مینی ایمپلنت دندان

توضیحات:

  • به نام خدا

    ازدست دادن دندان یک اتفاق ناخوشایند است و مهم نیست به چه دلیل این اتفاق افتاده است. عفونت و پوسیدگی ریشه ی دندان، ضربات فیزیکی و یا انواع بیماری های لثه. هرکدام از این ها می توانند از دست دادن دندان را نتیجه دهند.چیزی که در این لحظه مهم است انتخاب یک روش مناسب با شرایط دهان و دندان شماست. شما می توانید انواع روش های کاشت دندان را بررسی و پس از مشورت با دندانپزشک روش مناسب را برگزینید. 

    ایمپلنت دندان یکی از انواع روش های کاشت دندان است که به هر دلیلی از دست رفته است اما در مورد ایمپلنت دندان یک عامل مهم وجود دارد که در میزان موفقیت و امکان انجام ایمپلنت تعیین کننده است و آن چیزی نیست جز، مقدار کافی از سطح استخوان و تراکم کافی از آن.

    در برخی از بیماران ممکن است  که تراکم و سطح استخوان موجود، نتواند به خوبی از پایه های معمولی ایمپلنت پشتیبانی کند و آن ها را محکم نگه دارد.در این گونه مواقع راه حلی که متخصص ایمپلنت به شما پیشنهاد می دهد، مینی ایمپلنت دندان یا ایمپلنت دندان میکرو  است. اما مینی ایمپلنت دندان (mini implant) چیست؟ چگونه کار می کند؟ مینی ایمپلنت دندان چه تفاوتی با ایمپلنت معمولی دارد؟ در ادامه به تمامی سوالات فوق پاسخ خواهیم داد.

    مینی ایمپلنت دندان چه تفاوتی با ایمپلنت معمولی دارد؟

    مینی ایمپلنت ها در واقع پیچ هایی از جنس تیتانیوم، در سایزهای کوچکتر نسبت به ایمپلنت دندان معمولی هستند. سایز پایه های ایمپلنت در روش معمولی تقریبا ۳ میلی متر و و در مینی ایمپلنت ها تقریبا ۱.۵ میلی متر است. مینی ایمپلنت ها قطری به اندازه  یک خلال دندان دارد.البته شایان ذکر است که  در پی تفاوت اندازه در پیچ های ایمپلنت، تفاوت های دیگری نیز بوجود می آید.

     ساختار پیچ یا پایه

    پیچ هایی که در مینی ایمپلنت ها استفاده می شود عمدتا از جنس تیتانیوم یا زیرکونیوم هستند. ایمپلنت های معمولی از سه بخش پایه، اباتمنت و تاج تشکیل شده است اما مینی ایمپلنت ها پیچ های استوانه شکلی هستند که سر آن توپی شکل است و از بافت لثه بیرون می زند. سایز مینی ایمپلنت ها از ۱.۵ تا ۳ میلی متر است.

     دوام و استحکام

    ظریف و کوچک بودن پیچ های ایمپلنت در مینی ایمپلنت ها می تواند دوام و استحکام ایمپلنت دندان را تحت الشعاع قرار دهد و شکننده تر باشند و در اثر ضربات کوچک هم آسیب ببینند.

     مدت زمان بهبودی

    به دلیل کوچکتر بودن پیچ تیتانیومی کاشته شده در این نوع ایمپلنت در مقایسه با سایر انواع ایمپلنت دندان، اندازه حفره ایجاد شده هم کمتر است پس به مراتب مدت زمان بهبودی نیز کمتر است.

     هزینه ایمپلنت

    قطعا می دانید که هزینه ایمپلنت دندان را تنها یک فاکتور تعیین نمی کند و مقادیر پارامترهای مختلف در کنار یکدیگر هزینه نهایی را می سازد اما یکی از این فاکتور ها نوع پایه ایمپلنت است و قطعا سایز پایه می تواند در قیمت ایمپلنت تفاوت ایجاد کند.

     کاربرد مینی ایمپلنت ها در ارتودنسی

    یکی از کاربرد های مهم مینی ایمپلنت ها در ارتودنسی است. مینی ایمپلنت در درمان ارتودنسی تحول عظیمی ایجاد کرد و می توان به صراحت اذعان داشت که فرآیند ارتودنسی را بسیار راحت کرده است اما چطور؟

    در دو مورد از مینی ایمپلنت ها در ارتودنسی می توان بهره جست؛ مورد اول زمانی است که بیمار تمایل به ارتودنسی دارد اما تعدادی از دندان های خود را ازدست داده و برای حرکت دندان های موجود نیاز به تکیه گاه های بیشتر برای نگهداری براکت ها دارد، در اینجا از مینی ایمپلنت ها برای نگهداری براکت ها استفاده می شود.

    مورد دوم زمانی است که ما می خواهیم حرکت دندان ها به سمت یک نقطه ثابت به غیر از دندان های دیگر (مثلا به سمت لثه فوقانی) باشد در این صورت یک مینی ایمپلنت درون استخوان کاشته و به عنوان لنگر (تکیه گاه) براکت از آن استفاده میشود تا دندان ها نسبت به موقعیت آن حرکت و تغییر کنند.

    به طور کلی مینی ایمپلنت ها کمک می کنند تا بتوان دندان هایی که در جهت نادرستی هستند، در جهت درست عقب کشیده شوند.

     کاربرد مینی ایمپلنت ها در چه مواردی مناسب است؟

    مینی ایمپلنت ها با توجه به ساختار و ماهیتی که دارند بهتر است در موقعیت دندان هایی استفاده شوند که فشار کمتری را نسبت به سایر دندان ها متحمل می شوند مانند؛ ایمپلنت دندان های جلو، دندانهای آسیای کوچک و به طور کلی اگر دندان های ریز دارید، مینی ایمپلنت ها میتواند گزینه درمانی مناسب باشد.

     مراحل انجام مینی ایمپلنت دندان

    مینی ایمپلنت ها چگونه انجام می شوند؟ عملکرد مینی ایمپلنت ها شبیه به همان ایمپلنت های معمولی است. پس از انجام بررسی ها و معاینات لازم توسط متخصص ایمپلنت، موضع کاشت را بی حس می کنند و پایه های مینی ایمپلنت را درون حفره های کوچکی که در بافت لثه ایجاد می کنند، کاشته می شود. مینی ایمپلنت ها درون حفره فیکس می شوند. اگر برش لثه به حدی باشد که نیاز به بخیه داشته باشد، در این مرحله بخیه زده می شود. تفاوتی که ممکن است نسبت به مراحل ایمپلنت دندان به روش معمول داشته باشیم این است که امکان دارد در همه موارد نیاز به بخیه نداشته باشیم.

    در فک پایین با فاصله ۵ میلی متری می توان ۴ تا مینی ایمپلنت را کاشت.

    عوارض و معایب مینی ایمپلنت دندان 

    مینی ایمپلنت ها هم همچون ایمپلنت های معمولی با عوارضی همراه است. درست است که سایز کوچکی دارند اما در نهایت برای جایگذاری آن در استخوان فک، بافت لثه (هرچند در ابعاد کوچک)  برش داده می شود و تا چند روز بعد از جراحی عوارضی  مانند درد، تورم، ناراحتی، خونریزی های خفیف و کبودی صورت را در پی خواهد داشت. در صورت تشدید هر یک از عوارض ایمپلنت دندان با دندانپزشک خود مشورت کنیدسپس نسبت به درمان آن اقدام نمایید.

     مزایای مینی ایمپلنت ها

    از مزیت های مینی ایمپلنت دندان در مقایسه با مزایای ایمپلنت دندان معمولی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

     عمل ساده و کم تهاجمی

    مینی ایمپلنت ها چون سایز کوچکتری دارند و سطح کمتری از بافت لثه برش داده می شود  می گویند که کم تهاجمی تر است.

     پیوند استخوان

    این روش شما را از عمل پیوند استخوان در ایمپلنت  بی نیاز می کند.

     مدت درمان

    طول درمان کوتاه تری دارد و بهبودی سریع تر است.

     هزینه

    با توجه به سایز ایمپلنت ها می تواند نسبت به ایمپلنت معمولی هزینه کمتری داشته باشد.

     موفقیت عمل

    مینی ایمپلنت دندان درصد موفقیت بالایی دارد و عوارض بعد از عمل نیز خیلی کم است.

     طول عمر مینی ایمپلنت دندان

    اگر مراقبت های لازم به درستی انجام شود مینی ایمپلنت ها می توانند چندین سال دوام داشته باشند اما اگر عادات مخربی چون دندان قروچه، مصرف دخانیات، شکستن انواع خوراکی سخت با دندان دارید، می توانند به میزان قابل توجهی در کاهش طول عمر مینی ایمپلنت ها موثر باشند. در نتیجه می توان گفت نحوه مراقبت است که تعیین می کند طول عمر ایمپلنت ها چقدر باشد.

     مراقبت های پس از مینی ایمپلنت ها

     مراقبت های پس از ایمپلنت تفاوت چندانی با اصول مراقبتی دندان های طبیعی خود ندارد. همانطور که به جا ماندن مواد غذایی در لابه لای فواصل دندانی می تواند تجمع باکتری ها را نتیجه دهد، این مسئله برای ایمپلنت های دندانی نیز صدق می کند. چند نکته مهم را به شما یادآور می شویم:

    رژیم غذایی

    سعی کنید رژیم غذایی خاصی را تا چند روز پس از عمل ایمپلنت داشته باشید؛ از غذاهای مایع و گرم استفاده کنید و به هیچ عنوان غذا و خوراکی های سفت و چسبنده (تنقلاتی مانند چیپس، پفک و کرانچی) را با دندان ایمپلنت شده میل نفرمایید چون میزان فشاری را به ایمپلنت ها وارد می کند که ممکن است باعث شکستن یا حرکت ایمپلنت شود.

     بهداشت دهان و دندان

    اصول بهداشت دهان و دندان را به طور صحیح و منظم انجام دهید و استفاده روزانه از مسواک و خمیر دندان را فراموش نکنید که سهم بزرگی در سلامت دندان های شما خواهد داشت. 

     عمل به توصیه های متخصص ایمپلنت

    سعی کنید به توصیه های دندانپزشک خود تا حد امکان عمل کنید تا عوارض بعد از مینی ایمپلنت را به حداقل برسانید. برای کاهش درد و ورم در ناحیه صورت و  محل کاشت از کمپرس سرد و داروهای تجویزی پزشک در بازه زمانی مشخص استفاده کنید. مراقب بخیه ها باشید،آن را دستکاری نکنید تا روند بهبود دندان شما به تعویق نیفتد بدون هماهنگی با متخصص ایمپلنت خود اقدام به کشیدن آن نکنید.

     قیمت مینی ایمپلنت ها 

    راحت تر بودن فرآیند کاشت ایمپلنت در مینی ایمپلنت ها و کوچکتر بودن سایز آن می توانند در کاهش هزینه ها در مقایسه با قیمت ایمپلنت دندان معمولی موثر باشد.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :