دندان عقل

توضیحات:

  • به نام خدا

    دندانِ عقل یا مولر سوم یکی از سه دندان مولر در انتهای لثه‌ها و خلفی‌ترین این سه مورد است. سنی که دندان عقل رویش می‌یابد متغیر است اما معمولاً در اواخر نوجوانی و اوایل دهه بیست اتفاق می‌افتد. اکثر بزرگسالان دارای چهار دندانِ عقل هستند که از هر چهار عدد دندانِ عقل حداقل یکی رشد می‌کند اما وجود هیچ‌یک، کمتر یا بیشتر از ۴ عدد نیز امکان پذیر است.

    معمولا در اطراف دندانِ عقل نهفته یک کیست وجود دارد. سن رویش دندان عقل بین جمعیت‌های مختلف تفاوت قابل توجهی دارد. به عنوان مثال، دندان‌های عقل در افراد آسیایی و اروپایی زودتر از افراد آفریقایی رشد می‌کند. به طور کلی رویش دندانِ عقل بین سن 17 تا 21 سالگی و در برخی افراد در اوایل سن 13 سالگی شروع شود و به طور معمول قبل از 25 سالگی اتفاق می‌افتد. اگر تا سن 25 سالگی رویش نداشته باشند معمولاً دیگر رشد نخواهد کرد.

    مشکلات دندان عقل چه هستند؟

    دندان‌های عقل که تا حدی از لثه خارج شده‌اند ممکن است باعث التهاب و عفونت در بافت‌های اطراف لثه شوند که اصطلاحاً به آن پریکورونیت گفته می‌شود. برخی از درمان‌های محافظه کارانه‌تر مانند عمل جراحی، ممکن است برای درمان برخی موارد مناسب باشند. در صورت رویش نهفته دندانِ عقل، آن‌ها معمولاً قبل از بروز مشکلات، جراحی می‌شوند اگرچه برخی مخالف کشیدن یا جراحی پیشگیرانه دندان، عقل هستند. اگر فضای کافی برای رویش عادی دندان‌ها وجود نداشته باشد، ممکن است دندان‌های عقل به دلایلی مانند کوچک بودن فک، برای رشد تحت فشار قرار بگیرند و به صورت نهفته به شکل افقی یا عمودی باقی بمانند.

    دندان‌های عقل نهفته بعضی اوقات برای درمان ارتودنسی برداشته می‌شوند، زیرا دندانپزشکان معتقدند که دندان‌های دیگر را حرکت می‌دهند و باعث ازدحام و نامرتبی می‌شوند، اگرچه این مورد امرزوه مانند قبل پذیرفته شده نیست. اگر بهداشت دهان و دندان، با وجود دندانِ عقل دشوارتر باشد، دندانِ عقل نهفته ممکن است دچار پوسیدگی سطحی یا پوسیدگی ریشه شود و برای دندان‌های آسیای بزرگ بعد از خود نیز مشکل ایجاد کند. از جمله علائم مشکلات دندانِ عقل موارد زیر را برشمرد.

    • بوی بد دهان:  بوی بد دهان و لثه‌های اطراف دندانِ عقل نهفته، می‌توانند ذرات غذا را به دام بیندازند در نتیجه این منطقه به دلیل محیط مرطوب و گرم، محل پرورش باکتری‌ها هستند.
    • درد مداوم: دندانِ عقل می‌تواند منجر به تحریک و درد در مناطق اطراف شود که ادامه دار است.
    • مشکل باز کردن دهان: به دلیل تورم و فشار، خوردن غذا و باز کردن فک مشکل می‌شود.
    • نامنظم شدن دندان‌ها: با رشد دندانِ عقل، دندان‌های جلوتر در اثر فشار حرکت می‌کنند، کوچک بودن فک و یا رشد زاویه‌دار دندانِ عقل  دلیل دیگر نامرتب شدن نظم دندانی است.
    • تورم لثه: رویش، جوانه زنی یا حتی نهفته بودن دندانِ عقل، باعث التهاب و تورم بافت اطراف می‌شود و خود این تورم باعث گاز گرفتن آن و افزایش درد  زخم لثه می‌شود که پریکورونیت نام دارد. علائم شدید پریکورونیت، تورم صورت و اسپاسم بافت عضلانی فک هستند.
    • سردرد یا میگرن: در صورت عدم وجود سایر دلایل برای سردرد، رشد دندانِ عقل، مفصل گیجگاهی فکی دچار استرس یا دررفتگی و باعث درد در عضلات اطراف، سر، گردن و صورت می‌شود.
    • فک متورم / تورم غدد در شانه و گردن: عفونت مهمترین دلیل تورم غدد لنفاوی گردن یا فک است و دندانِ عقل نهفته از این قاعده مستثنی نیست.
    • ایجاد حفره: رشد جهت‌دار دندانِ عقل و تجمع غذا و باکتری در اطراف آن باعث ایجاد حفره و شکاف می‌شود.
    • سینوس، تب و گلو درد: اگر ریشه دندانِ عقل در قوس فوقانی به سمت سینوس‌های بالایی فشار ایجاد کند، سردرد و همچنین فشار و احتقان در ناحیه فک بالا احساس می‌شود و دندانِ عقل نهفته، ایجاد درد در گلو و گردن است.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :