عملکرد دستگاه های ارتودنسی
توضیحات:
-
به نام خدا
اگر تصمیم به درمان ارتودنسی گرفته اید یا یکی از نزدیکان شما قصد ارتودنسی دارد، بی شک آگاهی از نحوه عملکرد دستگاه های ارتودنسی برای شما جالب توجه خواهد بود. قبل از هر اقدامی متخصص ارتودنسی شرایط شما را بررسی می نماید و در صورتی که تشخیص دهد مشکل شما با درمان ارتودنسی قابل حل است، از این دستگاه ها برای درمان شما بهره می گیرد.
نحوه عملکرد دستگاه های ارتودنسی بسیار متنوع است و هر یک بر اساس شرایط بیمار با هدف مشخصی استفاده می شوند. اساس عملکرد دستگاه های ارتودنسی بر محور وارد کردن نیرو به دندان ها و فک و بدین ترتیب جا به جایی تدریجی و آهسته است. این جا به جایی به قدری آهسته است که ممکن است برای شما نا محسوس باشد. البته در صورتی که قرار باشد فضای خالی دندان ها که حتی ممکن است با تشخیص متخصص کشیده باشید، با درمان ارتودنسی پر شود، ممکن است این جا به جایی برای شما محسوس تر باشد.
دستگاه های ارتودنسی قرار گرفتن دندان ها نسبت به یکدیگر و ناهنجاری های فک را نیز اصلاح می نمایند. در ملاقات های منظمی که با متخصص خود دارید، این دستگاه ها برای مرحله بعدی تغییرات، فعال می شوند تا کاملا آهسته و معمولا طی مدت 2 سال، فرایند درمان شما کامل شود.
نقش براکت ها درعملکرد دستگاه های ارتودنسی
نحوه عملکرد دستگاه های ارتودنسی با وارد کردن نیرو و جا به جایی تا حصول نتیجه مورد نظر است. یکی از مهم ترین قسمت دستگاه های ارتودنسی براکت ها هستند، براکت ها که ممکن است فلزی یا سرامیکی باشند، براکت ها به دندان چسبانده یا باند می شوند و نگه دارنده سیم های ارتودنسی هستند. سیم های ارتودنسی، معمولا سیم هایی فلزی هستند که دندان ها را به محل مورد نظر هدایت می کنند.برای جلوگیری از طولانی شدن درمان و حصول بهترین نتیجه لازم است تا به توصیه های متخصص ارتودنسی توجه نمایید تا از شکستن براکت ها جلوگیری شود. همچنین ملاقات های منظم برای تنظیم طول سیم های ارتودنسی ضروری است. ممکن است متخصص ارتودنسی از الاستیک ها نیز برای درمان استفاده نماید. الاستیک ها که به براکت ها و سایر دستگاه های ارتودنسی بسته می شوند، نوارهای کوچک کشی هستند که به دندان ها فشار می آوردند تا بهتر جا به جا شوند.
دستگاه Herbst
یکی از پارامتر های مهم در انتخاب و نحوه عملکرد دستگاه های ارتودنسی وضعیت فک و وجود ناهنجاری فک می باشد. ممکن است متخصص ارتودنسی تشخیص دهد که بیمار دارای ناهنجاری فک می باشد .اگر فک پایین بیمار عقب باشد با دستگاه هربست می توان فک پایین را به جلو هدایت کرد . هربست فک پایین را به جلو رانده و در هدایت دندان های فک بالا به سمت عقب تاثیرگذار است. دستگاه هربست که معمولا همراه با براکت ها استفاده می شود، در درمان فک پایین رشد نیافته موثر است. این دستگاه ممکن است بر اساس شرایط بیمار به تنهایی نیز مورد استفاده قرار گیرد. معمولا بیماران در سن نوجوانی از این دستگاه استفاده می نمایند و می تواند مانع از جراحی فک در بزرگسالی آنان شود.دستگاه های ارتودنسی توسعه دهنده کام یا Palatal Expander
دستگاه های ارتودنسی از نوع توسعه دهنده کام بر اساس ایجاد فضا در کام بالا است به نحوی که دندان های بالا و پایین به راحتی با یکدیگر جفت شوند. استفاده از این دستگاه گام بزرگی در داشتن یک لبخند زیبا محسوب می شود. البته تمامی بیماران برای درمان به توسعه دهنده کام نیاز ندارند. در هر بار تنظیم و فعال نمودن، این دستگاه فشار ملایمی را به فک بالا وارد می نماید. در صورتی که متخصص ارتودنسی تشخیص دهد برای درمان به این دستگاه نیاز دارید، ممکن است فقط در بخشی از مدت زمان درمان از آن استفاده نمایید.نگه دارنده یا ریتینر ها
رینتینر ها از جمله دستگاه های مهم ارتودنسی هستند. نحوه عملکرد دستگاه های ارتودنسی به صورتی است که در طول مدت درمان به صورت فعال دندان ها و فک را جا به جا می نمایند اما لازم است پس از حصول نتیجه مطلوب، با ثابت نگه داشتن دندان ها و فک تلاش شود تا لثه ها و سایر اجزا را با تغییرات سازگار نمود. ریتینر ها این مسئولیت را بر عهده دارند. بنابراین از جمله دستگاه های مهم ارتودنسی محسوب می شوند. ریتینر یا نگه دارنده ها، انواع مختلفی دارند که نوع مناسب درمان شما توسط متخصص ارتودنسی پیشنهاد می شود.