ترس از جراحی دندان عقل

توضیحات:

  • به نام خدا

    ترس از جراحی دندان عقل

    اگر شما هم ترس از کشيدن دندان عقل خود داريد، در اين مقاله با ما همراه باشيد تا با اطلاع از مراحل درمان و عوامل موثر در درمان اعم از نقش متخصص و استفاده از لیزر در جراحی دندان عقل تا حد زيادی اين ترس و اضطراب را کاهش دهيد. 

     

    چرا باید دندان عقل را بکشیم؟

    1. عفونت و پوسیدگی تاج و ریشه دندان عقل و آسیب به دندان های مجاور 
    2. دندان های نهفته و یا نیمه نهفته ممکن است باعث ایجاد عفونت، التهاب و یا کیست در لثه شوند.
    3. درد مداوم در فک، گردن، گلو و گوش 
    4. ایجاد مشکلات سینوسی از جمله فشار و گرفتگی سینوس ها 
    5. احتمال آسیب به فک یا اعصاب دهان و دندان
    6. جهت رشد دندان عقل ممکن است باعث از بین بردن هم‌راستایی دندان‌ها شود.
    7. در برخی از موارد نیز چنانچه فرد قصد ارتودنسی داشته باشد، دندان‌های عقل به علت فضایی که اشغال کردند باید خارج شوند تا فضا برای حرکت دندان‌ها به منظور ردیف شدن آنها ایجاد شود.

    و در نهایت دندان‌پزشک با بررسی فک، موقعیت دندان عقل و عکس رادیوگرافی تصمیم می‌گیرد که دندان عقل را بکشد یا خیر.  

     

     

    بهترین سن برای کشیدن دندان عقل:

    به طور کلی بهتر است افراد ازسن 18 تا 21 سالگی جهت کشیدن دندان عقل اقدام نمایید. اما گاها ممکن است برخی افراد در سنین بالا تر نیز جهت کشیدن دندان عقل خود اقدام نمایند، اما باید توجه داشت ریشه های دندان در بزرگسالی مقاوم تر می‌شود به همین دلیل کشیدن دندان عقل دشوار تر می‌شود و ممکن است با درد و عوارض همراه باشد.در افراد مسن نیز هنگام جراحی احتمال شکستن استخوان فک وجود دارد.

     

     

    مراحل جراحی دندان عقل  

    1. بررسی عکس بیمار و آماده سازی بیمار جهت جراحی 
    2. سپس دندان پزشک 10 تا 15 دقیقه قبل از جراحی با تزریق بی حسی موضعی در ناحیه استخوان فک و بافت لثه محلی که دندان عقل قرار دارد، باعث می شود که بی حسی عمیق و سپس اعصاب موجود در آن ناحیه دچار بی حسی شده و فرد هنگام درمان دردی را احساس نکند.   
    3. سپس تست بی حسی صورت میگیرد و در صورت نیاز، مجددا برای بیمار بی حسی تزریق میشود. 
    4. بعد از بی حسی کامل، جهت دسترسی به دندان و استخوان اطراف، با وسیله ای به نام الواتور برشی در لثه ایجاد میشود. 
    5. و دندان پزشک با حرکت دادن و خالی کردن کناره های دندان، به راحتی  ریشه دندان را لق میکند. 
    6. سپس با وسیله ای به نام فرز دندان را به صورت کامل و یا در صورت نیاز به صورت چند تکه بیرون می آورند.
    7. و هر گونه ذرات باقی مانده دندان یا استخوان برداشته می شود و محل جراحی تمیز می شود.
    8. سپس لثه بخیه می شود تا زودتر خوب شود اگر چه همیشه نیاز به این کار نیست.
    9. و در نهایت پانسمان روی محل کشیدن دندان قرار داده می شود تا خونریزی کنترل شده و لخته خون ایجاد نشود.

    *البته میزان بی حسی دریافتی به شرایط بیمار، وزن بیمار و عوامل دیگری نیز بستگی دارد، و در طول درمان نیز اگر اثر بی حسی از بین برود مجددا برای شما بی حسی تزریق می‌شود؛ و شما طی درمان دردی را احساس نخواهید کرد. 

    چنانچه دندان عقل به طور کامل رشد کرده باشد، دندان را با کشیدن خارج می‌کنند.

    و اگر دندان عقل به صورت نهفته و یا نیمه نهفته باشد و خارج کردن آن کمی دشوار باشد، دندان عقل را با جراحی خارج می‌کنند. در این مرحله ممکن است دندان را به صورت یک باره خارج کنند و یا اگر ریشه دندان مقاوم و عمیق بوده ویا پوسیدگی دندان زیاد باشد، دندان شکسته شده و به صورت تکه تکه خارج می‌شودو به جراحی نیاز دارد.

    در مواردی که دندان عقل وضعیت خاصی داشته باشد، اعم از قرار گیری بخشی از دندان در لثه و یا نهفته بودن دندان عقل و درگیری و تماس ریشه دندان عقل با اعصاب، علاوه بر جراحی به دقت زیادی نیز احتیاج دارد، چراکه اگر دندان عقل با دقت خارج نشود، ممکن است عصب دندان آسیب ببیند، که این آسیب می‌تواند موقت یا دائمی باشد.  

     

    با فناوری لیزر نگران جراحی دندان عقل نباشید

    در ابتدا محل تزریق آمپول بی حسی و اطراف آن را توسط اشعه های کم توان لیزر، بدون هیچ گونه درد و عارضه بی حس می‌کنند. و فرد هنگام تزریق آمپول بی حسی دردی را احساس نمی‌کند.

    علاوه بر آن با استفاده از لیزر میتوان درد بعد از کشیدن و یا جراحی را کاهش داده و سلول هایی که باعث بهبود سریع تر زخم می‌شوند را فعال کرد. و چنانچه اعصاب ناحیه ای دچار آسیب شوند به کمک لیزر میتوان آن را ترمیم کرد.  

     

     

     

    نقش متخصص و جراح فک و صورت در جراحی دندان عقل

    در شرایط حساس و جراحی های پیچیده و دندان های عقل با شرایط ویژه ، انتخاب یک متخصص مناسب جهت جراحی دندان عقل بسیار حائز اهمیت است. چرا که متخصص و جراح فک و صورت علاوه بر گذراندن دندان پزشکی عمومی 6 الی 7 ساله، به صورت تخصصی به انجام امور سخت و پیچیده ی جراحی فک و صورت پرداخته و به آناتومی فک و دندان ها و دندان هایی با شرایط ویژه و ساختارهای آناتومیک در حفره دهان به خوبی آشنایی دارند. در نتیجه طی جراحی به بافت دهان آسیبی وارد نمی‌شود. وبا استفاده درست از تکنیک دست اعم از نوع فشار وارده بر دندان، محل و نوع کشیدن دندان عقل ، جراحی دندان عقل با کمترین عوارض انجام میشود.
    یک دندانپزشک خبره یا جراح فک و صورت ماهر می تواند جراحی دندان عقل را در یک جراحی سرپایی تحت درمان قرار دهد و از طرفی روند جراحی و کشیدن دندان عقل با بی حسی موضعی انجام می شود و بیمار درد و ناراحتی را اصلا احساس نمی کند، طوری که هنگام جراحی بیمار فکر میکند اصلا درمان شروع نشده است.

     

    هزینه جراحی دندان عقل چه قدر است؟

    یکی از فاکتورهای مهم و تاثیر گذار در برآورد هزینه جراحی دندان عقل مهارت و تخصص دندانپزشک (عمومی یا تخصصی) است، چراکه دندان پزشک متخصص با توجه به تکنیک های خاص که برای شرایط پیچده و دندان های پیچیده به کار میگیرد، هزینه بیشتری نسبت به دندان پزشک عمومی دریافت میکند.

     از طرفی خارج کردن دندان عقل نهفته، نیمه نهفته و یا دندان هایی با شرایط خاص مانند قرار گیری دندان عقل به روی عصب ویا دندان هایی با پوسیدگی زیاد، که حتما نیاز به جراحی دارند طبعا هزینه بیشتری نسبت به کشیدن دندان عقل خواهند داشت.   

     


  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :