پیوند لثه چیست و چه کسانی باید آن را انجام دهند؟

توضیحات:

  • به نام خدا

    در ابتدا باید به این موضوع بپردازیم که پیوند لثه چیست؟

    در واقع پیوند لثه یکی از جراحی های کوچک بوده که در حیطه دندانپزشکان و یا متخصصین پریودنتیست است، که معمولا برای افرادی به کار می رود که لثه آن‌ها تحلیل رفته باشد. اما چه کسانی باید این عمل را انجام دهند؟ لثه، به طور دقیق به قسمتی گفته می‌شود که روی ریشه دندان را می‌ پوشاند و خط لثه هم به خطی که در بین لثه و دندان‌ها قرار دارد گفته می‌شود. حالا در نظر بگیرید که لثه فردی تحلیل رفته و خط لثه آن بالاتر از حد معمول است؛ این فرد دچار لق شدن دندان و یا در موارد شدیدتر شاهد افتادن دندان های خود است. به همین دلیل نیاز به پیوند لثه دارد. علاوه بر این، عمل پیوند لثه برای اصلاح لبخند نیز کاربرد دارد.

    عمل پیوند لثه چطوری انجام میشود؟

    بسیاری از بیماران هنگام مراجعه به دندانپزشک خود، می‌پرسند که آیا این جراحی درد دارد؟ باید گفت که این جراحی به دلیل بی حسی موضعی که در آن استفاده می‌ شود هیچ دردی برای شما به همراه نخواهد داشت. پس نگران درد این جراحی نباشید، البته بعد از انجام این جراحی ممکن است کمی احساس درد داشته باشید و مدت زمان آن نیز بسیار کم است و لازم نیست شما در چندین مرحله و در چند ساعت متوالی در حال جراحی باشید و در نظر داشته باشید این جراحی قطعا به طراحی زیبایی لبخند شما نیز کمک خواهد کرد. با توجه به نوع این بیماری و شدت آن در افراد مختلف متخصصین پریودنتیست، یک نوع از جراحی پیوند لثه را انجام می‌دهد، که این جراحی به ۳ دسته تقسیم بندی می‌شود؛

    انواع جراحی پیوند لثه

    بافت اتصال:

    در این نوع پیوند که رایج ترین نوع پیوند لثه است، در کام دهان شما فلپ ایجاد می ‌شود و گوشت زیرین آن برداشت شده و آن را به قسمتی از لثه که عقب رفته و در واقع تحلیل رفته است، پیوند میزنند.

    لثه آزاد:

    این روش جراحی پیوند، نیز مانند روش قبل است و از کام دهان گرفته میشود؛ اما در این روش به جای ایجاد فلپ و استفاده از گوشت زیرین آن، مستقیما از بافت کام استفاده می‌نمایند و به ناحیه ای که لثه آن از دست رفته پیوند می‌زنند.

    پدیکال یا جانبی:

    این روش ویژه افرادی است که بافت لثه آن‌ها دارای استحکام زیادی است به گونه ای که می‌توان از همین بافت برای قسمت از دست رفته استفاده کرد. در این روش در واقع از بافت همان قسمت آسیب دیده و یا دندان‌های دیگر استفاده کرده و مقداری از لثه ‌های کناری را به سمت آج دندان می‌کشند تا بتوانند قسمتی را که لثه خود را از دست داده اصلاح کنند و از لق شدن و یا از دست دادن دندان جلوگیری نمایند. اما دو روش قبلی؛ پیوند لثه، جراحی اتصال و جراحی آزاد را زمانی انجام می‌ دهند که لثه فرد بافتی نازک داشته باشد و نتوانند از روش پدیکال استفاده نمایند.

    بعد از عمل پیوند لثه باید چه کاری انجام دهیم

    بعد از عمل جراحی پیوند لثه و ورود به دوره نقاهت، تا زمانیکه به بهبودی کامل برسید باید یکسری نکات را به خوبی رعایت کنید؛ تا هم زودتر بهبود یابید و هم بدون درد این دوره بگذرانید:

    • به یاد داشته باشید که این تنها دوره ای از زندگی است که نباید از مسواک استفاده نمایید!
    • از نخ دندان و یا خلال کردن دندان خود، خودداری کنید تا به بافت لثه خود آسیب دیگری وارد نکنید.
    • حتما مقدار آنتی بیوتیکی که متخصص برای شما تجویز کرده را تا پایان دوره، مصرف کنید.
    • از دهان شویه به طور منظم استفاده نمایید تا از ایجاد پلاک‌ها جلوگیری نمایید.
    • از غذای سفت و بسیار داغ خودداری کنید و بجای آن از غذاهای نرم و خنک استفاده نمایید.

    دوره نقاهت تا بهبودی کامل چند روز طول می‌کشد؟

    این یکی از رایج‌ترین سوالاتی است که افراد قبل از عمل می‌پرسند، اگر شما هم همین سوال را دارید و قصد دارید، بدانید که چند روز بعد از اتمام عمل جراحی درگیر دردهای ناشی از این عمل خواهید بود، باید پاسخ دهیم که بهبودی این عمل به طور کامل ، ۱ الی ۲ هفته طول می‌کشد؛ اما این درد ها به گونه ای نخواهد بود که زندگی روزمره شما را مختل نماید و شما می‌توانید بعد از یک روز پس از جراحی به زندگی عادی خود بپردازید.

    اگر بعد از عمل احساس کردید که دندان های شما نسبت به دما حساس تر شده اند و یا حس کنید که لثه شما سفت شده است و محکم‌تر از گذشته است، این موارد کاملا طبیعی است و جای نگرانی نیست. اما شما باید چندبار بعد از عمل جراحی به متخصص پریودنتیست خود مراجعه کنید، تا از روند بهبودی کاملا مطمئن شوید.

    عوارض پیوند لثه چیست؟

    آیا این عمل جراحی عوارض هم دارد؟ آیا بعد از این عمل مشکل دیگری پیش نخواهد آمد و من می‌توانم مانند گذشته، زندگی عادی داشته باشم؟
    در پاسخ به این سوالات باید گفت که عوارض پیوند لثه تقریبا صفر است و خیلی موارد نادری پیش می آید که درگیر عوارض بعد از این عمل جراحی شوند. اما اگر شما دارای این علائم شدید حتما به پزشک خود مراجعه نمایید:

    • عفونت
    • تورم و خونریزی لثه ها
    • لق شدن دندان ها

     

    برای بهتر پیش رفتن جراحی لثه و عالی بودن ظاهر دندان های شما بهتر است در صورت معیوب بودن دندان از خدمات کلینیک دندانپزشکی استفاده نمایید و سپس عمل پیوند لثه را انجام دهید. خدمات اصلاح دندان ها در کلینیک ما به صورت زیر می باشد:

    برای ردیف کردن دندان ها از ارتودنسی استفاده نمایید.

    برای جایگزین کردن دندان ها از ایمپلنت استفاده نمایید.

    برای حفاظت طولانی مدت و سفیدی بیشتر دندان ها از کامپوزیت استفاده نمایید.

    برای زیبایی دندان ها و همچنین خوش فرم شدن طرح لبخند از لمینت استفاده نمایید.


    تحلیل لثه، باعث از دست دادن زیبایی دهان و دندان ها میشود.

    هزینه جراحی پیوند لثه

    در بسیاری از موارد افراد بر اساس هزینه ‌ها تصمیم به اقدام می‌گیرند، البته حق دارند؛ هزینه همیشه یکی از عوامل تاثیر گذار در تصمیمات است. هزینه پیوند لثه باید گفت که این جراحی بسته به اینکه کدام روش برای شما باید اجرا شود، هزینه متفاوتی نیز دارد. البته بیمه هم در این میان اگر جراحی شما برای درمان و پیشگیری از عارضه باشد کمی به شما کمک خواهد کرد، در غیر این صورت،اگر عمل شما جنبه زیبایی داشته باشد؛ بیمه هیچ هزینه ای پرداخت نخواهد کرد.

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :