ ایمپلنت دندان، فرآیندی است که ضمن اینکه درصد موفقیت بالایی دارد و فقط حدود ۵ درصد از کل عمل های ایمپلنت با شکست مواجه می شوند. پس بهتر است قبل از اقدام برای انجام ایمپلنت، درباره ی نارسائی های احتمالی ایمپلنت و عوارض آن بدانید . سؤال این است که چه عواملی در نارسائی ایمپلنت دخیل هستند؟ یا نارسائی ایمپلنت دندان چیست؟ چگونه می توان از بروز نارسائی ایمپلنت جلوگیری کرد؟ علائم و نشانه های نارسائی چیست؟ ما در ادامه به تمامی سؤالات فوق پاسخ خواهیم داد.
نارسائی ایمپلنت چیست؟
نارسائی ایمپلنت دندان اتفاقی است که بسیار کم اتفاق می افتد. شاید فکر کنید نارسائی به دلیل پس زدن ایمپلنت از سمت بدن شما بدون هیچ دلیلی رخ دهد اما اینطور نیست. شکست عمل ایمپلنت دندان همان نارسائی ایمپلنت دندان است و بروز آن حتما دلیلی دارد و باید یکی از عوامل تأثیر گذار در شما وجود داشته باشد.
برخی از این عوامل ، مراقبت ضعیف بعد از ایمپلنت، تجربه و مهارت کم دندانپزشک برای کاشت ایمپلنت و شرایط سلامتی شخص است که می تواند از دلایل بروز نارسائی ایمپلنت دندان باشد.
عوامل ایجاد نارسائی ایمپلنت دندان
ممکن است این سؤال برای شما پیش آمده که نارسائی ایمپلنت دندان چرا اتفاق می افتد؟
عواملی که می تواند ایمپلنت دندان را با شکست روبرو کند عبارت اند از:
بیماری دیابت
در بیماران مبتلا به دیابت اگر میزان قند خون کنترل نشده باشد، توصیه می شود که فعلا اقدام به عمل ایمپلنت نکنند. اما در مواردی که بیماری دیابت کنترل شده است می توان ایمپلنت را انجام داد اما احتمال رویایی با شکست ایمپلنت در مقایسه با افرادی که مبتلا به این بیماری نیستند، بیشتر خواهد بود. دلیلش هم این است که بهبود زخم در این بیماران مدت زیادی را می طلبد.
بیماری های خود ایمنی
بیماری های خود ایمنی مانع برای ایمپلنت نیستند اما به شرط آنکه کنترل شده باشند. این بیماری اگر تحت کنترل باشد و متخصص ایمپلنت هم کاملا از شرایط درمانی و نوع داروهای مصرفی و احتمال تأثیرشان در روند ایمپلنت آگاه باشد، می توان ایمپلنت را انجام داد.
مراقبت ضعیف بعد از ایمپلنت
در مورد دندانهای ایمپلنت بارها تاکید شده که کاملا شبیه به دندانهای طبیعی هستند و به همان میزان نیازمند مراقبت و رعایت اصول بهداشت دهان و دندان هستند و لازم است مراقبتهای لازم به خوبی صورت گیرد. کوتاهی در این زمینه می تواند منجر به عفونت و لق شدن ایمپلنت دندان و درنهایت متاسفانه به شکست ایمپلنت ختم شود.
بیماری پری ایمپلنتایتیس
بیماری ایمپلنتایتیس، عفونت شدید در نواحی لثه و استخوان فک را گویند. عفونت در این نواحی باعث تحلیل و از بین رفتن بافت لثه و استخوان فک می شود که در این صورت ایمپلنت شل شده و در نتیجه شکست ایمپلنت رخ می دهد.
این مطلب نیز می تواند برای شما مفید باشد: عفونت ایمپلنت دندان
خون رسانی ضعیف به ایمپلنت
مراحل انجام ایمپلنت با ایجاد زخم برای کاشت، همراه است. در طول درمان ایمپلنت، این زخم باید بهبود یابد. دراین میان برخی از عوامل چون استعمال دخانیات روند خونرسانی به ایمپلنت را ضعیف می کنند. خونرسانی ضعیف، روند بهبود زخم جراحی ایمپلنت بسیار کند و حتی در مواردی متوقف خواهد شد
متخصص ایمپلنت
انتخاب بهترین متخصص ایمپلنت و کلینیک دندانپزشکی معتبر هم دقت زیادی را نیاز دارد که تجربه و مهارت کافی برای ایمپلنت و قدرت تشخیص دراستفاده از نوع متریال و روش مناسب شرایط شما را داشته باشد. شما نیز باید دندانپزشک مربوطه را از شرایط جسمانی خود آگاه کنید . اگر در معرض بیماری خاصی هستید یا دارویی مصرف می کنید باید ذکر کنید.
واکنش آلرژیک
اگر بیمار به تیتانیوم حساسیت داشته باشد و جنس ایمپلنت هم از تیتانیوم باشد در این صورت پایه ایمپلنت نمی تواند به خوبی با استخوان فک جوش بخورد پس دندان لق می شود و در این شرایط ایمپلنت سرامیکی یا زیرکونیا می توانند جایگزین ایمپلنت تیتانیومی شوند.
آسیب براثر ضربه
گاهی اوقات هم ممکن است ایمپلنت بر اثر ضربات وارده به آن مثلا در یک تصادف یا در گیری یا حوادث ورزشی باشد که ممکن است نیاز به تعویض ایمپلنت باشد.
علائم نارسائی ایمپلنت دندان
بدن انسان به طور طبیعی، نسبت به هر نوع بیماری علائم خاصی را ظاهر می کند. بنابراین این علائم را جدی بگیرید و بررسی کنید.
بی حسی درنواحی مختلف صورت
احساس درد یا بی حسی در نواحی مختلف صورت مثل گونه، لب، چانه و زبان دارید می تواند به دلیل آسیب به بافت لثه و استخوان یا عصب های دندانی باشد.
لق شدن ایمپلنت دندان
هریک از عوامل ایجاد نارسایی ایمپلنت، به شل یا لق شدن ایمپلنت دندان ختم می شود. پس لق شدن دندان ایمپلنت شده می تواند نشانه ای باشد که شما را آگاه کند که ممکن است درگیر نارسائی ایمپلنت شده باشید.
دشواری در جویدن
ایمپلنت دندان باید عملکردی مانند دندان طبیعی داشته باشد یعنی در حالت طبیعی و سالم نباید به هنگام غذا جویدن یا گاز زدن مشکلی داشته باشید در غیر این صورت این مشکل می تواند نشانه ای از نارسائی ایمپلنت باشد.
طعم و بوی بد دهان پس از ایمپلنت
طعم و بوی بد دهان می تواند به دلیل ضعف بهداشت یا عفونت باشد اگر پس از ایمپلنت دندان، گرفتار طعم و بوی بد دهان شدید حتما به پزشک مراجعه کنید تا علت و محل عفونت را تشخیص و درمان کند.
خونریزی
خونریزی به هنگام مسواک زدن (به صورت صحیح) امری طبیعی نیست بنابراین به هنگام مواجه با خونریزی حین مسواک زدن، آن را جدی بگیرید و پزشک خود در میان بگذارید تا علتیابی شود چون خونریزی به هنگام تف کردن می تواند خبر از بروز چندین مشکل را در ناحیه لثه و دندان بدهد که یکی از آن ها می تواند نارسائی ایمپلنت دندان باشد.
التهاب لثه
گاهی ممکن است بافت لثه در اطراف ایمپلنت متورم شده یا به رنگ قرمز در بیاید که این خود می تواند نشانه ای از عفونت یا مشکل دیگری برای ایمپلنت است که باید به پزشک مراجعه کنید.
تحلیل لثه
یکی از بیماری های شایع مربوط به لثه، تحلیل لثه است. به این صورت که به مرور زمان لثه و براثر عواملی بافت لثه شل شده و کم کم به سمت ریشه ی دندان تحلیل می رود به طوری که ریشه ی دندان نمایان می شود و می تواند باعث احساس درد در این ناحیه بشود چون ریشه ی دندان تحت تأثیر عوامل خارجی مثل سرما و گرما تحریک شده و حس درد را ایجاد کند. تحلیل لثه به دلیل ضعیف شدن بافت پشتیبان ایمپلنت، سبب نارسائی ایمپلنت می شود.
راه های جلوگیری از نارسائی ایمپلنت دندان
یکی از راههایی که میتوانید مانع از شکست ایمپلنت شوید، شناخت عوامل بروز و تشدید نارسائی است. با شناخت عوامل تاثیرگذار در نارسائی ایمپلنت شما می توانید تا حد زیادی از آن جلوگیری کنید. پس دلایل نارسایی ایمپلنت را بشناسید و آن ها را جدی بگیرید.
درمان نارسائی ایمپلنت دندان
اولین گام جهت درمان ایمپلنت شده، علت یابی آن است که باید به متخصص ایمپلنت مراجعه کرده و وضعیت ایمپلنت مورد بررسی قرار گیرد و با توجه به علت شکست، پروسه درمان آغاز می شود. مثلا اگر:
- علت بیماری پری ایمپلنت باشد لازم است که با نظر پزشک داروهای لازم برای رفع عفونت مصرف شود.
- اگر براثر ضربه ایمپلنت آسیب دیده باید درصورت لزوم پیوند استخوان برای تقویت بافت پشتیبان ایمپلنت انجام شود.
- اگر مشکل عدم رعایت اصول بهداشتی است، توصیه این است که مراقبت های پس از ایمپلنت را جدی بگیرید.
- اگر دلیل شکست ایمپلنت، بیماری های خودایمنی یا دیابت است لازم است که با پزشک مربوطه مشورت و بیماری را تحت کنترل قرار گیرد سپس اقدام به ترمیم یا کاشت ایمپلنت بفرمایید.
عفونت ایمپلنت دندان چیست؟
متورم شدن در ناحیه ریشه ی دندان یا لثه را عفونت دندان می گویند. ایمپلنت دندان ممکن است با عارضه و ریسک هایی همراه باشد. جهت اقدام برای ایمپلنت، بادقت بررسی کرده و در انتخاب متخصص ایمپلنت نهایت سخت گیری را داشته باشید. مهارت و دقت متخصص ایمپلنت سهم زیادی در به حداقل رساندن عوارض و ریسک های بعد از ایمپلنت را داراست.
دراین مقاله قصد داریم مباحثی نظیر علاثم عفونت ایمپلنت دندان، راه درمان عفونت ایمپلنت، راه های جلوگیری از بروز عفونت در ناحیه ایمپلنت دندان را برای شما بیان داریم .
مشکلاتی که ممکن است برای ایمپلنت دندان بوجود آید؟
ایمپلنت دندان هم مانند هرجراحی دیگر ممکن است ریسک ها و مشکلاتی را در کوتاه مدت یا بلند مدت داشته باشد. از مشکلاتی که ممکن است برای دندان ایمپلنت شده بوجود بیاید می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- عفونت ایمپلنت دندان
- لق شدن ایمپلنت دندان
- خونریزی و جراحت در ناحیه ایمپلنت
- شکستن یا ترک خوردگی یا لب پر شدن روکش ایمپلنت دندان
جمع بندی
در این مقاله در مورد نارسائی ایمپلنت دندان و عوامل، علائم، راه های پیشگیری از آن و در نهایت درمان آن بیان شد. نارسائی ایمپلنت دندان اتفاق بسیار نادری است اما برای اجتناب از آن بهتر است پیش از اقدام برای ایمپلنت، تمامی جوانب و عوامل مؤثر در شکست و نارسائی ایمپلنت دندان را با شرایط جسمی خود مطابقت دهید.