دلایل پس زدن ایمپلنت دندان

توضیحات:

  • به نام خدا

    علت ایمپلنت ناموفق چیست؟

    برخی اوقات مراحل انجام ایمپلنت دندان کاملا موفق نخواهد بود! دلایل متنوعی وجود دارند که می‌توانند دست به دست هم داده و موجب پس زدن ایمپلنت و در نتیجه باعث خارج کردن آن شود که در میان این دلایل مهمترین آن عفونت لثه ها است. البته برخی عوارض ایمپلنت دندان نیز می توانند پس زدن ایمپلنت دندان را به وجود آوردند.

    عفونت لثه

     یکی از دلایل شایع که افراد بعد از کاشت ایمپلنت با آن روبرو می‌شوند و باعث خارج کردن ایمپلنت میگردد، عفونت لثه ها است. به دلیل اینکه پایه ایمپلنت در استخوان فک قرار گرفته و داخل لثه می باشد، این جسم خارجی در لثه می تواند باعث عفونت شود و لثه شما و بافت های اطراف، این جسم خارجی را نپذیرند و باعث پس زدن ایمپلنت گردد و شما را مجبور سازد تا برای خارج کردن ایمپلنت و جراحی یا پیوند لثه خود اقدام نمایید.

    شکستن ایمپلنت

    گاهی افراد به دلیل پایه فلزی که در این روش بکار رفته تصور می‌کنند ایمپلنت کاشته شده بسیار مقاوم است به گونه ای که میتوانند هر فشاری که میخواهند به آن وارد کنند. اما اینگونه نیست پایه ایمپلنت ها دارای مقاومت بالایی هستند؛ اما فشار زیادی که از عادات نادرست استفاده از دندان در طولانی مدت میتواند باعث شکستن آن شود و ممکن است که روکش و یا حتی پایه ایمپلنت شما شکسته و یا جابجا شود. شکستن پایه ایمپلنت می‌تواند بسیار دردناک باشد و گاهی باعث می‌شود تا دندانپزشک به طور کامل ایمپلنت شما از پایه خارج نماید و برای گذاشتن ایمپلنت جدید اقدام کند و این می‌تواند شما را مجبور کند تا دوباره مورد جراحی قرار گیرید. اما در صورتی که فشارهای وارد شده باعث کج شدن ایمپلنت شما شود، شما کارایی کامل دندان ایمپلنت شده خود را از دست می‌دهید. توجه کنید که جابجا شدن ایمپلنت ممکن است احتمال ایجاد عفونت در لثه را برای شما افزایش دهد؛ بسیار مراقب ایمپلنت کاشته شده خود باشید.

    جوش نخوردن پایه ایمپلنت

    گاهی علاوه بر آسیب به لثه، استخوان فک شما آسیب می بیند، توجه داشته باشید که اگر استخوان فک شما بعد از کاشت ایمپلنت رشد نکند، باید برای خارج کردن ایمپلنت خود اقدام نمایید.

    عوامل موثر در انتخاب روش خارج کردن ایمپلنت ناموفق

    بعد از اینکه دندانپزشک تشخیص دهد که کدام دلیل باعث پس زده شدن ایمپلنت شما شده، باید برای خارج کردن و روش آن تصمیم گیری نماید که این روش انتخابی به عوامل مختلفی بستگی دارد:

    1. موقعیت ایمپلنت: اینکه ایمپلنت شما در فک بالایی باشد یا پایینی، میتواند در روش خارج کردن ایمپلنت شما تاثیرگذار باشد، اگر ایمپلنت کاشته شد در فک بالایی شما باشد به علت وجود عصب و حفره های سینوسی، خارج کردن ایمپلنت شما با حساسیت بیشتری همراه خواهد بود و اگر در فک پایینی شما باشد این کار سخت تر خواهد بود.
    2. طول عمر ایمپلنت: هر چه از کاشت ایمپلنت شما زمان بیشتری گذشته باشد خارج کردن آن شما دشوارتر خواهد بود و با درد بیشتری همراه است.
    3. اندازه دندان ایمپلنت شدهبسته به اینکه کدام دندان شما در فک ایمپلنت شده و پهنای آن چقدر است میتواند در روش خارج کردن ایمپلنت شما موثر باشد.

    روش های خارج کردن ایمپلنت پس زده شده

    بسته به عوامل موثر در انتخاب روش خارج کردن ایمپلنت که بیان کردیم، جراح شما می‌تواند دو روش را انتخاب نماید و آنچه که روش های خارج کردن ایمپلنت بسیار مهم است این است که استخوان فک بیمار سالم بماند تا برای کاشت ایمپلنت جدید در آینده بتواند اقدام کند:

    استفاده از دستگاه پیزو الکتریک

    این ابزار با ایجاد انرژی مافوق صوت می‌تواند باعث خالی شدن استخوان اطراف ناحیه ایمپلنت شود و خارج کردن ایمپلنت را راحت تر و آسان تر خواهد کرد.

    دستگاه trough bur

    این دستگاه می‌تواند بخش کوچکی از استخوان فک شما را برش بزند و این کار می‌تواند خارج کردن ایمپلنت را راحت تر سازد.

    اقدامات بعد از خارج کردن ایمپلنت جهت ترمیم آن

    1. کاشت ایمپلنت جدید: گاهی خارج کردن ایمپلنت شما با موفقیت انجام شده و شما بلافاصله بعد از خارج کردن ایمپلنت خود می‌توانید برای کاشت ایمپلنت جدید اقدام نمایید و آسیب به ناحیه اطراف فک شما بسیار کمتر بوده است.
    2. فرصت دادن به درمان دندان: گاهی آسیب به بافت و استخوان فک زیاد بوده و در این صورت جراح به شما توصیه می‌کند تا حدود دو ماه اقدام به ایمپلنت جدید نکرده و تنها از محل ایمپلنت خارج شده خود به خوبی مراقبت نمایید تا در این مدت عفونت ها کاهش یابد و بتوانید بعد از مدتی برای ایمپلنت جدید خود اقدام نمایید.
    3. پیوند استخوان: اگر در هنگام خارج کردن ایمپلنت دندانپزشک نتواند استخوان فک شما را حفظ نماید بعد از خارج کردن ایمپلنت باید برای پیوند استخوان خود اقدام نمایید و ابتدا استخوان از دست رفته خود را پیوند زده و سپس برای کاشت ایمپلنت جدید خود اقدام نمایید.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :