زخم دهان

توضیحات:

  • به نام خدا

    علت انواع زخم دهان، علت زخم دهان و گلو و زخم دهان در کودکان را می تواند در موارد مختلفی جستجو کرد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم. روش‌های متفاوتی نیز برای درمان این مشکل وجود دارد که از میان آن‌ها می توان به استفاده از پماد برای زخم دهان، درمان زخم دهان با جوش شیرین و درمان زخم دهان با عسل اشاره کرد. در ادامه انواع زخم دهان، علت زخم دهان و گلو و راه‌های درمان آن‌ها رابررسی می کنیم.

     

    انواع زخم دهان

    زخم‌های دهان معمولا به وسیله غشای سفید رنگی که از سطح زخم قابل برداشته شدن است پوشانده می شود. در ادامه به رایج ترین زخم‌های دهان و علت زخم دهان و گلو می پردازیم. جالب است بدانید که این عارضه برای حیوانات نیز پیش آمده و بسیاری از افراد به واسطه شغل خود به دنبال روش درمان زخم دهان بره با استفاده از پماد برای زخم دهان، درمان زخم دهان با جوش شیرین و درمان زخم دهان با عسل هستند.

     

    ۱. زخم دهان آفت

    علت بروز آفت در دهان، روی زبان، گونه و حتی لثه‌ها دقیقا مشخص نیست، اما از محرک‌های علت زخم دهان و گلو و زخم دهان در کودکان در این مورد می‌توان به حساسیت، عفونت، هورمون‌ها، استرس و کمبود برخی ویتامین‌ها اشاره کرد. محو شدن آفت دهان معمولا ۱ تا ۲ هفته طول می‌کشد. آفت‌های شدید را می‌توان با پماد برای زخم دهان با خاصیت بی حس کنندگی، دارو و یا لیزرهای مخصوص درمان کرد. تعداد زیادی از عکس زخم دهان مربوط به این عارضه هستند.

     

    ۲. زخم دهان تبخال

    تبخال یکی از مشکلات رایج دهانی است. برخلاف تصور علت زخم دهان و گلو و زخم دهان در کودکان در این مورد تب و یا سرما خوردگی نیست، بلکه اینها بیشتر محرک بروز آن هستند. علت زخم دهان و گلو در این مورد و توسط ویروس تبخال، معمولا از طریق پوسیدگی دندان، استفاده از لوازم مشترک، و سایر تماس‌های نزدیک منتقل می‌شود. این نوع زخم درهان در هر سنی مشاهده می‌شود، اما در افراد میانسال، مسن، و خانم‌ها رایج تر است.

    روغن و پماد برای زخم دهان می‌توانند ناراحتی را تسکین داده و سرعت بهبود را افزایش دهند. البته در صورت بروز مکرر، استفاده از پماد برای زخم دهان چندان به کار نخواهد آمد و فرد به یافتن علت زخم دهان و گلو توسط پزشک و دارو نیاز خواهد داشت.

     

    ۳. برفک دهان

    برفک دهان توسط نوعی قارچ ایجاد شده و در نوزادان، بیماران، و افراد مسن بسیار رایج است. سیستم ایمنی ضعیف، داروهای دیابت، آنتی بیوتیک‌ها، شیمی درمانی، پرتو درمانی، و برخی داروهای خاص می‌توانند علت زخم دهان و گلو و زخم دهان در کودکان بوده و امکان رشد قارچ را افزایش دهند. پاک کردن نواحی مبتلا به این قارچ سبب ایجاد زخم دهان خواهد شد. به همین دلیل برای تشخیص قطعی علت زخم دهان و گلو و زخم دهان در کودکان در این مورد باید به پزشک مراجعه کرد.

    اگر عکس زخم دهان و زخم دهان در کودکان این عارضه را دیده باشید، متوجه می‌شوید که برفک می‌تواند در هر ناحیه از مخاط دهان ایجاد شود.

    ۴. زخم دهان زبان جغرافیایی

    هنگامی که بخش‌هایی از پرزهای زبان از بین می‌روند، نواحی با ارتفاع متفاوت روی زبان شکل می‌گیرد که آن را شبیه به یک نقشه می‌کند. زبان جغرافیایی به عنوان زخم دهان در کودکان و بزرگسالان مضر نیست و می‌تواند مکررا رفع شده و دوباره عود کند. این نوع زخم نیازی به استفاده از پماد برای زخم دهان، درمان زخم دهان با جوش شیرین و درمان زخم دهان با عسل ندارد. اما در صورت وجود درد، فرد می‌تواند از داروهای ضد التهاب و مسکن‌های بدون نسخه استفاده کند.

     

    ۵. زخم دهان لکوپلاکیا

    علت زخم دهان و گلو لکوپلاکایا واکنشی نسبت به یک محرک است. محرک‌های علت زخم دهان و گلو در این مشکل می‌تواند دندان‌های مصنوعی با اندازه نامناسب، فرسایش اسیدی دندان‌ها، مصرف سیگار و تنباکوی بدون دود باشد. لکوپلاکیا می‌تواند به صورت پلاک‌ها یا نواحی سفیدی در دهان ایجاد شود که معمولا درد نداشته و پاک نمی‌شوند. لکوپلاکیا در گروه زخم دهان در کودکان نیست، اما می‌تواند یک وضعیت پیش سرطانی باشد. علت زخم دهان و گلو در نواحی مبتلا به به معاینه توسط یک دندانپزشک نیاز دارد.

    درمان خانگی برای زخم‌های دهان

    رایج ترین زخم‌های دهان، علت زخم دهان و گلو و زخم دهان در کودکان را بررسی کردیم. اکنون چند مورد از ساده ترین درمان‌های خانگی پماد برای زخم دهان، درمان زخم دهان با جوش شیرین و درمان زخم دهان با عسل و… را شرح می‌دهیم.

     

    ۱. درمان زخم دهان با جوش شیرین

    درمان زخم دهان با جوش شیرین از پرطرفدارترین درمان‌های خانگی برای مشکلات دهان و حتی دندانی است. برای درمان زخم دهان با جوش شیرین، ابتدا ۱ قاشق چایخوری جوش شیرین را با مقدار کافی آب مخلوط کنید تا خمیری نازک داشته باشید. برای درمان زخم دهان با جوش شیرین، خمیر را روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید. همچنین می‌توانید مستقیما از پودر خشک برای درمان زخم دهان با جوش شیرین استفاده کنید. جهت افزایش تاثیر درمان زخم دهان با جوش شیرین، می‌توانید آن را با کمی آبلیمو و عسل نیز ترکیب کنید.

     

    ۲. درمان زخم دهان با عسل

    برای درمان زخم دهان با عسل، تنها کافیست یک گوش پنبه را در عسل فرو کنید و آن را روی زخم دهان تان بمالید. این کار را هر روز و تا زمان درمان زخم دهان با عسل تکرار کنید. درمان زخم دهان با عسل برای زخم‌های که ناشی از پرتودرمانی است راه حل بسیار مناسبی است.

     

    ۳. آب لیمو

    یک لیمو را نصف کنید و آن را در ناحیه آسیب دیده قرار دهید. کمی احساس ناراحتی خواهید داشت، اما اجازه دهید آب لیمو کار خود را انجام دهد. در آخر، به زخم دهان عسل بمالید. این کار را روزانه تکرار کنید تا زخم کاملا بهبود پیدا کند.

    علاوه بر استفاده از پماد برای زخم دهان، درمان زخم دهان با جوش شیرین و درمان زخم دهان با عسل روش‌های دیگری نیز برای درمان زخم‌های دهان نیز وجود دارد. از میان آن‌ها می‌توان به ریشه شیرین بیان، شیر نارگیل، نمک دریایی و پراکسید هیدروژن، دانه گشنیز، ژل آلوئه ورا، پالپ کرفس، ریحان، برگ شنبلیله، گوجه فرنگی، و حتی یخ اشاره کرد.


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :