دندانپزشکی در ایام کرونا

توضیحات:

  • به نام خدا

    دندان را میتوان از جمله مهم ترین بخش دهان دانست. نمیدانم تاکنون دندان درد را تجربه کرده اید یا نه. اگر پاسختان منفی است. باید خدا را شکر کنید. تجربه دندان درد از جمله وحشتناک ترین تجربیاتی‌ست که یک فرد میتواند پشت سر بگذارد. میتوان آن را به درد مغز تشبیه کرد. زیرا دندان درد مساوی‌ست با درد کشیدن مغز. به همین دلیل است که اکثریت پس از مواجه با چنین دردی بلافاصله خود را به دندانپزشک باتجربه میرسانند. اما با ظهور ویروس کرونا و با توجه به این مسئله که دهان، بینی و چشم جزء مخاط اصلی ورود ویروس کرونا به بدن انسان محسوب می شوند، چگونه میتوان از شر این درد خلاص شد؟ دندانپزشکی در ایام کرونا به علت فاصله نزدیک بیمار و کادر درمانی زمینه انتقال ویروس فراهم می گردد.

    اصلی ترین سوالی که مطرح می شود این است؛ چگونه باید بحران پوسیدگی دندانی و دردهای ناشی از آن را خنثی کنیم؟ در صورت نیاز به درمان های دندانپزشکی، چه مواردی را باید مدنظر قرار دهیم؟

    در ادامه این مقاله قصد داریم برخی از مهم ترین نکات که در این دوران باید مورد توجه قرار گیرد را خدمت شما شرح دهیم. پس با دندانسازی نمونه اصفهان همراه باشید.

    نکات لازم جهت حضور در دندانپزشکی در ایام کرونا

    با توجه به انتقال سریع ویروس کرونا، توصیه اکیدی وجود دارد که افراد مبتلا به این ویروس و هر ویروس دیگری اعم از آنفلوآنزا، از مراجعه به دندانپزشکی خودداری نمایند. در حال حاضر هیچ نوع واکسن یا درمان قطعی برای این کووید ۱۹ به جهان معرفی نشده است. و متاسفانه راه های انتقال آن بسیار زیاد است. از همین رو باید از هرگونه تماس با افراد تب دار و یا کسانی که از علائم تنفسی رنج می برند جلوگیری کنید.

    اما در برخی موارد، دندان درد امان را می برد. و حضور در این نوع از کلینیک ها اجباری می شود. در آن صورت آیا روش هایی وجود دارد که از انتقال این بیماری جلوگیری کنیم؟ با اطمینان میتوانیم بگوییم.

     

    راه هایی برای پیشگیری از انتقال بیماری کرونا در دندانپزشکی

    در چنین مواقع بحرانی، رعایت تمامی پروتکل ها و دستورالعامل های بهداشت فردی و عمومی به امری ضروری و الزامی تبدیل می شود. درواقع نه تنها برای حضور در کلینیک دندانپزشکی بلکه برای حضور در جامعه برای خرید مایحتاج نیز باید تمامی پروتکل های بهداشتی رعایت شود. رعایت بهداشت تنفسی و دست ها یکی از مهمترین موارد در جلوگیری از بروز و انتقال بیماری های ویروسی مثل کرونا و آنفلونزا است.

    به طور کلی اما توصیه می شود چه بیماران و چه مراجعه کنندگان به کلینیک دندانپزشکی، پس از ورود و خروج از مطلب یا بیمارستان، بلافاصله دست های خود را با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه بشویند. اگر دسترسی به آب و صابون امکانپذیر نیست. بهره گیری از پدهای الکلی میتواند تا حدود قابل توجهی نیاز آنها را برآورده سازد. جلوگیری از ویروس کرونا محلول های ضد عفونی کننده دست که دارای حداقل ۶۰ درصد الکل می باشند نیز جایگزین مناسب آب و صابون می باشند. استفاده از یک دستکش مناسب نیز بسیار کمک کننده است.

    اگر حضور شما در کلینیک دندانپزشکی الزامی است، توصیه می کنیم تا حد امکان از برقراری تماس دست هایتان با سر، صورت و چشم خود داری کنید. همچنین در صورت مشاهده هرگونه علائم اعم از سرفه، عطسه و یا آبریزش بینی حتما به پزشک مراجعه کنید. و پس از استفاده از ماسک یا دستمال آن را دور بیاندازید.

    تا اینجای مقاله گفتیم، در صورت بروز درد شدید خود را به دندانپزشک متخصص برسانید. اما آیا میتوان دردها را به دو دسته اورژانسی و غیراورژانسی تقسیم بندی کرد؟ قطعا پاسخ «بله» است. بیایید با این درمان های اورژانسی آشنا شوید.

    درمان های اورژانسی دندانپزشکی

    هیچ کدام از محققان و پژوهشگران دندانپزشکی در دوران کرونا را توصیه نمی کنند. آنها بر این عقیده اند تا زمانی که درمان های خانگی میتواند حلال مشکلات باشد، مراجعه به دندانپزشک ضروری نیست. اما در برهه ای از زمان افراد با ناراحتی هایی همچون عفونت دندانی، خونریزی لثه، آبسه و یا عفونت در بافت نرم داخل دهان، درد خودبخود و حساسیتهای شدید دندانی( افرادی که به محض  استفاده از نوشیدنی سرد و گرم دچار دندان دردهای شدید می‌شوند) مواجه می شوند. این قبیل از مشکلات جزء درمان های اورژانسی به حساب می آید و به تعویق انداختن آنها یا انجام درمان های خانگی نه تنها به هیچ عنوان نمیتواند مشکل را برطرف کند، بلکه مشکلات دیگری را نیز پدید می آورد. از طرفی هر چه بیماری مزمن‌تر شود، درمان‌ها پیچیده‌تر و دفعات مراجعه بیمار به دندانپزشک به مراتب بیشتر خواهد شد.

    چه کاری انجام دهیم؟

    درواقع اگر متوجه شدید دهان شما دچار آبسه شده است. بلافاصله برای درمان خود را به کلینیک دندانپزشکی برسانید. اگر تورم‌ رو یا خروج چرک از داخل دهان و یا اطراف دندان را مشاهده کردید باید هر چه سریعتر به دندانپزشک مراجعه کنید.

    تا حد امکان مصرف خودسرانه هرگونه آنتی بیوتیک ها را به حداقل برسانید. آنتی بیوتیک نمیتواند در طولانی مدت مشکلات را برطرف نماید. از طرف دیگر مشکلات ثانویه و جدی دیگری را در افراد ظاهر می کند. پس قبل از هرگونه مصرف دارو، از طریق تماس تلفنی با دندانپزشک خود مشورت کنید. تا راهکاری صحیح پیش روی شما قرار دهد.

    ناراحتی های دیگری که جزء درمان های اورژانسی به حساب می آیند، خونریزی های اولیه و ثانویه دهان و دندان است. در صورت مشاهده چنین مشکلاتی حتما در اولین فرصت خود را به دندانپزشکی حاذق برسانید.

    در این مسئله هیچ شکی نیست که کرونا از جمله بیماری های خطرناک است. اما با این حال پیگیری برخی درمان های اورژانسی از جمله دندانپزشکی امری ضروری به حساب می آید. اگر در بازه زمانی مشخص دندامپزشکی در دوران کرونا را به تعویق بیاندازید، مطمئنا عواقب بیشتری به سراغ شما خواهد آمد.

    پوسیدگی‌های سطحی دندان نیز از جمله دیگر درمان های اورژانسی دندانپزشکی به حساب می آیند که باید باید در سریع ترین زمان ممکن درمان شود. درواقع هر چقدر که این پوسیدگی سطحی بیشتر باقی بماند و برطرف نشود، با پوسیدگی های گسترده و عفونت نمود پیدا می نماید.

    آداب شستشوی دست ها برای حضور در دندانپزشکی

    همانطور که گفته شد پس از ورود و خروج از مطلب یا کلینیک دندانپزشکی باید بلافاصله دست ها شستشو شوند. اما نکته اینجاست، این شستشو آداب و اصولی دارد که آگاهی از آنها خالی از لطف نمی باشد.

    از گذشته تاکنون این باور در میان مردم وجود داشته که پیشگیری بهتر از درمان است. این مسئله در دوران سخت ظهور ویروس کرونا نیز صدق می کند. پس اگر قصد حضور در دندانپزشکی در کرونا را دارید، توصیه می کنیم مراحل زیر را طی کنید:

    * در ابتدا باید دست هایتان را با استفاده از آب گرم کمی مرطوب کنید.

    * صابون مایع را به اندازه چند قطره کوچک بر روی دست ها بریزید.

    * کف دست ها را به طور دورانی بر روی هم بمالید.

    * کف دست راست را بر روی پشت دست چپ گذاشته و انگشت ها را در هم کنید. و دست ها را به خوبی بر روی یکدیگر بمالید. برای دست چپ نیز به همین روش عمل کنید.

    * همچنین کف دست ها را بر روی هم بگذارید و دوباره با انگشتان در هم آنها را به هم بمالید.

    * پشت انگشتان را هم با قفل کردن پنجه در هم بشویید.

    * شستشوی دورانی و گردشی کف دست و انگشت دست و دست مخالف.

    * حالا می توانید دست ها را با آب گرم آبکشی کنید.

    * با یک دستمال خشک رطوبت دست ها را بگیرید و با همان دستمال و بدون لمس سطوح دستشویی شیر آب را ببندید.

    * حالا می توانید با خیال راحت دستکش های خود را بپوشید.

    کلام آخر

    دندان مسئله ای است که نمیتوان به آسانی از آن گذشت. دندان بخشی بزرگ از زیبایی چهره و لبخند ما را به خود اختصاص می دهد. پس لازم است در حفظ و نگهداری آن بکوشیم. لازم است تا از بهترین روش های موجود برای برطرف کردن مشکلات آن استفاده کنیم. هر چند این روزها دندانپزشکی در دوران کرونا به یک معضل تبدیل شده است. اما با این حال نمیتوان آن را نادیده گرفت یا پشت گوش انداخت.


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :