چه کسانی نمی توانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند؟

توضیحات:

  • به نام خدا

    با وجود تمام مزایای ایمپلنت دندان؛ برخی از افراد نمی توانند از ایمپلنت استفاده کنند. اگر می‌خواهید بدانید چه کسانی واجد شرایط انجام این عمل نیستند و به جای استفاده از این روش باید چه اقداماتی را انجام دهند؛ ما را تا انتها همراهی کنید.

    چه افرادی نمی توانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند؟

    برای واجد شرایط بودن جهت استفاده از روش درمانی کاشت دندان، باید یک سری معیارها را رعایت کنید و یک سری فاکتورها را داشته باشید. مهمترین معیاری که پزشکان قبل از ایمپلنت دندان به آن توجه می‌کنند؛ وجود توده استخوانی کافی در ناحیه فک است. اگر به هر دلیلی توده استخوانی فک‌تان کافی نباشد؛ واجد شرایط استفاده از این گزینه نیستید. عوامل ژنتیکی یا برخی از بیماری‌های زمینه‌ای می‌توانند تراکم توده استخوانی را در بدن تحت تاثیر قرار داده و امکان استفاده از این روش درمانی را سلب کنند.

    حتی اگر بیماری زمینه‌ای دارید که ممکن است تاثیری روی توده استخوانی بدن‌تان نداشته باشند؛ باز هم ممکن است به تشخیص پزشک جزء افرادی قلمداد شوید که نمی توانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند. به عنوان مثال اگر سیگار می‌کشید یا به بیماری لثه مبتلا هستید؛ دندانپزشک یا جراح ممکن است شما را از انجام این روش منع کند.

    این شرایط و سایر مشکلاتی که توانایی سیستم ایمنی بدن برای محافظت از خود را کاهش می‌دهند؛ می‌توانند منع استفاده از ایمپلنت را تقویت کنند. بنابراین اگر از این دسته افراد هستید ممکن است روش کاشت برای شما مناسب نباشد.

     

    مشکلات دهان و دندان خود را حل کنید

    اگر بهانه‌ای برای متوقف کردن مصرف سیگار نیاز دارید؛ از این فرصت استفاده کنید. مواد شیمیایی موجود در سیگار و سایر محصولات دخانی، دهان شما را خشک می‌کنند و باعث می‌شوند لثه‌ها تحلیل رفته و ریشه‌های دندان در برابر باکتری‌ها آسیب‌پذیر شوند. همچنین میزان خون و گلبول‌های سفیدی که به دهان خشک می‌رسد، بسیار کم است. بنابراین بافت‌های دهانی نمی‌توانند در این شرایط مانند گذشته قوی بوده و با عفونت مبارزه کنند.

    همان مواد شیمیایی مضری که در دخانیات وجود دارد می‌توانند به بافت‌های دهان آسیب رسانده و پاسخ سیستم ایمنی بدن را آسیب‌پذیر کنند. بنابراین قبل از انجام عمل ایمپلنت، باید سیگار را کنار بگذارید و به بدن خود فرصت دهید تا ریکاوری شود. بعد از مدتی دوباره با دندانپزشک یا جراح در مورد استفاده از این روش درمانی مشورت کنید.

    علاوه بر این اگر بیماری مانند التهاب لثه دارید یا در حال حاضر به عفونت دهان مبتلا هستید؛ بهتر است عمل ایمپلنت را به تاخیر بیاندازید. این عفونت می‌تواند به محل نصب ایمپلنت در فک سرایت کرده و عوارض ایمپلنت دندان برای این افراد مشخص است و باید با دکتر خود مشورت کنند. قبل از این عمل مطمئن شوید که تمام مشکلات بهداشتی دهان و دندان خود را برطرف کرده‌اید. وقتی دهانی سالم دارید و وضعیت دندان‌هایتان در حالت ایده آل است، می‌توانید بهترین نتیجه را از این عمل کسب کنید.

    از عمل پیوند استخوان در فک استفاده کنید

    همانطور که گفتیم محدودیت در توده استخوانی فک می‌تواند موجب منع استفاده از این روش درمانی شود و ممکن است دندانپزشک یا جراح را به دلایلی از کاشت دندان پشیمان کند. با این وجود این افراد باز هم می‌توانند از کاشت ایمپلنت استفاده کنند. به شرطی که ابتدا مشکل توده استخوانی فک‌شان برطرف شود. شما می‌توانید با مراجعه به دندانپزشک مجرب و متبحر، استخوان فک خود را پیوند بزنید. استخوان پیوندی را می‌توان از هر جای از بدن گرفته و به فک منتقل کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد بهتر است با دندانپزشک مشورت کنید.

    پس از پیوند استخوان باید چند ماه صبر کنید تا روند ادغام صورت گیرد. سپس بعد از اینکه فک قوی‌تر شد، دندانپزشک به توده استخوان بیشتری دسترسی پیدا کرده و می‌تواند تشخیص دهد که آیا شما برای کاشت ایمپلنت آماده هستید یا خیر؟ معمولا افرادی که این پیوند را انجام می‌دهند؛ بعد از طی کردن دوره درمان خود دیگر مشکلی برای ایمپلنت ندارند.

    از دندانپزشک در مورد دیگر روش‌های درمانی مانند بریج یا پروتز سؤال کنید

    برخی از بیماران تمایل ندارند که از روش پیوند استخوان برای ایمپلنت استفاده کنند. برخی نیز علی‌رغم تلاش‌های فراوان نمی‌توانند سیگار کشیدن را کنار بگذارند. خوشبختانه به غیر از ایمپلنت روش‌های دیگری نیز برای پر کردن جای خالی دندان‌های از دست رفته وجود دارد. اما هیچ کدام از آنها نتیجه‌ای مانند ایمپلنت ندارند. این افراد باید از گزینه‌های دیگری که پیش روی‌شان است استفاده کنند. بریج یا همان تکنیک پل یکی از ساده‌ترین راه‌حل‌ها برای این دسته از افراد است.

    برای نصب بریج، دندانپزشک مینای دو دندانی که در طرفین دندان آسیب دیده وجود دارد را می‌تراشد و پلی روی این دو دندان نصب می‌کند. سپس جای خالی دندان افتاده و تاج دندان‌های تراشیده شده را با تاج مصنوعی پر می‌کند. دندان ترمیم شده به این شیوه ظاهراً مانند دندان طبیعی عمل می‌کند. تنها تفاوت بریج با ایمپلنت این است که در بریج فشار دندان کاذب روی دندان‌های اطراف است اما در ایمپلنت فشار روی پیچی است که در استخوان فک کار گذاشته شده است. با نصب بریج می‌توانید با اطمینان غذا بخورید، صحبت کنید و لبخند بزنید.

    گاهی نیز برای برخی از بیماران از پروتز استفاده می‌شود. اما بیشتر افراد کاشت یا بریج را ترجیح می‌دهند. ایمپلنت‌ها و بریج‌ها مانند دندان مصنوعی لغزندگی نداشته و در صورت شکستن، نیاز به تعمیر اساسی نیز ندارند. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد ایمپلنت دندان و سایر گزینه‌های درمانی داشته باشید؛ بهتر است بقیه پست‌های سایت ما را بخوانید.


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :