آندربایت چیست؟

توضیحات:

  • به نام خدا

    آندربایت که با نام‌های دیگری مانند مال اکلوژن کلاس ۳ و پروگناتیسم، شناخته می‌شود یک عارضه است که در آن فک تحتانی (پایینی) فرد کمی جلوتر از فک فوقانی (بالایی) آن قرار دارد. این عارضه که می تواند ناشی از عادات کودکی، وراثت، تومور و صدمات فیزیکی باشد، در موارد خفیف خود، معمولا مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کند؛ اما در موارد شدیدتر ممکن است مشکلات برای فرد در جویدن، تکلم و زیبایی و.. ایجاد نماید. دقت کنید این عارضه هم مانند هر عارضه دیگری در دندانپزشکی قابل درمان است. اگر می‌‍خواهید مشکلات احتمالی که آندربایت برای شما ایجاد می‌ک‍ند و راه های و نحوه جراحی آن و یا راه های پیشگیری این عارضه در کودکان و درمان آن در بزرگسالان را بدانید؛ خواندن این مقاله می‌تواند به شما کمک نماید.

    عوارضی که آندربایت شدید می‌تواند ایجاد نماید

    • مشکلاتی در جویدن و یا گاز زدن
    • ایجاد درد در ناحیه دندان ها و فک
    • ایجاد مشکل در بیان برخی از حروف و در نتیجه ایجاد مشکل در تکلم فرد
    • ایجاد مشکلات در چهره فرد و به خطر انداختن زیبایی ظاهری و به هم زدن طرح لبخند
    • می توانید باعث کج شدن دندان ها نیز شود (به دلیل فشار نا متوازن در آندربایت شدید)

    عوامل و دلایلی که باعث به وجود آمدن آندربایت می شود

    آیا به وجود آمدن آندربایت دلیل خاصی دارد؟ آندربایتمی‎‌تواند نتیجه عادات بد در کودکی و یا ریشه در ژنتیک داشته باشد، البته عوامل دیگر زیادی می‌تواند باعث ایجاد آندربایت در افراد شود؛ در واقع این عارضه به معنای تراز و همسان نبودن دو فک تحتانی و فوقانی است که می‌تواند دلایل زیادی در به وجود آمدن این نوع مال اکلوژن دخیل باشند، مانند:

    وراثت

    بیشترین عاملی که در ایجاد آندربایت دخیل است، وراثت و یا همان ژنتیک افراد است. به یاد داشته باشید که هر یک از والدین که دچار آندربایت باشد می‌تواند این عارضه را به نسل بعد خود منتقل نماید و کودکانی متولد شوند که دارای فک کوچک هستند که در بزرگسالی ایجاد آندربایت نماید.

    عادات غلط در کودکی

    برخی عادات غلط در کودکی می‌تواند، باعث ایجاد مشکلاتی مانند؛آندربایت در بزرگسالی شوند. دقت نمایید که دندان ها و فک یکی از بخش های از بدن هستند که بسیار تحت تاثیر عادات بد در کودکی قرار می‌گیرند، پس اگر دارای نوزاد تازه متولد شده هستید و نگران مشکلات و عارضه هایی که ممکن است در آینده برای او ایجاد شود، هستید. این موارد را به یاد داشته باشید:

    • اجازه ندهید کودک شما بیش از حد انگشت شست خود را بمکد.
    • اگر کودک شما عادت دارد که با زبان به دندان های فک پایین خود فشار وارد نماید، این عادت را از او دور کنید.
    • در کودکان بالای سه سال پستانک استفاده نکنید؛ مکیدن در طولانی مدت باعث ایجاد آندربایت در کودکان می‌شود.
    • تغذیه طولانی مدت از شیشه شیر

    تومورها

    توجه داشته باشید که گاهی شما دارای تومورهایی در ناحیه فک پایینی خود هستید، این تومورها قابل درمان هستند و می توانید آن ها را به راحتی خارج نمایید؛ اما ممکن است که دچار عوارض این تومور ها شوید که یکی از عوارض ماندگار بعد از آن ها ایجاد آندربایت در شما است.

    صدمات وارد شده به فک

    استخوان های فک به گونه ای هستند که بعد ایجاد آسیب در آن ها، هرگز به صورت صحیح در کنار یکدیگر قرار نخواهند گرفت و این موضوع به این معنا است که اگر در ناحیه فک شما آسیب و یا صدماتی سنگین وارد شود، شما دچارآندربایت خواهید شد حتی اگر شکستگی در ناحیه فک شما به طور کامل درمان گردد.

    راه های درمان آندربایت

    توجه کنید که راه های درمانی زیادی برای این نوع عارضه مطرح گشته به گونه که هر کدام می‌تواند در درجات مختلف آندربایت را درمان کنند؛ از جمله این درمان ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    ارتودنسی

    چنانچه آندربایت شدیدی باشد؛ انجام ارتودنسی دندان موثر نخواهد بود! اما اگر شما دچار عارضه آندربایت خفیف باشید، و تعداد کمی از دندان های شما درگیر این عارضه شده باشند و بیرون زدگی فک تحتانی شما کم باشد، متخصص دندانپزشک می‌تواند برای شما ارتودنسی تجویز نماید و با این کار دندان ها و فک شما اصلاح شود. که در این صورت کم بودن آندربایت متخصص ارتودنسی از سیم ها و بریس های پلاستیکی برای شما استفاده خواهد کرد.

    کشیدن یک یا چند دندان

    گاهی در آندربایت شدید، تراکم دندان های شما بالا است و دندانپزشک مجبور میشود تا با کشیدن یک یا چند دندان، دندان های شما را اصلاح نماید.

    جراحی

    در موارد بسیار شدید متخصص راه دیگری جز جراحی برای اصلاح فک شما نخواهد داشت، که بعد از جراحی این مشکل شما به احتمال زیاد حل می‌شود، که متخصص در طی جراحی می‌تواند یکی از اصلاحات زیر را پیش بگیرد:

    • عقب کشیدن فک تحتانی
    • جلوکشیدن فک بالایی
    • تغییر شکل کلی در فک
    • استفاده از سیم یا پیچ اسکرو و صفحات مخصوص

    دو نکته مهم

    توجه داشته باشید که جراحی فک ممکن است که با درصد بالا شما را درمان کند، اما می‌تواند عوارضی نیز به همراه داشته باشد؛ مانند مشکلات مربوط به بیهوشی، خونریزی و عفونت و یا…

    توجه کنید هر چه در سنین کمتر اقدام به رفع مشکل آندربایت نمایید، مشکلات و هزینه های کمتری متحمل خواهید شد.

    توصیه

    اگر کودک شما دچار نقص مادرزادی آندربایت است، بهتر است در همان ابتدا اقدام به درمان نمایید و همچنین عاداتی که در ابتدا گفته شد را از کودک خود دور نمایید تا باعث شدید تر شدن این عارضه نشود. کودکان بالای هفت سال که دچار نوع خفیف این عارضه هستند، می‌توانند با استفاده از ارتودنسی درمان شوند. اما اگر کودک شما دچار آندربایت شدید است بهتر است هر چه زودتر برای درمان این عارضه اقدام به جراحی کنید؛ زیرا با بالا رفتن سن هم آندربایت شدید تر خواهد شد و هم درمان و نحوه جراحی آن دشوار تر می‌شود.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :