علائم دهانی کوید 19

توضیحات:

  • به نام خدا

    در ابتدای ظهور ویروس کوید 19 تصور می شد که این ویروس مانند MERS و  SARS  منجر به ایجاد سندرم حاد تنفسی می گردد.  اما با گذشت زمان مشخص شد که طیف وسیعی از علائم شامل علائم دهانی کوید 19 و علائم دیگری مثل تغییرات پوستی، گوارشی، عصبی، کلیوی و … نیز می تواند مربوط به این ویروس باشد.

    آیا علائم دهانی کوید 19 نشانه آغاز بیماری است؟
    کوید 19 علائم متعددی را ایجاد می کند و با توجه به تعداد بالای گرفتاران این بیماری، تشخیص عموما بر پایه یافته های بالینی و حدس زدن صورت می گیرد. به عنوان مثال خانمی 45 ساله با یک زخم نامنظم در سطح پشتی زبان مراجعه کرده است. این بیماری با التهاب دردناک پاپیلاهای زبان شروع شده که 24 ساعت بعد تبدیل به ماکولای اریتماتوز و آنهم به نوبه خود طی 24 ساعت بعد به یک زخم نامنظم و بدون علامت تغییر یافته است. بعد از گذشت 10 روز، زخم بدون بر جای گذاشتن هیچ اسکاری، بهبود می یابد.

    در روز سوم پس از ایجاد ضایع دهانی، یک ضایعه یک دست اریتماتوز روی انگشت شصت پای بیمار ایجاد می گردد. این ضایعه نیز به مدت 48 ساعت دردناک بوده و سپس بدون علامت می شود. بیمار علائمی از بی حالی خفیف را نشان می دهد. با توجه به حال عمومی بیمار و ضایعاتی که در دهان و پوست نشان داده است در روز هشتم از بیمار تست حلقی کوید 19 گرفته می شود. نتیجه تست کرونا مثبت می شود.

    با این که این بیمار به متخصص پوست ارجاع داده می شود هنوز ارتباطی بین ضایعات دهانی و بیماری کرونا به اثبات نرسیده است. ویروس کوید 19 منجر به بروز واکنش های التهابی و التهابات عروقی می گردد. به علاوه راش اریتماتوز نیز می تواند یک واکنش التهابی باشد. بنابراین زخم های نامنظم دهانی را می توان نشانه شروع بیماری کرونا دانست. اما باید مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود تا تایید گردد.

    این مطالعه بر روی 3 بیمار در اسپانیا انجام شده است. برخی بیماران علائمی مثل تب و بی حالی، اختلال حس بویایی و تورم غدد لنفاوی گردنی را از خود نشان داده اند. درد در ناحیه کام و گلو نیز از دیگر علائم این بیماران بود. برخی بیماران نیز علائمی مثل هرپس عود کننده را از خود نشان دادند که اظهار می کردند اولین بار است که چنین علائمی را از خود نشان می دهند.

    با توجه به بررسی این بیماران این ویروس قادر به ایجادضایعات گزانتماتیک، مشابه سایر ضایعات ویروسی رایج در حفره دهان می باشد.

    علائم دهانی،غدد بزاقی و بزاق عفونت کوید 19


    در یک مطالعه بیمارانی که تست کوید 19 آنها مثبت بوده است،  بزاق و غدد بزاقی آنها مورد بررسی قرار می گیرد. در این مطالعه کاهش ترشح بزاق جزو یافته های شایع در بیماران بوده است. این علائم غالبا به مصرف دارو یا مشکلات روحی نسبت داده می شود.  خشکی دهان در درصد زیادی از بیمارن کوید 19  شایع می باشد. از آنجایی که بزاق حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات ضد ویروس می باشد، کاهش بزاق باعث افزایش احتمال ابتلا به کوید 19 می گردد. جالب است بدانید که با افزایش سن بیمار ترشح بزاق به طور طبیعی کاهش می یابد و همین امر منجر به افزایش ریسک ابتلا به کرونا در افراد بالای 50 سال می گردد..

    اختلال در حس چشایی


    اختلال کاهش حساسیت چشایی در اکثر بیماران مبتلا به کرونا مشاهده می شود. بیماران کرونایی که با علائمی مثل آنفولانزا مراجعه کردند در 67 درصد موارد دچار اختلال حس بویایی و چشایی بودند.

    علائم دهانی و پوستی کرونا

    5 مورد از رایج ترین علائم دهانی کوید 19
    با وجود اینکه تعداد زیادی از پزشکان به ارتباط مستقیم کوید 19 با ضایعات دهانی ، باور ندارند ، در برخی از مطالعات بافت های دهانی را به این دلیل دار بودن گیرنده های  ACE2، به عنوان یک بافت مستعد آلودگی با کوید 19 در نظر می گیرند. در یک مطالعه نیز آمده است که سلو های غدد بزاقی و لوزه ها در مقایسه با سایر بافت های دهانی دارای بالاترین میزان آر ان ای متصل به پروتئینی هستند که به سارس کوید 19 جهت آلوده کردن سلول از آن استفاده می کند.

    • التهاب لثه
    • خشکی دهان
    • زخم های دهانی و تخریب بافت لثه ای
    • ترک خوردگی دندان
    • از دست دادن حس جشایی و بویایی

  • تهیه و تنظیم توسط دندانسازی نمونه
    تماس : 09131684245
    انتشار مطلب در :