باند Composite چیست؟

توضیحات:

  • به نام خدا

    باند کمپوزیت یکی از روش های آسان و ارزان قیمت برای زیبایی دندانهاست. در این روش دندان های بیمار قالب‌گیری و شکل ‌دهی می شود. اگر دندان های بیمار دندانه دار باشند و یا فاصله کمی بین دندان ها افتاده باشد، می توان با استفاده از باند کمپوزیت براحتی این عارضه ها را از بین برد. حتی در مواردی که دندان ها لکه دار هستند، می توان با استفاده از این روش لکه ها را مخفی و دندان ها را سفید و درخشان کرد.

    باند Composite در یک جلسه بر روی دندانهای بیمار قرار می گیرد. هزینه باند کردن هم همانند ارتودنسی و یا روکش کردن بالا نیست. اما از آنجا که به دندانپزشکی زیبایی مربوط می شود، بیمه هزینه درمان را پرداخت نمی کند و تمام هزینه ها توسط بیمار پرداخت می شود.
     

    باند Composite برای چه کسانی مناسب است؟
    استفاده از باند Composite برای همه مناسب نیست. برای مثال کسانی که دندان های به شدت نامرتب دارند، تنها با روش ارتودنسی می توانند زیبایی دندان های خود را بازیابند. همچنین اگر دندان ها پوسیده و یا خراب شده باشند، نباید از این روش استفاده شود. زیرا پوسیدگی دندان در زیر باند Composite پنهان می ماند و به مرور زمان ساختار دندان به طور کلی از بین می رود که دیگر با هیچ روشی قابل بازسازی نیست. در واقع روش باند Composite برای آن دسته از بیمارانی مناسب است که دندان های سالم دارند و می خواهند دندانها و لبخندشان زیبا شود.

     

    نتیجه روش باند Composite

    روش باند Composite بدون خطر و نتیجه آن مطلوب بیماران است. این روش نسبت به سایر عمل های زیبایی دندان موثرتر و آسانتر است. اما یکی از مشکلات آن، حذف قسمتی از مینای دندان است. به طوری که دندانپزشک زیبایی برای شکل دهی به کامپوزیت مجبور است تا قسمتی از مینای دندانی را حذف کند. در این صورت باند Composite براحتی و با استفاده از ابزار دندانپزشکی بر روی دندان مورد نظر متصل می شود. در انتهای کار با استفاده از نور لیزر، کامپوزیت شکل داده می شود و با سوهان کشیدن بر روی آن، ساختار دندان طبیعی و زیبا می شود.
     

    مراقبت‌ از باند Composite

    باند Composite به مراقبت زیادی نیاز دارد. اگر چه این ماده مقاومت و دوام بالایی دارد، اما بی توجهی به آن و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان موجب آسیب و لب پر شدن کامپوزیت می شود که نهایتا پوسیدگی دندان ها  را به دنبال دارد. برای تمیز نگه داشتن باند Composite باید هر روز دندان ها را مسواک زد. استفاده از دهانشویه هم آسیب دندان ها را تا 45 درصد کاهش می دهد. همچنین کسانی که برای زیبایی دندان ها از باند Composite استفاده کرده اند، بهتر است از گاز زدن مواد خوراکی سخت و یا یخ برای جلوگیری از ترک خوردگی اجتناب کنند.
     

    موارد استفاده از باند Composite

    در موارد زیر می توان از باند Composite استفاده کرد:

    • اگر دندان ها پوسیده شده اند: در این صورت ابتدا پوسیدگی دندان برداشته می شود و سپس دندانپزشک با استفاده از باند Composite سطح خالی دندان را پر می کند.
    • اگر دندان لب پر شده و یا ترک خورده باشد، باند Composite بهترین گزینه است.
    • افرادی که به زیبایی دندان های خود اهمیت زیادی می دهند و بخواهند برای بلند کردن تاج دندان ها و یا تغییر شکل آنها اقدام کنند، باند Composite پیشنهاد می شود.
    • به جای مواد پرکننده آمالگام می توان از باند Composite استفاده کرد.
    • اگر لثه ها تحلیل رفته باشند، برای مراقبت از ریشه دندان می توان از باند Composite استفاده کرد.

    معایب روش باند Composite

    مقاومت باند Composite در مقابل لکه ها به اندازه دندان های طبیعی نیست. همچنین دوام و استحکام مواد دیگری همچون ونیر و یا آمالگام را ندارد. اگر از باند Composite به خوبی مراقبت نشود، پس از مدتی از دندان ها جدا می شود. این روش تنها برای معایب کوچک دندانی کاربرد دارد. طول عمر باند Composite بین 3 تا نهایت 10 سال است و پس از آن باید تعویض شود.


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :