پرکردن جای خالی دندان کشیده شده

توضیحات:

  • به نام خدا

    مسئله ی مهم بعد از کشیدن دندان پر کردن جای خالی دندان کشیده است. چراکه بعضا این عارضه از لحاظ زیبایی، برهم زدن ساختار فک و ایجاد مشکل در صحبت کردن و یا جویدن آزار دهنده خواهد بود. علاوه بر این حفره ی ایجاد شده موجب بروز عفونت، درد و یا آسیب به سایر دندان ها شده وحتی بعد از مدتی شاهد تحلیل استخوان و یا لثه موجود در آن ناحیه خواهیم بود. از این رو توصیه میشود هرچه سریع تر جهت پر کردن جای خالی دندان کشیده شده و درمان لازم اقدام نمایید.

    به صورت کلی 4 روش درمانی جهت جایگزین کردن دندان از دست رفته وجود دارد؛ اعم از :

    1. ایمپلنت
    2. بریج
    3. فلیپر
    4. پروتز دندانی

     

    • ایمپلنت

    یکی از اصلی ترین روش های درمانی که همواره توسط متخصصین دندان پزشکی توصیه میگردد استفاده از درمان ایمپلنت می‌باشد؛ چراکه ایمپلنت دقیقا همانند دندان های طبیعی عمل می کند و در مقایسه با سایر روش ها از ماندگاری بالا و و کیفیت بهتری برخوردار است. یکی دیگر از نکات مثبت در درمان ایمپلنت ثابت بودن آن است؛ چراکه دیگر نیازی نیست مانند دندان های مصنوعی آن ها را مرتبا از دهان خارج کنید.به همین دلیل و به منظور قرار دادن اجزای ایمپلنت (فیکسچر) دراستخوان فک، نیاز به جراحی بوده و طبیعا فرایند درمان طولانی تر شده و هزینه های بیشتری را در بر خواهد داشت.

     

     

    • بریج مری لند (Maryland dental bridge)

    این نوع بریج  از جنس سرامیک (زیرکونیا) ساخته می شود وجهت استفاده از آن نیاز است که دو دندان سالم و طبیعی مجاور جای خالی ایجاد شده باشند که به صورت تکیه گاه عمل کرده و به این دندان های طبیعی اباتمنت گفته شده  و به دندان مصنوعی که جای خالی دندان را پر می کند پونتیک گفته می شود. دندان پونتیک از دو طرف به دو روکش دندان متصل شده و طی فرایند درمان آن نیازی به  تراش دندان های اطراف نبوده  تنها قسمت پشت دندان‌ها به میزان بسیار کمی تراشیده می‌شود.

    علی رغم اینکه این نوع بریج جایگزین مناسبی برای دندان از دست رفته شما می باشد،  اگر هنگام جویدن، محکم دندان های خود را به هم بفشارید ممکن است بریج از دندان جدا شده و نیاز به چسباندن مجدد داشته باشد.این نوع بریج ارزان قیمت تر و کم تهاجمی تر از درمان ایمپلنت بوده و  با این روش می توان زیبایی و عملکرد را به دهان باز گرداند. و در فرایند صحبت کردن و جویدن نیز خلالی وارد نمیشود.

     

     

    • فلیپر

    فلیپر نوعی پروتز موقت است، که شامل یک ریتینر و یک یا چند دندان مصنوعی است، که اغلب برای جایگزینی دندان های جلویی استفاده میگردد. 

    این مدل پروتز قدرت رنگ پذیری بالایی دارد. و با توجه به متحرک بودن آن اغلب یک راه حل موقت بوده و هنگامی که زخم بهبود پیدا میکند باید از یک راه حل همیشگی مثل بریج یا ایمپلنت استفاده نمایید. چرا که اغلب این روش به عنوان دندان موقت حین فرایند درمان ایمپلنت استفاده میکنند.

    لازم به ذکر است گاهی اوقات استفاده از فیلیپر بهترین راه حل برای مدت زمان طولانی می باشد. چرا که برخی از افراد به علت مشکلات پزشکی و یا شرایط جسمی خاص خود قادر به انجام بریج یا ایمپلنت نمی باشدعلاوه بر این از لحاظ اقتصادی و نسبت به سایر روش ها فیلیپر گزینه مناسب تری نسبت به درمان ایمپلنت و یا بریج می باشد.

     

     

    • پروتز دندانی پارسیل (partial prosthesis)

    این نوع پروتز دندانی بیشتر به عنوان دندان تکه ای شناخته و به کمک چندین قلاب فلزی به دندان های کناری متصل می شود اما در واقع غیرثابت یا متحرک محسوب می شود زیرا فرد می تواند آن را از دهان خارج کند. در مواقعی که فرد چندین دندان در کنار هم را از دست داده باشد از این نوع پروتز استفاده می کند. و تهاجم کمتری در بر دارد. علاوه بر این هزینه آن نیز نسبت به ایمپلنت کمتر است.

    استفاده از این نوع پروتز با توجه به اینکه جایگاه مناسبی برای ثابت نگه داشتن آن وجود ندارد، عوارضی اعم از ایجاد مشکل در صحبت کردن، جویدن و لق شدن را در پی خواد داشت. تحلیل رفتن استخوان فک یکی دیگر از مشکلات مربوط به استفاده از دندان مصنوعی نیمه می باشد.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :