بایدها و نبایدهای ایمپلنت دندان در بارداری

توضیحات:

  • به نام خدا

    ایمپلنت دندان در بارداری از جمله موضوعاتی است که اکثر خانم ها در مورد آن سوال دارند. آیا در دوران بارداری می توانم دندان خود را ایمپلنت کنم؟ آیا این کار ضرری روی جنین ندارد؟

    به طور کلی در دوران بارداری با توجه به حساسیت های موجود در دهان و لثه و همچنین تغییرات هورمونی که در بدن خانم ها ایجاد می شود، محدودیت های زیادی در استفاده از خدمات دندانپزشکی وجود دارد. با این حال انجام درمان های ساده مانند جرمگیری و ترمیم پوسیدگی دندان در دوران بارداری مشکلی ندارد. اما انجام ایمپلنت نکات پیچیده و خاصی دارد که در ادامه به آنها می پردازم.

    ۴ مشکل دهان و دندان در بارداری

    در دوران بارداری عوامل زیادی ممکن است باعث پوسیدگی دندان و از دست رفتن آن شود. مثل:

    خونریزی و التهاب لثه در بارداری

    در دوره بارداری غدد و تومورهایی در لثه ایجاد می‌شود که باعث می شود خونریزی لثه بیشتر از حد معمول اتفاق بیفتد. اما در صورت مشاهده چنین غددی نگران نشوید. زیرا اغلب آن ‌ها تا بعد از بارداری برطرف می‌شوند. اما برای اطمینان بیشتر به دندانپزشک مراجعه کنید تا نوع غدد را به طور دقیق بررسی کند. علت اصلی این خونریزی ها در لثه می‌تواند عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و یا تغییرات هورمونی در زنان باردار باشد.

    پوسیدگی دندان در بارداری

    با توجه به این‌که خانم های باردار خصوصا در سه ماهه اول ممکن است زیاد دچار استفراغ شوند، این امر می‌تواند به مینای دندانشان آسیب برساند و موجب پوسیدگی دندان و یا حتی از دست رفتن دندان‌ها شود.

    ترشح بزاق بیش از حد در بارداری

    در بعضی از زنان بادار به خصوص در سه ماهه اول بارداری به دلیل تغییرات هورمونی، بزاق بیش از اندازه لازم ترشح می کند. این مساله می تواند عاملی برای پوسیدگی دندان باشد.

    خشکی دهان در بارداری

    در برخی دیگر از زنان باردار ممکن است خشکی دهان ایجاد شود. عدم ترشح بزاق دهان هم می تواند باعث خراب شدن دندان ها شود. سعی کنید با خوردن آب بیشتر یا جویدن آدامس این مشکل را برطرف کنید.

    اگر اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها را به خوبی رعایت کنید می توانید دوران بارداری ایمنی داشته باشید. اما اگر به هر دلیلی دندانی را از دست دادید بهترین گزینه کاشت دندان به روش ایمپلنت است. اما باید بگویم برای انجام ایمپلنت محدودیت هایی در دوران بارداری وجود دارد که بهتر است آنها را بدانید.

     

    خطرات انجام ایمپلنت در بارداری چیست؟

    همانطور که گفته شد در دوران بارداری، احتمال عفونت دندان و لثه بیشتر است. دلیل آن هم این است که شما در دوران حاملگی دچار تغییرات هورمونی زیادی می شوید. افزایش سطح استروژن در بدن باعث می شود دندان های شما بیشتر در معرض پوسیدگی قرار بگیرند و لثه ها بیشتر از همیشه خونریزی کنند. این عوامل ممکن است منجر به از بین رفتن دندان ها شود.

    در این موارد دندانپزشک تلاش می کند دندان پوسیده را نجات دهد. اما اگر این کار ممکن نباشد و سطح پوسیدگی و عفونت زیاد باشد ناچار است آن دندان را بکشد. جای خالی دندان خصوصا اگر دندان افتاده جزو دندان های جلویی باشد برای خانمها یک اتفاق ناخوشایند خواهد بود و بهترین گزینه کاشت دندان و نصب ایمپلنت دندان است.

    نکته مهم این است که کاشت ایمپلنت نباید در مراحل خاصی از بارداری انجام شود. مثلا انجام این کار در سه ماهه اول و آخر بارداری ممنوع است. زیرا این دوران، مهمترین و سرنوشت سازترین دوره رشد جنین است. در این ماه ها، قرارگرفتن در معرض خطرات محیطی می تواند اثرات وحشتناکی روی جنین بگذارد.

    در سه ماهه دوم این کار ممکن است، اما ریسک بالایی دارد به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند این کار را تا زمان تولد فرزند به تعویق بیندازید.

    علت اینکه دندانپزشکان از انجام این کار در دوران بارداری اجتناب می کنند به چند عامل برمی گردد:

    ۱- رادیولوژی

    در ابتدای پروسه انجام ایمپلنت، دندانپزشک باید میزان ارتفاع، ضخامت و تراکم استخوانی فک بیمار را بررسی کند به همین دلیل ناچار است از تصاویر رادیولوژی و اشعه ایکس استفاده کند. قرار گرفتن جنین در معرض تابش اشعه ایکس ممکن است خطرات زیادی را برای او داشته باشد.

    ۲- داروهای بی حس کننده

    برای اینکه پزشک بتواند پایه ایمپلنت را در درون لثه قرار دهد، نیاز دارد تا از داروهای بی حسی استفاده کند. اگرچه مطالعات نشان می دهد که بی حس کننده های موضعی در دوران بارداری بی خطر است، اما ریسک به شمار می رود. به همین دلیل توصیه می شود در طی این ۹ ماه از آنها استفاده نشود زیرا امکان دارد این داروهای بی حس کننده برای جنین عوارض داشته باشد.

     

    ۳- جذب کلسیم

    جنین برای رشد خود به منابع کافی کلسیم نیاز دارد. اگر مادر باردار کلسیم کافی نداشته باشد، جنین کلسیم مورد نیاز خود را از استخوان ها دریافت خواهد کرد. جوش خوردن ایمپلنت در استخوان فک به منابع کافی کلسیم در بدن مادر باردار بستگی دارد. بنابراین اگر بدن شما کلسیم کافی نداشته باشد جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک به مشکل خواهد خورد و ممکن است پروسه کاشت ایمپلنت را با شکست مواجه کند.

    ۴- عفونت

    با انجام ایمپلنت دندان در دوره بارداری ممکن است مشکلاتی از جمله تورم و عفونت در لثه برای شما بوجود بیایید و مشکلات شما را چند برابر کند. پس تا حد امکان از ایمپلنت در بارداری اجتناب کنید.

    ۵- استرس

    اگر می خواهید در طول دوره بارداری آسیبی به جنین وارد نشود باید تا حد ممکن آرامش داشته باشید و از استرس دوری کنید. از آنجا که کاشت ایمپلنت در بارداری ممکن است فشار و استرسی به شما وارد کند بهتر است انجام آن را به بعد از زایمان موکول کنید.

    زمان مناسب برای انجام ایمپلنت دندان برای مادران

    پزشکان توصیه می کنند انجام هر نوع خدمات دندانپزشکی که نیاز به رادیولوژی و جراحی دارد را تا بعد از زمان تولد فرزند به تعویق بیندازید مگر اینکه نیاز فوری پزشکی وجود داشته باشد.

    در این شرایط می توانید در سه ماهه دوم بارداری به کلینیک تخصصی دندانپزشکی مراجعه کنید. هنگام مراجعه به دندانپزشک حتما موضوع بارداری خود را با متخصص ایمپلنت مطرح کنید. زیرا ممکن است دندانپزشک روند درمانی شما را با توجه به شرایط خاصی که دارید تغییر دهد و تمام مراحل ایمپلنت دندان را با مراقبت های شدید انجام دهد.

    روش های پیشگیری از پوسیدگی دندان در بارداری

    * بهترین کار این است که قبل از باردار شدن، ابتدا یک چکاب کامل از دندان های خود داشته باشید و تمام مشکلاتی که دندان‌هایتان دارند را رفع کنید تا بعد از بارداری دچار مشکل حادی نشوید. اگر در دوران بارداری دچار مشکلات دندان شدید، حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.

    نکته مهم
    اگر پوسیدگی دندان در دوران بارداری پیشرفت کند ممکن است عفونت آن وارد خون شود و برای جنین خطرساز شود. یا سیستم ایمنی بدنتان دچار نقص شدیدی شود که این مساله هم می تواند رشد جنین را با خطراتی مواجه کند.

    * بعد از باردار شدن سعی کنید نکات بهداشتی دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید. روزی سه بار مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.

    * بعد از هر بار تهوع و استفراغ دهان خود را به خوبی بشویید و اگر میتوانید مسواک بزنید تا اسید از روی دندان شما پاک شود.

    * رژیم غذایی خود را اصلاح کنید. برای اینکه از پوسیدگی دندان هایتان جلوگیری کنید خوردن شیرینی جات، مواد قندی، و غذاهایی که حاوی کربوهیدرات فراوانی هستند را تا حد ممکن کاهش دهید. در مقابل مصرف غذاهایی که دارای کلسیم، پروتئین، ویتامین C و A هستند و برای تقویت دندان ها در برابر پوسیدگی موثرند را بیشتر کنید.

    حرف آخر

    ایمپلنت دندان در دوران بارداری به دلیل لزوم انجام رادیولوژی، تزریق بی حسی، بروز عفونت، نقص کلسیم و ایجاد استرس در مادر چالش زیادی دارد. به همین دلیل اکثر پزشکان توصیه می کنند انجام آن را به بعد از دوران تولد کودک موکول کنند.

    چنانچه نیاز فوری پزشکی وجود داشته باشد، می توان این کار را تحت نظر دندانپزشک متخصص در سه ماهه دوم بارداری انجام داد. اما بهترین کار صبر کردن تا بعد از تولد فرزند است. می توانید تا آن زمان با رعایت بهداشت دهان و دندان و مصرف دارو از پیشرفت مشکل جلوگیری کنید.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :